Форум

Data.BG Форуми: Очистване на организма - Data.BG Форуми

Прехвърляне към съдържание

Страница 1 от 1
 • Вие не можете да започнете нова тема
 • Вие не може да отговаряте на тази тема

Очистване на организма Навярно трудно ще се намери човек, кой

#1
Потребителят е неактивен   sibvaleo 

 • Група: Потребители
 • Мнения: 2
 • Регистриран: 05-October 09
 • Репутация: 0
Публикувано изображение
Навярно трудно ще се намери човек, който да не е чувал за очистване на организма – към настоящия момент в света съществуват огромно количество методи и средства за очистване, хората са се вманиачили на тема чистота, а замърсяването на вътрешната среда на организма е едва ли не главният източник на всички болести.

Всъщност, проблемът не възниква от нищото, всичко си има своите причини, включително и актуалната тема за чистотата на вътрешната среда на организма.

През последните сто години екологичната обстановка на планетата ни значително се влоши. Замърсяването на въздуха, водата и почвата, което в много развити страни приема застрашителни размери, заплашва да се превърне в екологична катастрофа.

В края на XX век учените-медици констатират: регистрирани са повече от 4 млн. химични вещества, способни да разрушат здравето. За година природните и технически източници замърсяват атмосферата с повече от 150 млн. тона въглероден двуокис, въглеводороди – повече от 200 млн. тона, серни съединения – повече от 200 млн. тона, азотни окиси – повече от 10 млн. тона. Статистиката в Русия показва, че от транспорта в 615 руски градове изхвърлените вредни вещества са 15,6 млн. тона. От 148 млн. руснаци 73 % живеят, работят и умират в неблагоприятна социално-хигиенна обстановка. В последните години все по-голяма роля има също така и токсичното въздействие на химичните продукти на медицинската промишленост. Налага се заключението, че «разумната» съзидателна дейност на човека е нанесла огромни щети на биосферата, съществено увеличавайки степента на последствията от рисковите за здравето фактори.

От замърсяването на средата страдат също и хората, които водят здравословен начин на живот. Колкото и отговорно да се отнасяме към здравето си, не можем да се изолираме от смога и изхвърляните отровни газове, не можем да не се храним (дори понякога и не се замисляме за произхода и съдържанието на храна ни – често с ароматизатори, оцветители и консерванти), да не употребяваме (дори само в изключителни случаи) лекарства. Докато защитната система на организма се справя с потока от токсини, попадащи в него чрез замърсения въздух, вода и хранителни продукти – човек е здрав.
Уви, възможностите на тази защитна система не са безгранични. На определен етап организмът престава самостоятелно да се справя с такава агресия и губи способността си да възстановява своето първоначално състояние, което води до различни заболявания и преждевременно стареене. Според медицинската статистика до 30-40% от заболяванията на градския жител са обусловени от много високото токсично натоварване на клетките.

Кой отговаря за чистотата?
Още преди сто години върху проблемите на интоксикацията и автоинтоксикацията (самоотравяне) внимание обръща руският учен Иля Мечников. Той пише за замърсяването на организма, като за водеща причина за стареенето. Тези идеи са се развивали в много страни, в това число и Русия, където през XX век в отделна дисциплина е отделено направлението в медицината, наречено ендоекология.

