Форум

Data.BG Форуми: Код на Цезар (Ceaser cipher) - Data.BG Форуми

Прехвърляне към съдържание

Страница 1 от 1
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема

Код на Цезар (Ceaser cipher) Какво представлява.

#1
Потребителят е неактивен   sniperwolf 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 1626
  • Регистриран: 12-November 05
  • Репутация: 45
  • Пол:Мъж
  • Град:Радомир
  • Интереси:Компютри, дискотеки,момичета,музика и други..
Водя интересен спор с човек който ми твърди, че програмира от 6ти клас, сега е първи курс студент (програмирам сериозно от 3 месеца, по некадърни писани кодове от неговите не съм виждал, освен на хора който тепърва почват да се учат да програмират, НО КАКТО И ДА Е!).
Та този човек ми твърди, че ceaser cipher е на цялата ASSCI таблица, аз твърдя че е само буквите от Английската азбука, като първото ми логично обяснение, различно от програмно погледнато е, когато Цезар е измислил този код, не е имало компютри, че да се ползва ASSCI таблицата.

Също така твърдя, че официално се води, че е с главни букви, защото до колкото помня по онова време са писали само с една големина на буквите, и не е имало главни и малки букви. Може и да греша но знам, че е с главни букви кода.

Въпроса ми е: Какво представлява точно кода, но от достоверен източник на информацията, и ако може да ми дадете сайт или информация къде да го прочета това.

Ако има някой програмист, или поне занимаващ се малко с JAVA, да ми пише, да го питам нещо, Ако може?
0

#2
Потребителят е неактивен   Dataman 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 0
  • Регистриран: 03-June 13
  • Репутация: 2
  • Пол:Мъж
  • Град:София

Преглед на мнениеsniperwolf, на 11.05.11 - 19:00, каза:

Водя интересен спор с човек който ми твърди, че програмира от 6ти клас, сега е първи курс студент (програмирам сериозно от 3 месеца, по некадърни писани кодове от неговите не съм виждал, освен на хора който тепърва почват да се учат да програмират, НО КАКТО И ДА Е!).
Та този човек ми твърди, че ceaser cipher е на цялата ASSCI таблица, аз твърдя че е само буквите от Английската азбука, като първото ми логично обяснение, различно от програмно погледнато е, когато Цезар е измислил този код, не е имало компютри, че да се ползва ASSCI таблицата.

Също така твърдя, че официално се води, че е с главни букви, защото до колкото помня по онова време са писали само с една големина на буквите, и не е имало главни и малки букви. Може и да греша но знам, че е с главни букви кода.

Въпроса ми е: Какво представлява точно кода, но от достоверен източник на информацията, и ако може да ми дадете сайт или информация къде да го прочета това.

Ако има някой програмист, или поне занимаващ се малко с JAVA, да ми пише, да го питам нещо, Ако може?



http://en.wikipedia....i/Caesar_cipher
0

#3
Потребителят е неактивен   sniperwolf 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 1626
  • Регистриран: 12-November 05
  • Репутация: 45
  • Пол:Мъж
  • Град:Радомир
  • Интереси:Компютри, дискотеки,момичета,музика и други..

Преглед на мнениеomegaart, на 11.05.11 - 19:04, каза:




Това е ясно че съм го гледал, аз от там го знам, ама викам да взема пак да проверя, че оня "Убедително" ми твърди, копирайки теми в форуми, където обясняват как може да се направи за цялата assci таблица кодиране на Цезар. :lol:

Мнението беше редактирано от sniperwolf: 11.05.11 - 19:08

0

#4
Потребителят е неактивен   nintendo 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 1262
  • Регистриран: 06-December 03
  • Репутация: 13
  • Пол:Мъж
Шифърът на Цезар е прост субституционен шифър, който може да се приложи за всяка наредена последователност от символи, било то и китайската азбука ('дето не съществува)!
0

#5
Потребителят е неактивен   oppoppoppqq 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 713
  • Регистриран: 09-February 09
  • Репутация: 12
A какво ще да е ASSCI? Нещо със задници ли е свързано?
0

#6
Потребителят е неактивен   FireFromHeaven23 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 466
  • Регистриран: 24-December 08
  • Репутация: 14
авторът е искал да напише ASCII.
0

#7
Потребителят е неактивен   jlennon 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 3110
  • Регистриран: 20-June 07
  • Репутация: 528
Щом по времето на Цезар е нямало компютри, дали е имало дресинг за сийзър салад?

