Форум

Data.BG Форуми: Курсови работи - условия и решения - Data.BG Форуми

Прехвърляне към съдържание

  • (15 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема

Курсови работи - условия и решения

#151
Потребителят е неактивен   jimmyz 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 8
  • Регистриран: 18-October 05
  • Репутация: 0
  • Пол:Мъж
  • Град:Севлиево
Помощ за курсова задача на С++
Ето и условието:
В два едномерни масива LX(N) и LY(M) въведете произволни целочислени стойности. Броят на елементите им се въвежда предварително и е различен.
Прехвърлете елементите от двата масива в нов масив LZ(N+M)
като от поредните им два елемента първо се записва в LZ по-малкия, а след него по-големия елемент. При изчерпване на елементите от един от масивите, масивът LZ се допълва с оставащите елементи от другия масив.
Изведете данните на трите масива в подходящ вид на екрана.
Намерете броят и сумата на положителните елементи в масива LZ и ги отпечатайте.

Благодаря предваритено на отзовалите се.
0

#152
Потребителят е неактивен   Exodius 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 2
  • Регистриран: 03-November 10
  • Репутация: 0
Моля ви помогнете,имам курсова работа:За група студенти са зададени:
1.Факултетен номер
2.Оценките по 3 дисциплини
3.Среден успех
Задание:
1 Въвеждане на информация за групата студенти,без среден успех
2 Изчисляване на средния успех на всеки един от студентите
3 Определяне на студентите,които имат повече от една двойка
4 Намира Факултетния номер на студента с най-нисък Среден успех //Проблема
Език С;
Компилатор/който съм използвал:Microsoft Visual Studio 6.0/
Това е и кодът който успях да "сътворя",но с 4та точка/от заданието / незнам как да се справя
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

void main ()
{
int student [15][5];
float ,srsum;
int i,j,br,brsl,brdv[15];
printf("Import br=");scanf("%d",&br);//Въвеждане на брой студенти
for (i=0;i<br;i++)
{printf("Import fak.nr");scanf("%d",&student[i][0]);}//Въвеждане на Факултетен номер
for(i=1;i<=br;i++)
for(j=1;j<4;j++)
{printf("student[%d][%d]=",i,j);scanf("%d" ,&student[i][j]);}//Въвеждане на оценките по 3 дисциплини


for(i=1;i<=br;i++){srsum=0;
for(j=1;j<4;j++)
srsum=srsum+student[i][j];
srsum=srsum/3;
printf("\n tova e sredniq uspeh %f",srsum);}//Извеждане на средния успех

for(i=0;i<=br;i++){
brsl=0;
for (j=1;j<=3;j++)
if(student[i][j]>=2)brsl++;
brdv[i]=brsl;}
brsl=0;
for(i=0;i<=br;i++)
if(brdv[i]>=2)brsl++;
printf("\n student number: %d has more than 2 grades",brsl);//Извеждане на номера на студента който има повече от 1 двойка
system("pause");
}
Благодаря Предварително
0

#153
Потребителят е неактивен   tania1991 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 1
  • Регистриран: 07-November 10
  • Репутация: 0
Здравейте сега започнах да се занимавам с програмиране на С и не знам как да реша следните задачи:
1) Да се въведе естествено число "n" и да се намери сумата:
S = 1/n + 1/2.n+ 1/3.n + ...
Числото е<1 и когато разликата между две съседни суми стане по-малка от негo последната намерена сума да бъде изведена като резултат.

2) Да се въведе n>0 и да се намери сумата:
S = 1 - 1/2 + 1/3 + 1/4 - ... + 1/n //тук проблема е знака, но и другото не съм сигурна как става.

Тези задачи трябва да се решат само с цикли и библиотеките iostream и math

Много благодаря предварително!!!

Мнението беше редактирано от tania1991: 07.11.10 - 20:29

0

#154
Потребителят е неактивен   tigyrchetooo 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 1
  • Регистриран: 09-November 10
  • Репутация: 0
Имам Курсовата работа някой може ли да помогне :(((( представлява самостоятелно разработена от студентски екип информационна система за автоматизиране на част от дейността на фирма за:
1) Продажба на Х (компютри, коли, интернет услуги, ...магазин)
2) Производство на Y (дрехи, мебели, играчки, ...предприятие, цех)
3) Хотел/Ресторант (настаняване на гости, поддръжка, почистване)
4) Отдаване под наем (коли, жилища, стр. техника, ...)
5) Транспортна дейност (камииони, автобуси, ...)
Разработката да се извършва в групи от 2 до 4 души.
Да има програмно меню за:
- въвеждане на данни
- обработка
- извеждане на резултат

