Някой може ли да ми обясни какво точно е комутация?
Страница 1 от 1
Какво е комутация?
Публикувано: 11.05.09 - 21:20
Станете част от виртуална България!
А, ти, еВал ли си го?!
My Last.FM
Винаги трябва да се стремиш да бъдеш кучето-водач.Иначе цял живот ще гледаш задници пред теб.
А, ти, еВал ли си го?!
My Last.FM
Винаги трябва да се стремиш да бъдеш кучето-водач.Иначе цял живот ще гледаш задници пред теб.
Публикувано: 11.05.09 - 22:08
прекъсване, пренасочване мисля че е по телефонните централи.. навремето уж съм го учил висше ама те на...
Гъмзовата: Напред, назад, напред, напред, назад, назад, в страни, стъпка подскок, стъпка подскок.
Публикувано: 11.05.09 - 22:18
Под "комутация" разбирай насочване. Комутационните съоръжения осъществяват насочването на повикването на викащия потребител (абонат А) в необходимото направление за достигане до търсения потребител (абонат Б).
Всяка мрежа - телефонна, телеграфна, за данни, използват различни принципи на комутация - електромеханична, електронна, с мултиплексиране по време, с комутация на пакети, рамки, клетки и тнт.
Видовете комутационни системи са аналогови( с директно и индикретно управление) и цифрови - с комутация на канали(биват пространствена комутация и с време деление) и с комутация на съобщения.
Всяка мрежа - телефонна, телеграфна, за данни, използват различни принципи на комутация - електромеханична, електронна, с мултиплексиране по време, с комутация на пакети, рамки, клетки и тнт.
Видовете комутационни системи са аналогови( с директно и индикретно управление) и цифрови - с комутация на канали(биват пространствена комутация и с време деление) и с комутация на съобщения.
Публикувано: 12.05.09 - 07:54
Точното значение е "прекъсване". Поне така ни учеха едно време по КССТ.
Публикувано: 25.05.09 - 11:00
... или промяна на състоянието, както и нас са ни учили.
Да вземат да се разберат различните факултети най-накрая за термините, че не можем еднозначно да помагаме в датата, някой като пита.
Публикувано: 25.05.09 - 11:23
също така може да означава "задръстване" с боклуци или друго на някоя дренажна тръба или шахта... примерно
Публикувано: 25.05.09 - 14:22
Момента на превключване... примерно лампата у вас като цъкнеш ключа да я запалиш...
Май тая дума доста значения ще се окаже, че има
Май тая дума доста значения ще се окаже, че има
Публикувано: 23.01.10 - 11:32
Комутация - включване, изключване и превключване на електро-съоръжения или ел. вериги.....
Мнението беше редактирано от valentinstefanov: 24.01.10 - 15:24
Публикувано: 23.01.10 - 11:46
Най-правилния отговор (според мен де) - за какъв вид комутация иде реч ?
Публикувано: 23.01.10 - 11:49
То май кандидат-професорите, дето "пишат учебници", като искат нещо да прозвучи по-вълнуващо, вкарват думата "комутация" и после студентите от различните факултети се чудят защо всичко е комутация.
В общи линии превключване.
В общи линии превключване.
Worst diving day is better than best working day. Much better!
Споделете тази тема чрез:
Страница 1 от 1

Обратно в началото