Форум

Data.BG Форуми: Всичко за IPB (Mods, skins, graphics & tools) - Data.BG Форуми

Прехвърляне към съдържание

 • (34 Страници) +
 • 1
 • 2
 • 3
 • Последна »
 • Вие не можете да започнете нова тема
 • Вие не може да отговаряте на тази тема

Всичко за IPB (Mods, skins, graphics & tools)

#1
Потребителят е неактивен   collapse 

 • Lord of Destruction
 • Група: Потребители
 • Мнения: 219
 • Регистриран: 03-July 03
 • Репутация: 2
 • Пол:Мъж
 • Град:София
Тази тема не е за въпроси, дискусии и проблеми относно IPB, тя е за връзки към модификации, скинове, графични елементи и tools свързани с този софтуер.

Публикувано изображение


Invision Power Board - инсталация и администрация

Invision Power Board (IPB) е един от най-разпространените и безпорно един от най-добрите форумни софтуери. Макар повечето български форуми да използват phpBB, който също си има своите предимства. А основно, че е напълно безплатен и че е по-лесен за администрация. За сметка на това IРВ е значително по-функционален. За да го видите в действие, е достатъчно да посетите някой от форумите на www.comexgroup.com, на www.gmcommunity.50free.net или на www.kaldata.com например. Това са част от българските сайтове, за които знам, че използват 1РВ форум. В следващите редове ще ви покажа как да инсталирате форума, да му сложите български език и да направите основните настройки.
Първо ви рябва осигурен PHP+MySQL хостинг. Ако искате просто да изпробвате форума и да го разучите, можете да направите това и на собствения си компютър, като си инсталирате и конфигурирате web server. На всички начинаещи препоръчвам FoxServ - можете да си го изтеглите от www.foxserv.net, тъй като той ви предоставя Apache + Perl + РНР + MySQL без необходимостта от конфигурация на сървъра.По време на инсталацията FoxServ ви пита единствено за директорията, в която да се инсталира. Накрая ви пита за е-mail и порт, на които да работи уеб-сървъра - порта можете да го оставите 80 по подразбиране. След инсталацията обаче, трябва да се конфигурира MySQL затова автоматично се стартира WinMySQL и ви дава да изберете потребителско име и парола. По по-дразбиране има две създадени бази
данни, за IPB е хубаво да си направите трета. За целта отваряте WinMySQLAdmin (той си инсталира иконка в SysTray), отивате на Database и ще видите името и IP-то на компютъра си. Щраквате с десния бутон върху него и му давате Create Database. въвеждате име и давате ОK... хубаво е да запомните името, защото ще го използвате при инсталацията на форума.
Следващата стъпка е инсталацията на самия форум. За целта трябва първо да се снабдите с него - това може да стане от официалния сайт на IPB – www.invisionboard.com. По принцип IPB не е безплатен - можете да си свалите безплатно някоя от трите версии на IPB, но не получавате поддръжка, а и стои малко напомняне в долния край на форума, че това е Trial версия... в Admin панела има значително по-голям. Но иначе форумът е напълно функционален. И така – препоръчвам ви да си свалите версия 1.3, но можете да изпробвате и някоя от по-старите. След като я свалите, трябва да я разархивирате и да прехвърлите всичко от директория upload на вашия сървър (ако използвате собствения си компютър за целта - в поддиректория www на директорията, в която сте инсталирали FoxServ). След това отваряте браузъра и стартирате sm_install.php. За целта, ако сте качили форума, примерно на: www.myforum.com, напишете: www.myforum.com/sm_install.php Ако използвате собствения си компютър за тестове, отивате на:
http://localhost/sm_install.php
Можете да изберете да качите форума в поддиректория forums и тогава адреса става: http://myforum.com/f.../sm_install.php или http://localhost/forums/sm_install.php
Появява се страничка “Welcome”, която ви съобщава какво ви е необходимо да знаете, за да инсталирате форума. Натиснете бутона Proceed. Отваря се форма, в която трябва да попълните всички данни, необходими за инсталацията на IPB.
Първото поле, The script URL, указва адреса, където е инсталиран скрипта и по-подразбиране е именно този адрес... Единствената причина да го сменяте е, ако там е написано http://localhost, а вие искате форума да е достъпен и за другите - т.е. вашият компютър ще хоства форум, като достъпа се осъществява по IP. Тогава трябва да замените localhost с IР-то си.
SQL host е хостът на базата данни и обикновено е localhost (т.е.съвпада с хоста на самия форум). Ако сте закупили PHP/MySQL хостинг, трябва да ви е дадена информацията за базата данни, включително SQL_host.
SQL database name е името на базата данни, която ще се ползва от скрипта. Ако сам сте си създали база данни, въведете името й (в случая във FoxServ създадох база данни IPB). По същия начин въведете името и паролата, които сте определили при инсталацията на FoxServ или създаването на базата данни или тези, които са ви предоставени от хостинга.
SQL Table Perfix - ако в базата данни вече има създадени таблици и имената на тези от IPB и вече създадените съвпаднат, то старите таблици ще се изтрият. За да се избегне загубата на информация, можете да въведете Table Perfix - т.е. низ, който да стои пред името на всяка от таблиците и по този начин да се избегне повторението на имена. Ако базата данни се използва само за този форум, можете да не въвеждате нищо в това поле.
