Форум

Data.BG Форуми: Проблем при инсталиране на уеб камера - Data.BG Форуми

Прехвърляне към съдържание

  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема

Проблем при инсталиране на уеб камера

#1
Потребителят е неактивен   indexhtml 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 15
  • Регистриран: 07-December 06
  • Репутация: 0
Здравейте,опитвам се да инсталирам една камера,но при инсталацията спира преди да стигне до finish-не забива компютъра,а просто инсталацията не продължава.Имам и Виста,там няма проблем-само на XP,а ми трябва да работи при ХР.Камерата е CANYON CNR-WCAM43.Пробвах и с драйверине от диска,и изтеглих от официялния сайт-не става.Като че ли нещо липсва,но не знам какво.Благодаря на всеки,който помогне :lol:
0

#2
Потребителят е неактивен   hanuki 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 225
  • Регистриран: 13-September 05
  • Репутация: 5
  • Пол:Мъж
  • Град:София
Вкарай камерата в USBто и след това отиди в device manager и там търсиш непознатото устройство.Даваш му да ъпгрейдне драйверите си и посочваш ръчно диска или мястото където си ги сложил.

Надявам се да стане така,ако не махни камерата и стартирай програмата й.След инсталацията рестарт и после я свързваш.

успех>
0

#3
Потребителят е неактивен   indexhtml 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 15
  • Регистриран: 07-December 06
  • Репутация: 0
Пробвах-не става и така...
0

#4
Потребителят е неактивен   hunchy 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 482
  • Регистриран: 06-September 03
  • Репутация: 52
  • Град:София
Значи, тая шбана камера и някои модели камери на Делукс се инсталират по-различно. Инсталираш първо драйвера от диска без да си напъхал камерата. Рестартираш. Едва когато зареди, мушкаш в юсб-то камерата за да се разпознае коректно. Не знам, дали всичко това ще проработи когато вече си инсталирал, или поне опитал да инсталираш драйверите по неправилния начин. Пробвай на друг компютър, така, както ти казах. Успех.
Публикувано изображение
0

#5
Потребителят е неактивен   indexhtml 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 15
  • Регистриран: 07-December 06
  • Репутация: 0
Ама аз го правя така-камерата не е включена в USB-то,а още при стартиране на инсталатора не довършва инсталирането,а спира-и това е и със оригиналния диск и със драйвери,изтеглени от сайта на CANYON
0

#6
Потребителят е неактивен   nadiad79 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 1
  • Регистриран: 25-April 09
  • Репутация: 0

Преглед на мнениеindexhtml, на Feb 23 2009, 08:54, каза:

Ама аз го правя така-камерата не е включена в USB-то,а още при стартиране на инсталатора не довършва инсталирането,а спира-и това е и със оригиналния диск и със драйвери,изтеглени от сайта на CANYON


И аз имам този проблем. Може ли някой да помогне. Горепосочените начини не стават. Изобщо не може да се направи инсталация.
0

#7
Потребителят е неактивен   tanqkn 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 7
  • Регистриран: 08-March 06
  • Репутация: 0
Със същата камера съм но при мене проблема е друг инсталирах всичко както трябва но като пуска през програмата АМcap ми забива на черен екран не ми се пуска видео... В мениджъра ми показва, че всичко е наред но пак не става. Пробвах какво ли не. Не става. Свалях и драйвери от оригиналния сайт но пак не стана. Ако някой знае от какво може да е проблема нека каже нещо по въпроса. Предварително благодаря :) !
0

#8
Потребителят е неактивен   asuslogitech 

  • Форумен трол
  • Група: Потребители
  • Мнения: 20377
  • Регистриран: 12-July 08
  • Репутация: 2696
  • Пол:Мъж
и аз съм го срещал тоя бъг

половин ден изгубих преди време и решение не намерих
накря преинсталирах windows-a беше XP и всичко заспа
0

#9
Потребителят е активен   nakibest 

  • Mr. Company PC Guy
  • Група: Потребители
  • Мнения: 7721
  • Регистриран: 26-December 02
  • Репутация: 601
  • Пол:Мъж
  • Град:Ботевград
  • Интереси:tennis, VB, C++ Builder, Win32 API

Преглед на мнениеtanqkn, на 03.02.13 - 18:29, каза:

Със същата камера съм но при мене проблема е друг инсталирах всичко както трябва но като пуска през програмата АМcap ми забива на черен екран не ми се пуска видео... В мениджъра ми показва, че всичко е наред но пак не става. Пробвах какво ли не. Не става. Свалях и драйвери от оригиналния сайт но пак не стана. Ако някой знае от какво може да е проблема нека каже нещо по въпроса. Предварително благодаря :) !

С каква ОС си?
Пробвай вместо AMcap да видиш как е със YAWcam, или с това
http://www.nchsoftwa...ture/index.html

В Скайп работи ли камерата?

Аз имах подобен проблем с Logitech web camera, при мен проблемът дойде след update на драйверите/софтуера за web camera-та.

