Форум

Data.BG Форуми: Правила - Дискусии Игри - Data.BG Форуми

Прехвърляне към съдържание

Страница 1 от 1
 • Вие не можете да започнете нова тема
 • Тази тема е заключена

Правила - Дискусии Игри

#1
Потребителят е неактивен   collapse 

 • Lord of Destruction
 • Група: Потребители
 • Мнения: 219
 • Регистриран: 03-July 03
 • Репутация: 4
 • Пол:Мъж
 • Град:София
Моля всички юзъри, които пишат в тази част на форума да следват следните правила:

1. В заглавието на темата да е упомената изчерпателно темата, която се дискутира.
2. Заглавието да е четливо написано ( по възможност без смешни правописни грешки ).
3. В никакъв случай да НЕ СЕ поства в тази част на форума, ако съобщението ви НЕ Е СВЪРЗАНО с игри.
4. Моля отговорите на съобщенията да се придържат към темата на самия "пост".
0

#2
Потребителят е неактивен   collapse 

 • Lord of Destruction
 • Група: Потребители
 • Мнения: 219
 • Регистриран: 03-July 03
 • Репутация: 4
 • Пол:Мъж
 • Град:София
Правила на форума


1.1 Постовете трябва да са в съответния раздел. Потребителите трябва да прочетат описанието на форума и правилата, преди да публикуват.

1.2 Потребителските постове трябва да показват респект към другите потребители. Гневни, дразнещи или оскърбителни постове няма да бъдат толерирани и ще бъдат премахвани.

1.3 Потребителите не би трябвало да се държат като "модератори в сянка". Ако потребител забележи нещо нередно, би могъл да се свърже за съдействие с Модератор.

1.4 Потребителите не трябва да забравят, че форумът е достъпен за разнообразна възрастова аудитория (малолетни). Постването (tag images) на порнографски снимки, текстове и др. са недопустими. Забранява се пускане на всякакви материали с детска порнография, зоофилия и всички, забранени от закона, сексуални извращения.

1.5 Потребителите трябва да имат предвид, че има и такива с по-бавна връзка. Използването на таговете () трябва да бъде съобразено, за да не се затрудняват потребителите с по-бавна връзка. Препоръчително е използването на thumbnails.

1.6 Желателно е, потребителите да постват във вид на "чист текст".
Не трябва да се използват голям брой emoticons, главни букви (постването с главни букви се приема като ВИКАНЕ - ПОВИШЕН ТОН), цветен текст, много пунктуации, повтарящи се символи (!!!, ????? и .....) в заглавието или в самия си пост, както и писане От ТоЗи ВиД.

1.7 Заглавието на нова тема трябва да е подходящо и описателно.
Примери за лоши заглавия са:
Помогнете ми, Заклещих се, Имам проблем, HELP: PROBLEM, ПОМОООЩ!!!!!!, Molqvi kajete ......., nqkoi znae li... и т.н.
Пример за добри заглавия са:
Проблем: Не мога да си възстановя backup-a, Въпрос: как да си регистрирам Нортъна, Link: Macromedia Studio MX, RQ: Хари Потър и т.н.

1.8 Спамът няма да бъде толериран в никакви случаи (спам - едносрични и повтарящи се постове, както и оф-топици), реклами, линкове към сайтове, в които се събират точки по referrals system, теми от рода на “лека нощ”, “добро утро”, "Диня vs. Пъпеш" и т.н. Забранява се цитирането на повече от два поста (т.нар. "цитат в цитата"), Up / Bump на теми (пускане на коментари в собствена или друга тема, целящи да "повдигнат" темата и да я направят актуална), нежелателно е и постването на нови мнения веднага след собствените - за тази цел има бутон "промени".

1.9 Строго се забранява пускането на всякакви материали, свързани с детско порно, зловреден софтуер или явни зверства и жестокости. При открити такива, се уведомява чтрез e-mail support@data.bg, беза да се пускат нови теми, или дадените проблеми да се посочват в други теми и постове. Този адрес не трябва да се използва за общи въпроси. При изпращане на писмо на този адрес с общ въпрос, не очаквайте отговор.

1.10 Модераторите си запазват правото да променят или да махат постове по всяко време.
Кое е спам, вулгарно, непристойно и др. е по тяхна преценка, а не по преценка на потребителите.

1.11 Горните правила на форума са приложими и за личните съобщения. Злоупотребата със системата за ЛС (лични съобщения) може да доведе до предупреждение и/или до изключването на ЛС.

Препоръчително е да се пише грамотно, без пунктуационни и граматически грешки. Модераторите си запазват правото да премахват несъобразени с това изискване постове и теми по всяко време.


Това е български форум !

УВАЖАВАЙТЕ БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК, ПРАВИЛАТА ЗА ПИСАНЕ И ПОДБИРАЙТЕ ПРИЕМЛИВ НАЧИН НА ИЗРАЗЯВАНЕ !


1.12 Забранено е писането на латиница, както и заместването на буквите "Ч", "Ш", "Щ" и др. с цифрени означения като "4" и "6" или с някакви други знаци извън кирилицата. (Изключват се случаите, когато е наложително: техническа информация, код, release info и др.) Тези, които нямат кирилица, могат да ползват функцията (бутона) Lat->Cyr, или бутона за режим на клавиатурата (долу вляво на страницата). Постове и теми, които нарушават правилото, ще бъдат изтривани.