Username, Password и e-mail са данните на администратора на форума - тук създавате вашия администраторски акаунт.
Натиснете Proceed След това Click here to continue. И накрая Click here to finish. След това изтрийте файла sm_install.php от сървъра. Инсталацията на форума приключи. Можете да се логнете с вашия администраторски акаунт и да започнете с настройките на форума.
Форумът е на английски. За щастие превод на български има, но ще трябва отделно да си го свалите и инсталирате. За версия 1.3 можете да свалите превода от: http://mods.ibplanet.com/db/?mod=2383 (на ibplanet.com можете да намерите и превод на 1.2, както и много полезни неща - модове, скинове и др.). След като свалите пакета, трябва да го разархивирате и да качите двата .tar архива в директория archive_in на форума. След това влизате в администраторския панел (от линка Admin CP). За разлика от phpBB, IPB изисква да въведете администраторската парола, за да влезете в Admin CP, въпреки че във форума вече сте се логнали като администратор. Изобщо от гледна точка на сигурността, IPB е на много високо ниво.
Ще видите меню като на снимката вдясно. То е разделено на различни категории. като щракнете върху някоя от тях, се появява съответното подменю. С други думи менюто на IPB е от т.нар. разширяващи се менюта. По-късно ще се спрем по-подробно на менюто, сега нека инсталираме новия език и скин. Необходимостта да се инсталира скин към езика, идва от това, че се използват картинки за бутоните „Нова тема", „нов отговор" и др. и съответно превеждайки форума на друг език, е хубаво да се преведат и тези надписи. Освен това към скина
се определя и encoding-а - ако използвате кирилица, трябва да смените encoding-а, в противен случай няма да излиза коректно :)
Намерете Languages в менюто и щракнете върху него. От подменюто изберете Import Language. След това от падащия списък изберете българския език (трябва предварително да сте го качили в archive_in, за да се изведе в списъка) и натиснете Import.
След това от Manage Languages можете да изберете кой да е езика по подразбиране на форума, както и да премахвате езици - примерно можете да махнете английския и да оставите само български.
Сега отворете менюто Skin and Templates и изберете Import Skin Files. Щракнете на линка Import срещу името на желания скин. След това отидете в Manage Skin Sets. Срещу новия скин изберете Edit. Тук можете да редактирате доста неща по скина, но най-същественото в случая е, че можете да го направите скин поподразбиране. Можете да имате повече от един скин за даден език, но обикновено имате поне 1 за всеки и е добре скина по подразбиране да е за езика по подразбиране. За тази цел давате Set as default skin set да е Yes.
След това отидете в Style Sheets и за новия скин щракнете върху Optimize. Ако щракнете върху Edit, ще бъде изведен пълния CSS код. IPB ви предоставя възможността да редактирате скиновете и language pack-а от самия Admin Panel, а освен това имате възможността да експортирате вече редактирания скин. Така можете да промените определени надписи,които да съответстват на стила на вашия форум :)
Когато инсталирате IPB, имате една категория с един форум, озаглавенa Test Forum. След като осигурихте български език за форума си, време е да създадете и различните категории и форуми. За целта отворете менюто Forum Control. категориите се създават от New Category. Като изберете New Category, ви се предлага да въведете име на категорията и да изберете дали тя е видима (visible), невидима (Disable), невидима, но може да се отвори ако се напише адреса й или през т.нар. Forum Jump или невидима, с възможност за достъп само през написване на адреса. След като създадете категориите, трябва да създадете и форумите (по-малките форуми могат да имат и само една категория). Това става от New Forum. Настройките там са значително по-сложни. На първо място, в Add to which parent, трябва да изберете категория, в която да бъде създаден новия форум. Можете да изберете и форум, като създавате подфорум. IPB позволява „вложени форуми", т.е. един форум в дадена категория да съдържа други форуми. Това е полезно за много големи форуми, за да не създавате десетки категории и потребителя да трябва да скролва няколко страници, за да намери форума, който му е необходим.
Във Forum State можете да изберете дали форума е активен (Active) или само за четене (Read Only Archive). Във втория случай във форума не може да се пише. След това трябва да въведете името и описанието на форума.
Allow new topics and posts in the forum определя дали могат да се създават нови теми във форума - ако този форум съдържа подфоруми, вероянтно няма да желаете създаването на теми в него.
Няма да описвам всички опции в секцията Postable Forum Options, защото пълното описание на Admin CP е извън обхвата на тази статия. Ще се спра на една интересна възможност на IPB. Това е „Moderate Posting". Ако я включите, когато бъде публикувана нова тема или мнение (можете да изберете дали да се модерират мненията, темите или и двете), преди да бъде публикувано във форума, то трябва да бъде одобрено от модератор :) т.е. модераторът на форума може да види мнението/темата и да го публикува или да откаже публикация. Това е изключително полезно в големи форуми за предпазване от спам.