Ендоекология — наука, която изучава и разработва методи и средства, позволяващи да се поддържа чистотата на вътрешното среда на организма, като по този начин обезпечава нормалната жизнена дейност на всички органи и тъкани. Така, едно от основните условия за поддържането на здравето е своевременното извеждане от организма на натрупаните вредни вещества (токсини), предизвикващи състояние, което медиците наричат вътрешна интоксикация на организма. Става дума за самоотравяне на организма, при което забележимо се влошава общото самочувствие, състоянието на кожата, нарушава се работата на вътрешните органи. Известно е, че интоксикация на организма възниква не само при остри заболявания (хранителни отравяния, вирусни и бактериални инфекции), но и при неблагоприятна екологична обстановка (особено се отнася за жителите на големите градове), неправилно хранене, неумерен прием на лекарства, вредни навици. Посъпилите и натрупалите се в кръвта и тъканите токсини основно се обезвреждат в черния дроб. Бъбреците, червата и белите дробове са главните органи, които ги извеждат от организма. Често и тези органи, участващи в детоксикацията на организма, се нуждаят от поддръжка и помощ. Още древните лечители забелязали, че при много заболявания помагат жлъчогонни, пикочогонни, слабителни, обвиващи и адсорбиращи (поглъщащи и извеждащи) средства. По-късно науката обяснява, че обвиващите средства защитават лигавиците, а сорбентите свързват вредните компоненти. Тези средства от арсенала на народната медицина сега намират приложение и в официалната. Съвременните лекари вече препоръчват да се употребяват природни сорбенти с растителен произход и продукти на тяхна база, за свързване и извеждане от организма чрез храносмилателния тракт на много метаболити (продукти на обмяната и разпада на веществата), микроби и техните токсини. Това е необходимо за оздравяването на организма, профилактиката на заболявания и тяхното обостряне, понижаване на телесното тегло, даже и просто за да изглеждаме по-млади и да се чувстваме комфортно!

Методите на ендоекологичната корекция са основани на стимулацията на естествените очистващи механизми в организма. Функцията на очистване се изпълнява от редица жизненоважни органи.

Бели дробове. Освен основната дихателна функция, те играят важна роля в защитата на организма и в процесите на очистването му.
В белите дробове от окръжаващата среда постъпва въздух, съдържащ различни примеси във вид на неорганични и органични частици, газообразни вещества и аерозоли, а също и инфекциозни агенти - вируси, бактерии и др. Преминавайки по дихателните пътища, въздухът се освобождава от странични примеси и постъпва в долните отдели на дихателната система очистен от прахови частици и микроорганизми, което поддържа стерилността на алвеолното (собственото дихателно) пространство. Очистването на вдишвания въздух от странични примеси става чрез следните механизми: 1) механично очистване на въздуха (филтрация на въздуха в носната кухина, отлагане върху лигавиците на дихателните пътища и транспорт чрез трептящия епител на инхалираните частици, кихане и кашляне); 2) действието на клетъчни (фагоцитоза) и хуморални (лизоцим, интерферон, лактоферин, имуноглобулин) фактори на неспецифична защита.

Червата изпълняват много важна функция в процеса на очистване – извеждат от организма отпадните продукти от храносмилането и токсините, които са се образували в процеса на тяхната работа. Преработката на храната протича като част от жизнената дейност на бактериите, живеещи в червата.
Нормалната микрофлора — еубиозата — изпълнява редица много важни за макроорганизма функции. Изключително важно е нейното участие във формирането на имунобиологичната реактивност на организма. Еубиозата предпазва макроорганизма от внедряване и размножаване на патогенни микроорганизми в него. Нарушаването на нормалната микрофлора при заболявания или в резултат на продължителна употреба на антибактериални препарати често води до усложнения, предизвикани от бурното размножаване на дрожди, стафилококи и други микроорганизми в червата. Храносмилателните жлези и червата извеждат от кръвта много ендогенни и екзогенни вещества, участвайки по такъв начин в запазването на хомеостазата на организма.

Черният дроб има водеща роля в процеса на обезвреждане на отровните вещества и извеждането от организма на увредените клетки на кръвта. Ако премахнем черния дроб, то човек няма преживее и едно денонощие – организмът ще умре от самоотравяне. Най-често очистващата функция на черния дроб се нарушава поради неправилно хранене, макар, че е възможно действието и на други фактори. Химичните вещества се обезвреждат в черния дроб чрез ферментативното им окисляване, възстановяване, метилиране, ацетилиране, хидролиза (1-ва фаза) и последваща конюгация с редица вещества. Не всички вещества се обезвреждат в две фази: някои — в една фаза или без изменения се извеждат в състава на жлъчката и уреята, особено разтворимите конюгати. Неутрализацията на токсичния амоняк става за сметка на образуването на урея и креатинин. Микроорганизмите се обезвреждат основно чрез фагоцитоза и лизиса им.