1.13. Изрично се забранява пускането на теми и мнения с расистка насоченост, подклаждащи расова дискриминация, омраза и етническа нетолерантност, с явни зверства и жестокости в материалите в тях (видео, текст, линкове, препратки), както и теми, искащи подобни материали.

1.14. Потребители, които подклаждат спорове и насаждат неприязън към потребител или група потребители, подлежат на директен БАН. Същото правило важи и за потребители, които открито обиждат или изказват нецензурни изрази по отношение на потребител/модератор/администратор на форума.

1.15 КАТЕГОРИЧНО се забранява рекламата от всякакъв тип на територията на сайта(Покани за други сайтове, форуми, чатове; платени услуги; сайтове изискващи задължителна регистрация, сайтове за гласуване, системно пускане на линкове от други сайтове и т.н.).
Важи и за всички предлагани услуги - лични съобщения, директно в теми, форуми и т.н.

1.16. Забранено е пускането на теми, съдържащи само линкове, само картинки, както и такива, без съдържание и подробно описание за целта и предназначението на темата.

1. 17. Забранено е пускането на теми за ХАК-ване, търсене на решения за неоторизиран достъп по каквито и да са начини, публикуване/търсене на лични данни и свързана с подобни теми информация.

1.18. Забранено е премодерирането на поправени/цензурирани мнения.2. Подписи

2.1 Подписите могат да съдържат до 5 реда (има ограничение от 255 символа) текст (малък или нормален шрифт) и/или една картинка. Размера на текста трябва да е между 9 и 12 (малък и нормален). Големината на картинката не трябва да е по-голяма от 60 Кб. Помислете за хората, които са с по-бавна Интернет връзка, или си плащат Интернета на трафик.
2.2 Текстът в подписа трябва да отговаря на същите условия както и този в самите постове (без emoticons, заплахи, обиди и др.)
2.3 При използване на линкове, трябва да се съобразявате с текстовите ограничения изложени по-горе. Линкове към дразнещи страници могат да бъдат махани. (pay2click сайтове, сайтове-игри, “скрити линкове”, линкове, водещи към зловредни страници)
2.4 Има ограничение за картинките в подписа от 60 mp височина. Ако картинката Ви е по-голяма, форумът автоматично ще я оразмери.
Ако картинката в подписа Ви "разтегля" форума, тя ще бъде премахната.


3. Аватари

3.1 Потребителите могат да използват аватари, не по-големи от 160 pixels / квадрат. Не се допуска използването на аватар, който вече принадлежи на друг потребител.
3.2 За аватарите важат същите условия както при постовете и подписите.
3.3 Потребители, които не спазват тези правила, могат да загубят правото си да използват аватар. Премахването е еднократно и завинаги.


4. Политика

4.1. Потребителите могат/биват предупреждавани. Под „предупреждение” се разбира 24 – часова рестрикция (т. Нар. „модераторски бан”), писмено предупреждение от модератор/администратор в тема, ЛС, e-mail, или друг алтернативен начин за връзка.
4.2. Споренето с и/или обиждането на Модератор или Администратор по повод предупреждение е недопустимо (директна дузпа).
4.3. Потребители, които смятат че са несъобразно или некоректно предупредени трябва да се свържат с Модератор на група. Модераторът на група решава как да бъде решен даденият проблем и дава по-нататъшни указания. Последното мнение има Модератора на групата и те не трябва да бъдат търсени освен ако проблемът не е изключително важен.
4.4. Всеки опит да се заобиколи временният бан ще бъде последван с окончателен бан. Има се предвид ре-регистриране или влизане с другo име, смяна на IP и др.
4.5. Потребители, които системно нарушават политиката и добрия тон във форума, подлежат на окончателен бан (деактивация).
4.6. Ако потребител тормози, обижда или използва вулгарни изрази към други потребители, Модератор или Администратор - това ще доведе до постоянен и незабавен бан.
Същото важи и при СПАМ, Флууд, при системно нарушаване да правилата, или реда във форума.

Ако при опит за влизане във форума получите съобщение:
Критична информация
Вие сте изгонен от този форум!
Моля свържете се с администраторите за повече информация
.


Потърсете причината за изгонването Ви в темата http://forums.data.b...howtopic=929382

Ако до 24 часа след поставянето на бана, причината за него не е описана в горната тема, можете да се обърне към Xpucu@data.bg или Gateto@data.bg

Не забравяйте, че 24 часовият бан е модераторска рестрикция - предупреждение, която е за "по-леки" нарушения и не се описва в темата с бановете.
Забранява се пускане на теми и коментари, свързани с такива проблеми !


5. Препоръчва се на потребителите да се запознаят и с тези теми, преди да задават въпроси:

- FAQ: Упътване, настройки и проблеми с Data.BG

- Къде и как да си пускам темите?

- Как да качвам в личното пространство?

6. Правила има и за всеки раздел. Те се съдържат във теми от тип СЪОБЩЕНИЕ, които са в началото на всеки от разделите.
Всеки потребител трябва да се запознае подробно с всяко едно от тях, преди да пусне нова тема.
Правилата на всеки раздел са също така задължителни, както и общите правила на форума.

Последна редакция - 15.11.2008г.

Мнението беше редактирано от Xpucu: 13.01.09 - 18:45

0

Споделете тази тема чрез:


Страница 1 от 1
 • Вие не можете да започнете нова тема
 • Тази тема е заключена

1 потребители четат тази тема
0 регистрирани потребители, 1 гости и 0 анонимни потребители


Data.BG e форум за дискусии. Data.BG не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Data.BG.

Close  Member Login