Една от най-важните секции е Permission Access Levels. Тук можете да определите кой може да пише във форума и кой не може. Admin Forum Mask са администраторите и обикновено могат всичко (Read - да четат форума, ако не е отметнато, съответната група потребители изобщо не вижда форума в списъка; Reply - да отговарят на теми; Start - да започват нови теми; Upload - да прикачат файлове към съобщенията си). Banned са по-требителите, на които сте забранили достъп до форума (форумът има вградена Warning система и ако потребител стигне 100%, Warning автоматично преминава в състоянието Banned). Но можете да изберете дали изобщо да не вижда форума или да може само да чете. (Guest са потребителите, които не са се регистрирали (или не са се логнали във форума). Member са регистрираните потребители. Ако включите активация през е-mail на потребителите, от момента на регистрация до момента на активация потребителите са Validating.
След като приключите настройките, трябва да натиснете Create This Forum.
Сега нека разгледаме Manage Forums. Освен че от тук лесно можете да промените настройките на форума, които разглеждахме до преди малко, можете да определите и „Правила на форума", като щракнете върху оранжевия триъгълник с удивителната. Там можете да изберете дали да се показва само линк или пълния текст, да въведете име (може да е нещо различно от правила на форума - всъщност може да е каквото си поискате) и да въведете самите правила или каквото искате да стои. Самото съдържание на правилата се изписва в HTML формат - т.е. трябва да си сложите таговете за нов ред и т.н.
След като създадохме категориите, стигнахме и до потребителските групи. Във форумите винаги има различни потребителски групи - администратори, модератори, потребители, а в по-големите форуми самите по-требители могат да се делят на различни групи (примерно VIP и обикновени). Различните потребителски групи могат да имат различни права.
Отворете менюто Users and Groups. От Manage user groups можете да редактирате групите и да създавате нови. Нека създадем група VIP на основата на Members. За целта просто натиснете бутона Set up New Group. В отворилата се страница най-горе, можете да въведете име на групата. След това е Group Icon. Тук можете да въведете име на файл, съдържащ изображението, което искате да се показва под никовете на потребителите в тази група. За целта трябва да качите изображението в директория htmlteam_icons.
По-нататък можете да определите правата на групата. Ще се спра само на някои.
Online list format (prefix и sufix) ви позволяват да определите как да се извежда ника на потребителите от тази група в online листа. Често във форумите администраторите и модераторите се извеждат в друг цвят. Но тъй като тук въвеждате HTML код, това може да включва bold, italic или друг стил.
Ако за Can avoid moderation querues сложите Yes, то членовете на тази група могат да пишат във форума, без необходимостта мненията им да одобрявани от модератор.
Ако сложите Yes за Is Super Moderator, то потребителите в групата имат пълни модераторски права във всички налични форуми (можете да създавате и локални модератори, като при тях определяте конкретно какви права имат).
Can access the Admin CP дава достъп на потребителите в групата до администраторския контролен панел а това на практика ги прави администратори
Една интересна възможност е Group Control. Тук можете да определите брой мнения, при достигането на които, потребител от тази група автоматично преминава в друга, избрана от вас. С броя мнения се свързва и още една важна характеристика - ранговете. За да създадете рангове, отидете на User Title/Ranks. Тук можете да определите количество постове, при достигането, на които потребителят получава даден ранг, както и как да се изобрази този ранг (определяте брой квадратчета; ако искате да не използвате квадратчета или те да са различни, трябва да качите картинката в директория /style_images, поддиректорията на съответния скин и да дадете име на файла pip.gif.
Разбира се, ако сте сложили изображение за тази група, показателят за активността няма да се вижда, а само титлата, която сте въвели.
Накрая, две думи за локалните модератори. Те се създават от Forum Control -> Moderators. Тук можете да изберете форуми и дали те се модерират от потребител или група. След като изберете това, натискате бутона Add a moderator to the selected forums, намирате потребителя или групата и определяте правата му - дали може да редактира мнения или анкети, дали може да ги трие, да ги мести, да маркира теми като важни, да разделя и обединява теми и др.
Остава само да сложите собственото си лого на форума. За целта заменете файла logo4.gif в директория /style_images, поддиректорията на вашия скин :)
Темата за IРВ е изключително обширна. Това е сложен софтуер, който предоставя невероятно много възможности. Аз се постарах да ви покажа основните неща, които да ви помогнат да си създадете форум и да си направите началните настройки, така че той да е удобен за вас и потребителите ви. Функциите на IPB са десетки и само, за да опиша администраторския панел, ще са ми необходими значително повече страници. Но след като веднъж свикнете с него, Вие сами ще го разучите.
Модове, които придават допълнителна функционалност на форума, скинове, преводи, изображения за team_icons и други, можете да намерите на http://ibplanet.com