Бъбреците отделят от организма азотосъдържащи шлаки. Замърсяването в бъбреците е във вид на слуз, пясък или камъни и нарушава работата им, поради което се появяват отоци, нарушава се киселинно-алкалното равновесие, започват да се отлагат соли в организма.
Бъбреците са чифтен хомеостатичен орган, участващ в поддържането на постоянството на основните физико-химични константи на течностите на вътрешната среда, в циркулаторната хомеостаза, стабилизацията на показателите на обмяната на различните органични вещества. Бъбреците играят водеща рола в отделянето от кръвта на нелетливите крайни обменни продукти и чуджородни вещества, попаднали във вътрешната среда на организма.

Потните жлези извеждат от организма вода и минерални соли, а също и някои органични вещества: урея, млечна киселина и др.

Кръвоносната и лимфната системи са «посредниците» в преноса на токсичните вещества от мястото на възникването им до мястото на обезвреждането и отделянето им. Най-важната функция на лимфната система е връщането на белтъците, електролитите и водата от интерстициалното пространство в кръвта. За денонощие от състава на лимфата в кръвотока се връщат повече от 100 г белтъци, филтрирани от кръвоносните капиляри в интерстициалното пространство. Нормалната лимфоциркулация е необходима за формирането на максимално концентрирана урина в бъбреците. Чрез лимфната система се пренасят много продукти, всмукващи се в стомашно-чревния тракт, и преди всичко мазнини. Някои високомолекулни ферменти (ензими), като хистаминазата и липазата, постъпват в кръвта изключително чрез системата от лимфните съдове. Лимфната система работи като транспортна система за отделяне (извеждане) на еритроцитите, останали в тъканите след кръвотечение и за извеждането и обезвреждането на бактерии, попаднали в тъканите. Лимфната система продуцира и осъществява преноса на лимфоцити и други важни имунни фактори. При възникване на инфекция в някаква част на тялото, местните лимфни възли се възпаляват, вследствие на задържането на бактерии или токсини в тях. В синусите на лимфните възли, разположени в мозъчната кора и мозъчните слоеве се съдържа ефективна филтрираща система, позволяваща на практика да се стерилизира постъпващата в лимфните възли лимфа.

Имунната система също има очистваща функция - тя неутрализира много химични вещества, представляващи опасност за организма.

Голямата част от методите за ендоекологична корекция са насочени към очистването на изброените органи, тъй като те имат основна очистваща функция, и при понижаването на ефективността на тази функция страда целия организъм. Водещ очистващ метод в този случай е ентеросорбцията — процес на обезвреждане и извеждане на токсичните вещества на ниво черва. Именно в червата се образуват най-главните канцерогени и именно от червата започва процесът на интоксикация.

Методите за очистване на вътрешните органи използват само един механизъм за очистване – извеждат токсините и шлаките от междуклетъчната среда. Клетките в организма са обкръжени с течност, в която се разтварят много продукти на обмяната на веществата, а също така и вредни вещества, постъпили отвън. Междуклетъчната течност се преобразува в урина, жлъч, пот и други биологични течности, извеждани от организма. Обаче токсичните вещества могат да се образуват и попадат вътре в клетките, предизвиквайки тяхната смърт или раковото им преобразуване. Именно замърсяването на клетъчно ниво в днешно време има все по-голямо значение, защото това замърсяване води до много сериозни за здравето последствия.

Организмът може да се чисти както в домашни условия, така и в болнични заведения и клиники. Очистването в домашни условия не винаги е безопасно, а очистването в клиника често е недостъпно за хората по чисто финансови причини. Това обаче не означава, че човек не може да се избави от токсините и шлаките. Подходяща алтернатива са Биологично активните добавки към храната. В асортимента на Корпорация «Сибирско здраве» съществува цял спектър от продукти с очистваща организма насоченост. Всички те са разработени в съответствие с принципите на ендоекологията.
Публикувано изображение

http://viasanum.naro...ip_image006.jpg
Посети моя сайт
0

#2
Потребителят е неактивен   abysslord 

 • Група: Потребители
 • Мнения: 1756
 • Регистриран: 21-February 05
 • Репутация: 26
 • Град:София