Благодаря....
0

#155
Потребителят е неактивен   dringo1 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 2
  • Регистриран: 10-November 10
  • Репутация: 0

Преглед на мнениеjimmyz, на Nov 3 2010, 12:08, каза:

Помощ за курсова задача на С++
Ето и условието:
В два едномерни масива LX(N) и LY(M) въведете произволни целочислени стойности. Броят на елементите им се въвежда предварително и е различен.
Прехвърлете елементите от двата масива в нов масив LZ(N+M)
като от поредните им два елемента първо се записва в LZ по-малкия, а след него по-големия елемент. При изчерпване на елементите от един от масивите, масивът LZ се допълва с оставащите елементи от другия масив.
Изведете данните на трите масива в подходящ вид на екрана.
Намерете броят и сумата на положителните елементи в масива LZ и ги отпечатайте.

Благодаря предваритено на отзовалите се.



ако си намерил нештичко БИЛИ ми помогнал и на мен защото не схващам абсолютно нищо от тези задачи
пиши ми направо в скипе: ако може tri_v_edno333 благодаря предварително
0

#156
Потребителят е неактивен   JE100KAA 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 3
  • Регистриран: 10-November 10
  • Репутация: 0
Здравейте, моля помогнете с тази курсова задача... :( :lol:
Благодаря предварително....

Дадени са целите положителни числа N(5<=N<=40000) и K(1<=K<N).
Напишете програма която намира K-тото по големина просто число, ако то не надминава N. По дефиниция 1 не се счита просто число, затова най-малкото просто число е 2, второто по големина е 3 и т.н. Единственият ред на стандартния вход ще съдържа числата N и K, разделени с един интервал. Изходът трябва да се състои също от един ред, в който е записано намереното K-то по големина просто число, ако то не е по-голямо от N. Ако K-то по големина просто число е по-голямо от N, тогава в единствения ред на стандартния изход трябва да е записано числото 0.

Език C++
0

#157
Потребителят е неактивен   severna1 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 2
  • Регистриран: 24-November 10
  • Репутация: 0
Курсовата ми работа се състои от 4 задачи, 2 от тях реших, но останалите не можах. Моля да ми помогнете с нерешените...

1. Зададен е едномерен масив от цели числа А0, А1,...Аn-1. Да се състави програма, която създава нов масив а0, а1,...аn-1, катo аi=1, ако всички цифри на Аi са еднакви, и аi=0, ако всички цифри на Аi са не еднакви.
2. Даден е двумерен масив А с m реда и n стълба. Да се състави програма, която създава нов масив а0, а1,...,аm-1, като стойността на аi е равна на произведението от квадратните корени на положителните елементи в i-ия ред.

Благодаря предварително
0

#158
Потребителят е неактивен   Eclair 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 614
  • Регистриран: 10-June 10
  • Репутация: 0
Здравейте, искам да помоля за помощ по една задачка, която ми трови нервите... Нямам кой знае какви познания по C++, за което вината си е моя, но опитайки се сам да си реша проблема четейки из нета, само дето похабих време и почти не остана за кога да направя задачата... а трябва да я предам скоро.

Тя е: Да се напише програма, която въвежда две числа N и P и проверява дали P е N-тото
поред просто число.


Единственото, в което съм сигурен е евентуалното й тривиално начало:

{int N;
int P;
int counter;
cout<<"Vuvedete N: ";cin>>N;
cout<<"\n \nVuvedete P: ";cin>>P;

return 0;
}
0

#159
Потребителят е неактивен   beatrisadi 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 3
  • Регистриран: 10-December 06
  • Репутация: 0

Преглед на мнениеebal, на Dec 22 2007, 02:02, каза:

Ето условитео на прогрмката на C++ Има примерен сорс код кйто работи но трябва да се замени !!!! l1: и goto със do while !!!!
А условието на задачата е следното:

В едномерен масив въведете данни за трите страни на на N на брой съществуващи триъгълника, където броят N се въвежда от клавиатурата и трябва да е N<20. Да се направи проверка на коректността въвежданите входни данни.
Пресметнете медианите на всеки триъгълник и ги съхранете в двумерен масив M. В нов едномерен масив съхранете в съответния пресметнат радиус на вписаната окръжност на триъгълниците.
Отпечатайте всички данни за триъгълниците в подходящ вид на екрана.
Намерете средно-аритметичната на радиусите и по колко на брой триъгълника имат радиус по-малки и по-големи от нея.
Обособете във функции подходящи части от програмата си.