Статията е написана от Максим Крижановски.Колапс
http://collapse.bg - Уеб дизайн и изработка на сайтове
0

#2
Потребителят е неактивен   collapse 

 • Lord of Destruction
 • Група: Потребители
 • Мнения: 219
 • Регистриран: 03-July 03
 • Репутация: 2
 • Пол:Мъж
 • Град:София
Скрипт за последните теми в форумите.

<?php/***

Invision Power Board - Last Topics System

like www.bgdev.org with category, forum name and reply counter

***///Author: Vasil Antonov//Email: vasko@bgdev.org//Date: 24.07.2004//------------------------------//Edit this parameters://MySQL server adress$host="";//Username$user="";//Password$pass="";//Database$db="";//Table$table_topics="ibf_topics";

$table_forums="ibf_forums";

$table_category="ibf_categories";//Show last x posts$laforums="10";//-------------------------- END//------------------------------//Don't edit !$link=mysql_connect($host, $user, $pass);$db=mysql_select_db($db);$query="select * from $table_topics order by start_date desc limit 0,$laforums";$result=mysql_query($query, $link);while ($row=mysql_fetch_array($result)) {$query1="select * from $table_forums where id='$row[forum_id]'";

$result1=mysql_query($query1, $link);

$row1=mysql_fetch_array($result1);/* English info about $forum_name=$row1[name];

This variable must be add below,

if you want to show the forum name in the page.

*//* Bulgarian info about $forum_name=$row1[name];

Тази променлива трябва да се вмъкне по-долу,

ако искате да се покаже името на форума в страницата.