Преглед на мнениеsibvaleo, на Oct 7 2009, 18:59, каза:

Корпорация «Сибирско здраве»

Не ми звучи много здравословно :lol:

Преди време се занимавах доста активно с йога и смело мога да кажа, че няма какво да ги бие в областта на пречистването. Много яки техники има и то съвсем натурални, без никакви допълнителни химии.
1

#3
Потребителят е неактивен   Anna233 

 • Група: Потребители
 • Мнения: 1
 • Регистриран: 06-October 13
 • Репутация: 0
 • Пол:Жена
 • Град:София
Хапчета за прочистване на организма от токсини - buyuntoxin.bg Лично съм го ползвала и много ми помогна.
0

#4
Потребителят е неактивен   adelskronen 

 • Група: Потребители
 • Мнения: 340
 • Регистриран: 28-September 12
 • Репутация: 77
 • Пол:Мъж
 • Град:София
Детоксикацията е една от най-печелившите въдици на алтернативната медицина. Бъбреците, черният дроб и т.н си вършат перфектно работата и няма никакви основания да се смята, че те самите имат нужда от прочистване. Пример: гладува се няколко дни, като през това време се пие само фреш от ябълки, след това се изпива половин кило зехтин. След немного време се получава разстройство, като изходеното е зелена пихтия, която се води "шлаки от задръстения черен дроб" и хората вярват. Няма нищо такова. Голямото количество поета мазнина предизвиква мощна контракция на жлъчния мехур и съответно неговото изпразване. Това, което хората изхождат, е просто смес от неусвоен зехтин и жлъчка. Шарлатания голяма.
1

#5
Потребителят е неактивен   manuk 

 • Дата бг приятел
 • Група: Потребители
 • Мнения: 1676
 • Регистриран: 09-December 10
 • Репутация: 331
 • Пол:Мъж
 • Град:Пловдив
 • Интереси:Подводен риболов, ски, гъбарство, народна медицина, музика, фотография, пчеларство

Преглед на мнениеsibvaleo, на 07.10.09 - 19:00, каза:

.....Организмът може да се чисти както в домашни условия, така и в болнични заведения и клиники. Очистването в домашни условия не винаги е безопасно, а очистването в клиника често е недостъпно за хората по чисто финансови причини. Това обаче не означава, че човек не може да се избави от токсините и шлаките. Подходяща алтернатива са Биологично активните добавки към храната. В асортимента на Корпорация «Сибирско здраве» съществува цял спектър от продукти с очистваща организма насоченост. Всички те са разработени в съответствие с принципите на ендоекологията.


Пречистване на организма, може да се постигне в домашни условия, съвсем безопасно.
Когато преди години трябваше да се боря за живота си, не съм имал никакви проблеми. От друга страна, едва ли има болнично заведение, което се занимава с такава дейност.
Колкото до активните добавки към храната, има ли гаранция за техния произход.
До колкото ми е известно, нашето тяло е пригодено да усвоява, храна от растителен или животински произход, с други думи атомите и да имат елктрически потенциал.
Продуктите от неживата Природа нямат такъв потенциал, техните атоми са елктрически неутрални, следователно попадайки в нашето тяло едва ли ще свършат някаква работа.
Всяко нещо си има цена, за да го постигнем, трябва да я платим!
0

#6
Потребителят е неактивен   mihaela67 

 • Група: Потребители
 • Мнения: 162
 • Регистриран: 04-July 13
 • Репутация: 22
 • Пол:Жена
 • Град:София
Антиоксидант: Хармония -съдържа ресвератрол
0

Споделете тази тема чрез:


Страница 1 от 1
 • Вие не можете да започнете нова тема
 • Вие не може да отговаряте на тази тема

1 потребители четат тази тема
0 регистрирани потребители, 1 гости и 0 анонимни потребители


Data.BG e форум за дискусии. Data.BG не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Data.BG.

Close  Member Login