#include <stdio.h>

#include <math.h>



int N,br1,br2;						// Броячи

float a[21],b[21],c[21];	// Масиви за Страните на различните триъгълници

float M[21][4];						// Масив за Медианите

float r[21];							// Масив за Радиусите

float SaR;								// Средноаритметично на радиусите



void Input ();

void MedianaRadius();

void Output();



void main ()

{

	Input ();

	MedianaRadius();

	Output();

}

// Фунция за вход и проверка за коректност на данните

void Input ()

{	

	int i=1;

	N = -1;

	while (N > 20|| N<0)  // Zabelejka

	{

		printf ("wywedete broq na Triygylnicite - N, N<20 N = ");

		scanf("%d",&N);

	}



	for (i=1; i < N+1; i++)

		{

l1:		

		printf("Vyvedete stranata a za %d triygylnik, a= ",i);

		scanf("%f",&a[i]);

		printf("Vyvedete stranata b za %d triygylnik, b= ",i);

		scanf("%f",&b[i]);

		printf("Vyvedete stranata c za %d triygylnik, c= ",i);

		scanf("%f",&c[i]);

		if (a[i]>=b[i]+c[i] || c[i]>=b[i]+a[i] || b[i]>=a[i]+c[i])

			{

			printf("Proverkata ostanovi che takyv triygylnik ne syshtestwuwan");

			goto l1;

			}

		}

}

// Функция изчисляваща Всяка Меридиана, Радиус на Вписана

// Средно.Аритм. за Радиусите и колко радиуса са по-големи(малки) от средния

void MedianaRadius()

{

	int i;

	double p,Sumr;

	

	for (i=1; i < N+1; i++)

		{ 

		p = 0.5*(a[i]+b[i]+c[i]);

		M[i][1] = 0.5*(sqrt((2*((b[i]*b[i])
+(c[i]*c[i])))-(a[i]
*a[i])));

		M[i][2] = 0.5*(sqrt((2*((a[i]*a[i])
+(c[i]*c[i])))-(b[i]
*b[i])));

		M[i][3] = 0.5*(sqrt((2*((b[i]*b[i])
+(a[i]*a[i])))-(c[i]
*c[i])));

		r[i] = sqrt(((p-a[i])*(p-b[i])
*(p-c[i]))/p);

		}	

	for (i=1; i < N+1; i++)

		Sumr+=r[i];

	SaR = Sumr/N;

	for (i=1; i < N+1; i++)

		{

		if (r[i]< SaR)

			br1++;

		else

			br2++;

		}



}

// Функция която изписва всички резултати на Монитора

void Output()

{

	int i;

	for (i=1; i < N+1; i++)

		{

		printf("nZa triygylnik No %d - n",i);

		printf("A = %f, B = %f, C = %fn",a[i],b[i],c[i]);

		printf("Ma = %f, Mb = %f, Mc = %fn",M[i][1],M[i][2],M[
i][3]);

		printf("r = %fn",r[i]);		

		}

	printf ("nSrednoaritmetichniq radius na vpisanata na vsichki triygylnici e : %f",SaR);

	printf ("nBroqt na triygylnicite s po-malyk radius ot sredniq e %d",br1);

	printf ("nBroqt na triygylnicite s po-golqm radius ot sredniq e %d",br2);

}

Дано някой се отзове благодаря предварително!


:lol:

малиииии добре че още не са ми дошли до главата тия курсови работи :lol:
0

#160
Потребителят е неактивен   beatrisadi 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 3
  • Регистриран: 10-December 06
  • Репутация: 0

Преглед на мнениеbeatrisadi, на Nov 30 2010, 14:11, каза:

:lol:

малиииии добре че още не са ми дошли до главата тия курсови работи :lol:

и какво трябва всъщност да прави тая програма :lol:
0

#161
Потребителят е неактивен   vdie 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 1
  • Регистриран: 02-December 10
  • Репутация: 0
Здравей те моля да спасите един живот, аз сам кст 1 курс и сам все още зайче и не разбирам ще се радвам ако някой склони да ми помогне ,а това е задачата:
Да се създаде програма, която въвежда символен низ и определя колко пъти в него се срещат символите . ! ?
Обработката на низа да се реализира с указател.БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
0