*/$forum_name=$row1[name];$category_id=$row1[category];$query2="select * from $table_categories where id='$category_id'";

$result2=mysql_query($query2, $link);

$row2=mysql_fetch_array($result2);

$cat=$row2[name];if ( $row[posts]==0 ){

echo "<a href='http://www.domain.com/index.php?showtopic=$row[
0]'>$cat: $row[title]</a><br>";

}

else {

echo "<a href='http://www.domain.com/index.php?showtopic=$row[
0]'>$cat: $row[title]</a> ($row[posts])<br>";

}}//-------------------------- END?>


10x to NIKITA[at]bgdev.org


Колапс
http://collapse.bg - Уеб дизайн и изработка на сайтове
0

#3
Потребителят е неактивен   collapse 

 • Lord of Destruction
 • Група: Потребители
 • Мнения: 219
 • Регистриран: 03-July 03
 • Репутация: 2
 • Пол:Мъж
 • Град:София
Ето още един "доста по-гъвкав вариант" предоставен от insaned[at]bgdev.org

<?php/*

  Edit parameters below

*/

$sqlHost = "localhost";

$sqlUser = "";

$sqlPassword = "";

$sqlDatabase = "board";

$sqlTablePrefix = "ib";

$sqlTopics = 5;$htmlPattern = '<a href="http://www.domain.com/board/index.php?showtopic={
{tid}}" target="_blank">{{title}} <small>(in {{forum_name}}, {{category_name}}; {{posts}} posts)</small></a><br />';

/*

  Please, do not edit this

*/

$sqlQuery = "

SELECT

  `prefix_topics`.*,

  `prefix_forums`.`name` AS `forum_name`,

  `prefix_categories`.`name` AS `category_name`FROM `prefix_topics`, `prefix_forums`, `prefix_categories`WHERE

  `prefix_topics`.`forum_id` = `prefix_forums`.`id`

AND

  `prefix_forums`.`category` = `prefix_categories`.`id`ORDER BY `prefix_topics`.`start_date` DESCLIMIT 0, " . $sqlTopics;

$sqlLink = @mysql_connect($sqlHost, $sqlUser, $sqlPassword, true);

if ($sqlLink === false) {

  trigger_error("Could not connect to SQL host on `" . htmlspecialchars($sqlHost) . "`", E_USER_ERROR);

}if (@mysql_select_db($sqlDatabase, $sqlLink) === false) {

  trigger_error("Could not select database `" . htmlspecialchars($sqlDatabase) . "` on SQL host `" . htmlspecialchars($sqlHost) . "`", E_USER_ERROR);

}$sqlResult = @mysql_query(str_replace("prefix_", $sqlTablePrefix . "_", $sqlQuery), $sqlLink);

if ($sqlResult === false) {

  trigger_error("You have error in your query; database `" . htmlspecialchars($sqlDatabase) . "`; SQL host `" . htmlspecialchars($sqlHost) . "`", E_USER_NOTICE);

}$topics = array();

while ($row = @mysql_fetch_array($sqlResult, MYSQL_ASSOC)) {

  if (empty($row)) {

	  continue;

  }

  $topics[] = $row;

}if (!empty($topics)) {  $pattern = "/{{([a-zA-Z0-9_]+)}}
/i";  foreach ($topics as $topic) {	  $htmlCode = $htmlPattern;

	  $iterate = 0;	  while (preg_match($pattern, $htmlCode, $reg)) {		  $strReplace = isset($topic[$reg[1]]) ? $topic[$reg[1]] : null;		  $htmlCode = preg_replace($pattern, $strReplace, $htmlCode, 1);		  if (++$iterate > 25) { break; }

	  }	  echo $htmlCode;  }} else {

  trigger_error("No topics; database `" . htmlspecialchars($sqlDatabase) . "`; SQL host `" . htmlspecialchars($sqlHost) . "`", E_USER_NOTICE);

}mysql_close($sqlLink);?>
Колапс
http://collapse.bg - Уеб дизайн и изработка на сайтове
0

#4
Потребителят е неактивен   zevzekkk 

 • Група: Потребители
 • Мнения: 513
 • Регистриран: 14-October 03
 • Репутация: 0
 • Град:Пловдив
Тук е мястото да споменем Invisionize - най-богатата колекция от модификации за IPB.

:) http://www.invisionize.com/
0

#5
Потребителят е неактивен   kumboom 

 • Група: Потребители
 • Мнения: 549
 • Регистриран: 20-May 03
 • Репутация: 0
 • Пол:Мъж
 • Град:L337Land
Много хубаво, IPB е почти равен по популярност с phpBB така че е хубаво това нещо, обаче никъде не видях нищо за 2.х.х версиите, а аз съм точно с такава - 2.0.0 PDR2. Имам български превод, но нещо със скиновете съм бос :( .
Torrenta.NET
0

#6
Потребителят е неактивен   collapse 

 • Lord of Destruction
 • Група: Потребители
 • Мнения: 219
 • Регистриран: 03-July 03
 • Репутация: 2
 • Пол:Мъж
 • Град:София

kumboom каза:

Много хубаво, IPB е почти равен по популярност с phpBB така че е хубаво това нещо, обаче никъде не видях нищо за 2.х.х версиите, а аз съм точно с такава - 2.0.0 PDR2. Имам български превод, но нещо със скиновете съм бос :( .