Мнението беше редактирано от jlennon: 12.05.11 - 23:40

0

#8
Потребителят е активен   FarmDve 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 6267
  • Регистриран: 14-March 06
  • Репутация: 83
  • Пол:Мъж
  • Град:Ямбол

Преглед на мнениеoppoppoppqq, на 12.05.11 - 21:31, каза:

A какво ще да е ASSCI? Нещо със задници ли е свързано?

Не, показва колко сериозно програмира :lol:
i5-4670k, ASRock Z87 Pro4, Gigabyte GTX 760 Windforce3x+Sapphire HD5850+ASUS EAH5870, Chieftec 600w, 2x1GB Kingmax 1333MHz+1GB A-data, WD Caviar Blue 640GB, LG Flatron W2261VP-PF, Cooler Master Hyper 212+

Bitcoin miner since April 2011.
0

#9
Потребителят е неактивен   sniperwolf 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 1626
  • Регистриран: 12-November 05
  • Репутация: 45
  • Пол:Мъж
  • Град:Радомир
  • Интереси:Компютри, дискотеки,момичета,музика и други..

Преглед на мнениеFarmDve, на 13.05.11 - 14:19, каза:

Преглед на мнениеoppoppoppqq, на 12.05.11 - 21:31, каза:

A какво ще да е ASSCI? Нещо със задници ли е свързано?

Не, показва колко сериозно програмира :lol:



Написал съм ги погрешно, чудо голямо. Не съм казал че съм супер добрият програмист, а, че последните няколко месеца почнах сериозно да уча програмирането на JAVA. Както и да е. Мерси.. за отговорите.
0

#10
Потребителят е неактивен   georgiCpp 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 1
  • Регистриран: 28-September 11
  • Репутация: 0
  • Пол:Мъж
  • Град:Плевен
(Sajelqvam che pisha na kirilica , no sam v uchilishte i nqmam xD)
Ami eto go i tozi kod :

#include <iostream>
#include <cstdlib> /* nezadaljitelna biblioteka */

using namespace std;

int main()
{
char s[1000000]; /* ne znam kolko simvola e imal cezar */
int i;
cout<<"Napishi neshto ..."<<endl;
cin.getline(s,1000000);
for(i=0 ; i<strlen(s) ; i++)
if((s[i]>='A' && s[i]<='Z') || (s[i]>='a' && s[i]<='z'))
{
if(s[i]=='z')s[i]='b';
if(s[i]=='Z')s[i]='B';
if(s[i]=='Y')s[i]='A';
if(s[i]=='y')s[i]='a';
else s[i]=s[i]+2;
}

cout<<endl;
cout<<"Tova e dumata koqto napisa , no kodirana xD"<<endl;
cout<<s<<endl;

return 0;
}


no ima i oshte mnogo nachini , e pone oshte 2 znam az !
nadqvam se da sam ti pomognal !
0

#11
Потребителят е неактивен   fdhfghdfghfgh 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 4489
  • Регистриран: 10-February 06
  • Репутация: 66
  • Пол:Мъж
  • Град:София
аз пък не разбрах какво му е интересното на тоя спор и кое му е програмисткото... Как е бил кода по времето на измислянето си може да ти каже само някой историк, а не програмист. В наше време е факт, че може да се използва за цялата Unicode "таблица" та даже и върху измислени от теб редици от обекти/символи :)
Архив на писаните от мен курсови задачи по програмиране
0

#12
Потребителят е неактивен   tarbuh 

  • The World is Mine!
  • Група: Потребители
  • Мнения: 2958
  • Регистриран: 22-August 02
  • Репутация: 198
  • Интереси:������ :)
Темата е от месец МАЙ :emote_focus:
0

#13
Потребителят е неактивен   sniperwolf 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 1626
  • Регистриран: 12-November 05
  • Репутация: 45
  • Пол:Мъж
  • Град:Радомир
  • Интереси:Компютри, дискотеки,момичета,музика и други..
Темата е стара. Не виждам за какво ми е тоя код на C++, аз програмирам на JAVA.
0

Споделете тази тема чрез:


Страница 1 от 1
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема

1 потребители четат тази тема
0 регистрирани потребители, 1 гости и 0 анонимни потребители


Data.BG e форум за дискусии. Data.BG не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Data.BG.

Close  Member Login