#162
Потребителят е неактивен   scarfeel 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 46
  • Регистриран: 30-January 10
  • Репутация: 0
Библеотека съдържа издания от следните видове: книги, списания, вестници. Всяко издание има заглавие и издателство. Книгите се характеризират още и с името на автора и година на издаване, списанията с номер, том, година, а вестниците с- ден, месец и година. Да се създаде каталог на наличните в библеотеката издания, който да служи за следните справки:
А)да се получи списък на наличните в библеотеката книги, излезли от печат през дадената година.
б)да се получи списък на наличните в библеотеката книги от дадено издателство
в)да се изведе списък на наличните в библеотеката списания
г)да се изведе списък на всички налични вестници от дадената дата(дем, месец и година).

Моля някой да ми помогне...Доста се блъсках над тази задача, е, неможах да я измисля. Моля ви, помогнете, спешна е. На C трябва да бъде.

Мнението беше редактирано от scarfeel: 02.12.10 - 23:55

0

#163
Потребителят е неактивен   georgedimov 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 4971
  • Регистриран: 26-May 03
  • Репутация: 37
  • Пол:Мъж
  • Град:Велико Търново

Преглед на мнениеdenicc, на Dec 8 2010, 17:19, каза:

Може ли да видя решението на тази задача, моля Ви

Може, но вместо реда с най-много значещи символи се намира броя на коментарите, не започва с меню за глупостите по въвеждане на програмата от клавиатурата и извеждането й на екран и резултатите се извеждат на екран, ама през файлов манипулатор.
0

#164
Потребителят е неактивен   Kozynaka 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 1
  • Регистриран: 11-December 10
  • Репутация: 0
Ще може ли някой да помогне за някой задачи на C :
Да се напише функция ,която да обръща огледално битовете на цяло число(без знак) подадено като аргумент
Да се напише функция ,която да връща номера на бит или двуйчен разред,в който се среща първият единичен бит (от малките към старшите разреди(битове))
Да се изменят символите за край на ред ('\n'), със символите за връщане на каретката('\r') в края на всеки ред въведен въведен на стандартен вход и всеки ред да се изведе на стандартен изход.
Да се напише функция за замяна на всички интервали в низ с под тирета.
Моля помогнете !!!
0

#165
Потребителят е неактивен   rumencebs 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 1
  • Регистриран: 01-October 06
  • Репутация: 0
Здравейте! Имам сериозен проблем с курсовата ми задача по ПИИС,моля ви за помощ!!! Ето я и нея:
Зададена е матрица A[NxN] с реални елементи.Размерът на матрицата N и реалните й елементи да се въведат от текстов файл със структура
N
A11 A12 A1n
..................
An1 An2 Ann
Въведената матрица да се изведе контролно на екрана с точност 2 знака след десетичната точка. Да се състави вектор B, на който всеки елемент B[K] представлява стойностите на матрицата А,съдържащи се в интервал, който се въвежда от клавиатурата. Вектора да се изведе на екрана. Да се намери максималния и минималния елемент на вектора B и да се сортират елементите във възходящ ред. Резултатите да се изведат на екран.

Моля ви помогнете :lol:
0

#166
Потребителят е неактивен   aella 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 1
  • Регистриран: 16-December 10
  • Репутация: 0
Ще може ли някой да помогне за някой задачи на C :
Да се състави програма, организирана като меню, която записва числа в целочислен масив от 100 елемента, след което съдържанието на масива се записва в текстови файл по 3 числа на ред, разделени едно от друго с празна позиция. Обработката на файла да съдържа:
1. Всички нечетни числа, които се намират на нечетни позиции и се делят точно на 5 да се запишат в масив 1, а четните, които се делят точно на 4 да се запишат в масив 2.
2. Двата масива да се сортират в нарастващ ред, след което да се запишат в нов файл.
3. Да се преброи колко символа /без празните позиции/ се съдържат в дадения и новополучения файлове.
4. Да се преброят редовете нeсъдържащи цифрата 9 на дадения файл.

Възможностите на програмата да се реализират чрез отделни функции.
Да се съставят блокови схеми на всички функции.
Да се представят скрин шотове, доказващи работоспособността на програмата по всички клонове.