Отиваш на http://www.invisionize.com/ :) Skins :) Invision Power Board 2.0 Skins и от там си сваляш... има и preview.
После можеш да ги импортнеш както е описано по-горе в статията постната от мен.Колапс
http://collapse.bg - Уеб дизайн и изработка на сайтове
0

#7
Потребителят е неактивен   kumboom 

 • Група: Потребители
 • Мнения: 549
 • Регистриран: 20-May 03
 • Репутация: 0
 • Пол:Мъж
 • Град:L337Land
Аха. 10х за светкавичният отговор. Ето нещо полезно и от мен - как се маха copyright-а:
Трябва да се промени 184 линия на ./source/board.php , там където пише
$cp = " Powered by ...
( това е за отгоре ) и 127 и 128 линии на ./classes/class_display.php
$ur = 'trial';
$pwd = 'Powered by ';
и на 147 -
$copyright =
Не забравяйте и да прочете тези редове, все пак.

REMOVAL OF THIS WITHOUT PURCHASING COPYRIGHT REMOVAL WILL VIOLATE THE LICENCE YOU AGREED TO WHEN DOWNLOADING THIS PRODUCT. THIS COULD MEAN REMOVAL OF YOUR BOARD AND EVEN CRIMINAL CHARGES.
0

#8
Потребителят е неактивен   baskata 

 • Група: Потребители
 • Мнения: 4
 • Регистриран: 29-August 02
 • Репутация: 0
 • Град:София
А искам да ви питам дали може да се прехвърли базата данни от phpBB 2.0.10 на IPB 1.3.1 Final и ако може кажете как :) ? pls,
а и този линк не работи :( http://mods.ibplanet.com/db/?mod=2383 :(
0

#9
Потребителят е неактивен   bestbg 

 • Група: Потребители
 • Мнения: 40
 • Регистриран: 03-November 03
 • Репутация: 0
 • Град:София
Could not read the uploaded CSS archive file, please check the permissions on that file and try again

какво ще рече? при importv-ането на картинките от скин-а?

какви права трябва да имат папките? ипо-точно кои папки?
0

#10
Потребителят е неактивен   collapse 

 • Lord of Destruction
 • Група: Потребители
 • Мнения: 219
 • Регистриран: 03-July 03
 • Репутация: 2
 • Пол:Мъж
 • Град:София
.css файловете по местата ли са си? Да не си затрил някой?
Даде ли Optimize на скина?Колапс
http://collapse.bg - Уеб дизайн и изработка на сайтове
0

#11
Потребителят е неактивен   bestbg 

 • Група: Потребители
 • Мнения: 40
 • Регистриран: 03-November 03
 • Репутация: 0
 • Град:София
Дадох Import ->и после като си го пуснах стана така... къде е това OPtimaze?
0

#12
Потребителят е неактивен   collapse 

 • Lord of Destruction
 • Група: Потребители
 • Мнения: 219
 • Регистриран: 03-July 03
 • Репутация: 2
 • Пол:Мъж
 • Град:София
Не четеш а само искаш да знаеш.
Прочети статията която съм постнал по-горе, в нея е описано как се инсталира IPB и как се импортват български език и скин.

CoLLaPSe каза:

Сега отворете менюто Skin and Templates и изберете Import Skin Files. Щракнете на линка Import срещу името на желания скин. След това отидете в Manage Skin Sets. Срещу новия скин изберете Edit. Тук можете да редактирате доста неща по скина, но най-същественото в случая е, че можете да го направите скин поподразбиране. Можете да имате повече от един скин за даден език, но обикновено имате поне 1 за всеки и е добре скина по подразбиране да е за езика по подразбиране. За тази цел давате Set as default skin set да е Yes.
След това отидете в Style Sheets и за новия скин щракнете върху Optimize. Ако щракнете върху Edit, ще бъде изведен пълния CSS код. IPB ви предоставя възможността да редактирате скиновете и language pack-а от самия Admin Panel, а освен това имате възможността да експортирате вече редактирания скин. Така можете да промените определени надписи,които да съответстват на стила на вашия форум :)Колапс
http://collapse.bg - Уеб дизайн и изработка на сайтове
0