Мнението беше редактирано от nakibest: 04.02.13 - 13:47

0

#10
Потребителят е неактивен   asuslogitech 

  • Форумен трол
  • Група: Потребители
  • Мнения: 20377
  • Регистриран: 12-July 08
  • Репутация: 2696
  • Пол:Мъж
черен екран е навсякъде
0

#11
Потребителят е неактивен   nnvviiddiiaa 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 9490
  • Регистриран: 28-December 05
  • Репутация: 524
  • Пол:Мъж
  • Интереси:IT \ PC Gaming
В коментар номер 8 ясно се казва: ръгайте диска с Windows, че нещо явно е омазано. :emote_drinks:

Мнението беше редактирано от nnvviiddiiaa: 03.02.13 - 21:40

Protected by

Публикувано изображение
0

#12
Потребителят е активен   nakibest 

  • Mr. Company PC Guy
  • Група: Потребители
  • Мнения: 7721
  • Регистриран: 26-December 02
  • Репутация: 601
  • Пол:Мъж
  • Град:Ботевград
  • Интереси:tennis, VB, C++ Builder, Win32 API

Преглед на мнениеasuslogitech, на 03.02.13 - 21:33, каза:

черен екран е навсякъде

Питах tanqkn, а не теб! Седни си. :emote_drinks:
Освен ако не си и/му помагал дистанционно, де.
0

#13
Потребителят е неактивен   asuslogitech 

  • Форумен трол
  • Група: Потребители
  • Мнения: 20377
  • Регистриран: 12-July 08
  • Репутация: 2696
  • Пол:Мъж
е нали писах че преди години имах същия случай

екрана и в скайп и в оная програмка която идва с камерата беше черен

форумите не ми помогнаха и последва reinstall :lol2:
0

#14
Потребителят е активен   nakibest 

  • Mr. Company PC Guy
  • Група: Потребители
  • Мнения: 7721
  • Регистриран: 26-December 02
  • Репутация: 601
  • Пол:Мъж
  • Град:Ботевград
  • Интереси:tennis, VB, C++ Builder, Win32 API

Преглед на мнениеasuslogitech, на 04.02.13 - 00:05, каза:

е нали писах че преди години имах същия случай

екрана и в скайп и в оная програмка която идва с камерата беше черен

форумите не ми помогнаха и последва reinstall :lol2:

Аха, ама може би сега ще е различно (а може би не).
Хмм, имах подобен проблем с Logitech QuickCam 9000 Pro web camera - почна да дава само сиво (вместо образ), а звук си имаше. Докато на други компове си бачкаше на 6 със и звук и образ - само на главния ми не. Не исках да преинсталирам Windows-а, и затова за да реша проблема, си купих нова Logitech web camera. :lol2: :lol2:
(Така се решават проблеми и с Mac компове, според вица, де ---> If your Mac or a program on it does not work - throw it away, buy a new one. :D )

Мнението беше редактирано от nakibest: 04.02.13 - 11:58

0

#15
Потребителят е неактивен   asuslogitech 

  • Форумен трол
  • Група: Потребители
  • Мнения: 20377
  • Регистриран: 12-July 08
  • Репутация: 2696
  • Пол:Мъж
да бе
ако има файда може и нова камера
всичко е относително, но една преинсталация не знам каква пречка е :)
0

#16
Потребителят е активен   nakibest 

  • Mr. Company PC Guy
  • Група: Потребители
  • Мнения: 7721
  • Регистриран: 26-December 02
  • Репутация: 601
  • Пол:Мъж
  • Град:Ботевград
  • Интереси:tennis, VB, C++ Builder, Win32 API
А всъщност, може би е добра идея да се пише на Tech Support-а на Canyon!
Вероятно не е 1 човек с тоз проблем, може би от Canyon си имат стъпки за фиксване. :D
Аз пробвах некакви стъпки за Logitech-а, ама не ми се получи нещо.
А проблемът дойде след update на драйверите за web camera-та.

asuslogitech, а звук имаше ли си?

Мнението беше редактирано от nakibest: 04.02.13 - 13:48

0

#17
Потребителят е неактивен   asuslogitech 

  • Форумен трол
  • Група: Потребители
  • Мнения: 20377
  • Регистриран: 12-July 08
  • Репутация: 2696
  • Пол:Мъж
звук не помня дали имаше
0

#18
Потребителят е неактивен   tanqkn 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 7
  • Регистриран: 08-March 06
  • Репутация: 0
С windows 7 съм но и с YAWcam пак не стана.. ;xx

Мнението беше редактирано от tanqkn: 05.02.13 - 14:54

0

#19
Потребителят е активен   nakibest 

  • Mr. Company PC Guy
  • Група: Потребители
  • Мнения: 7721
  • Регистриран: 26-December 02
  • Репутация: 601
  • Пол:Мъж
  • Град:Ботевград
  • Интереси:tennis, VB, C++ Builder, Win32 API

Преглед на мнениеtanqkn, на 05.02.13 - 14:51, каза:

С windows 7 съм но и с YAWcam пак не стана.. ;xx

Демек, пак виждаш само черен екран ли?
В Скайп как е?
0

#20
Потребителят е активен   velosipederast 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 2532
  • Регистриран: 15-May 08
  • Репутация: 408
  • Пол:Мъж
  • Град:София / Ловеч / Силистра
http://www.canyon-te...323070736954787
Серийните номера гледал ли си?
MB: ASRock 990FX Extreme4
CPU: AMD Phenom II x4 810
CPU Cooler: Cooler Master Blizzard T2
RAM: 2x(2x2GB kit) Kingston Hyper-X Blu
VGA: Powercolor HD 6870
HDD: Seagate ST1000NM0011 (1TB); Maxtor 6V200E0 (200GB); Hitachi HTS542520K9SA00 (200GB)
PSU: Fortron HE-500
CASE: Fractal Design CORE 3000 USB 3.0
MONITOR: ASUS VE248H 24"
OS: Windows 8.1 Pro x64
0

Споделете тази тема чрез:


  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема

1 потребители четат тази тема
0 регистрирани потребители, 1 гости и 0 анонимни потребители



Close  Member Login