Ще съм много благодарма ако някой помогне
0

#167
Потребителят е неактивен   merseysidee 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 74
  • Регистриран: 28-July 09
  • Репутация: 0
Задачата:Matlab

В матрица А(М) да се въведат произволни стойности.Да се състави програма за пресмятане елементите на матрица B(M) в зависимост от елементите на матрица A(M) според следното правило :

Bi = A2i - sin Ai за Аi < 0

Bi = cos Ai - A2i за Ai > 0

Bi = 0 за Ai = 0

Да се изведат входната и изходната матрица.Да се определи броя на елементите от матрица B(M) , които са по-големи от средната стойност на елементите от матрица A(M) и да се изведе този брой и средната стойност .

Мнението беше редактирано от merseysidee: 17.12.10 - 18:03

Публикувано изображение
0

#168
Потребителят е неактивен   xabok 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 82
  • Регистриран: 01-January 03
  • Репутация: 0
Курсова: Числени методи и C++ -
Здравейте имам тема по числени методи , която се казва интерполационен полином на Нютон. Трябва да направя програма да изчислява полиномите. Така първо започнах с математическата част . Всичко ми стана ясно как се намира и решава.
Ще прикача снимка с формулата и решаване на проста примерна задача.
http://nikmankanal.com/chisleni/1.jpg

Да започна с това до къде съм стигнал с писането на програмата.

В двумерен масив , намирам делтите а именно крайните разлики тук е описано всичко за тях. http://www.fmi-plovd...ia-k4m-2010.pdf
След това си направих една рекурсивна функция за изчисляване на факториелите.
Също така и h което е разлика между две точки. И идва проблема с който не мога да се справя .
Както виждате крайния отговор в решената задача е -3/2 x2 - 1/2x +1
А търсените полиноми се намират индексите пред x(нашето неизвестно ).
Пак да се върна на проблема ми , не мога да измисля как да изчислява (x - x0) + (x -x0)(x - x1) + (x -x0)(x - x1)(x-x2) .... където x0,1..n и y0,1..n са въведени от клавиатурата .

Не знам дали съм го обяснил правилно . Ако има нещо неясно пишете , ще се опитам да обясня по добре . По задачата мога да обясня всичко кое как става.

Ето и до къде съм стигнал.
#include <iostream>
using namespace std;

long int factorial(int n)
{
if (n<=1)
	 return(1);
else
	 n=n*factorial(n-1);
	 return(n);
}

int main() {
	 int n,i,j;
	 float x[100];
		float y[100];
	 float delti[101][101]= { 0 } ,h,chislo,t,m,result;

		cout << "Vavedi chislo: ";
		cin >> n;

cout << "Vavedi stoinosti za x: ";
		for(i=0;i<n;i++) cin >> x[i];

cout << "Vavedi stoinosti za y: ";
	 for(i=0;i<n;i++) cin >> y[i];

	  
	 for(i=0;i<=n;i++)
			 delti[i][1]=y[i+1]-y[i];
	 for(j=2;j<=4;j++)
	 for(i=0;i<=n;i++)
			 delti[i][j]=delti[i+1][j-1]-delti[
i][j-1];

		// proverka za vqrnost na deltite.
			 for(i=0;i<n;i++) {
							  for(j=0;j<n;j++) {
											   cout<<delti[i][j] <<" ";

											  } cout<<"\n";
											 }

h=x[1]-x[0];



system("PAUSE");
	 return 0;
}

Мнението беше редактирано от xabok: 24.12.10 - 22:09

0

#169
Потребителят е неактивен   gerkand 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 11
  • Регистриран: 09-November 07
  • Репутация: 0
Това ми е курсовата задача за С/С++ (BordlandC)...Ако може и някакво обяснение на задачата ще съм много благодарен... smoke.gif Благодаря предварително ...

Задачата може да видите тук: http://dox.bg/files/dw?a=29516f658a
0

#170
Потребителят е неактивен   ashlee91 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 21
  • Регистриран: 21-April 10
  • Репутация: 0
Здравейте. Имам курсова задача по информатика. Трябва да направя програма и блок схема.. По принцип ги разбирам, но тази задачи не ми е ясна, ако някой може да подпомогне ще съм много благодарен!

Направете програма, която за двумерен масив разменя местата на редовете, съдържащи max и min. Да се изведе новият масив.

Програмата е за C++ *BorlandC*
Весели празници на всички!
0

Споделете тази тема чрез:


  • (15 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема

1 потребители четат тази тема
0 регистрирани потребители, 1 гости и 0 анонимни потребители



Close  Member Login