#13
Потребителят е неактивен   bestbg 

 • Група: Потребители
 • Мнения: 40
 • Регистриран: 03-November 03
 • Репутация: 0
 • Град:София
извинявай , но май грешно съм питал... При качването на БГ (без скин-а) се прецаква и показва бял екран , а на PC-to ми не става така :)

CSS не съм ги пипал даже незнам къде да ги намеря...

:cry:

Цитат

Could not read the uploaded CSS archive file, please check the permissions on that file and try again


Къде са за да им дам permissions ?
0

#14
Потребителят е неактивен   collapse 

 • Lord of Destruction
 • Група: Потребители
 • Мнения: 219
 • Регистриран: 03-July 03
 • Репутация: 2
 • Пол:Мъж
 • Град:София
В папката "style_images"

Защо не си преинсталираш форума и не си дръпнеш езика и скина от http://www.invisionize.com/ - в тях си има ReadMe точно как да ги сложиш, предполагам няма да имаш никакви проблеми.Колапс
http://collapse.bg - Уеб дизайн и изработка на сайтове
0

#15
Потребителят е неактивен   visit 

 • Група: Потребители
 • Мнения: 71
 • Регистриран: 14-August 04
 • Репутация: 0
Някои ще ми каже ли защо този ипб форум е платен ?
0

#16
Потребителят е неактивен   isralien 

 • Група: Потребители
 • Мнения: 43
 • Регистриран: 22-December 03
 • Репутация: 0
visit, а защо windows е платен?
ценят си труда хората!
0

#17
Потребителят е неактивен   sortorius 

 • Група: Потребители
 • Мнения: 4
 • Регистриран: 22-November 03
 • Репутация: 0
 • Град:Димитровград

baskata каза:

А искам да ви питам дали може да се прехвърли базата данни от phpBB 2.0.10 на IPB 1.3.1 Final и ако може кажете как :) ? pls,
а и този линк не работи :( http://mods.ibplanet.com/db/?mod=2383 :(


Погледни тук:
http://www.invisionb...com/?conversion
0

#18
Потребителят е неактивен   penzuha 

 • Група: Потребители
 • Мнения: 10
 • Регистриран: 30-April 03
 • Репутация: 0
 • Град:София
привет !
търся начин, как да вкарам web-клавиатури, както е показано тук (kredor.com) в моя форум - IPB 1.3
Искам да го направя така, както е направено във форума krechetalo.com. Т.е. при писане на нов отговор във форума, на същото място, дето в настоящия форум (дата.бг) има "Затвори таговете"
От kredor.com дават кода който трябва да се вкара на сайта, който желаем, но не знам в кой файл и къде точно да го вкарам за IPB.
Някой да може да ми помогне :)
0

#19
Потребителят е неактивен   multi 

 • Група: Потребители
 • Мнения: 83
 • Регистриран: 19-January 04
 • Репутация: 0
 • Град:В къщи
 • Интереси:PC-
Кажете защо когато си сложа булгарсикят език постяно като вляза в форума надписите ми из изписват със иероглифи а не със български букви. Кажете как да го направя за да не цъкам постоянно VIEW-->Encoding-->Cyrillic
0

#20
Потребителят е неактивен   redspace 

 • Група: Потребители
 • Мнения: 132
 • Регистриран: 14-October 03
 • Репутация: 0
 • Град:...някъде там...
 • Интереси:PHP,C/C++,MySQL,HTML,JavaScript
Може да звучи много левашко, но от къде мога да изтегля версия 1.3? От главния сайт не става?
http://promenibg.com - Всичко за протеста.
Нека ЗАЕДНО да променим България!
0

Споделете тази тема чрез:


 • (34 Страници) +
 • 1
 • 2
 • 3
 • Последна »
 • Вие не можете да започнете нова тема
 • Вие не може да отговаряте на тази тема

1 потребители четат тази тема
0 регистрирани потребители, 1 гости и 0 анонимни потребители


Data.BG e форум за дискусии. Data.BG не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Data.BG.

Close  Member Login