Форум

Data.BG Форуми: mitak88 - Преглед на профил - Data.BG Форуми

Прехвърляне към съдържание

Оценка на потребителя: -----

Репутация: 0 Neutral
Група:
Потребители
Мнения:
47 (0.02 на ден)
Най-активен в:
Java/JSP/ASP (13 коментара)
Регистриран:
13-June 14
Прегледи:
14808
Активен:
Потребителят е неактивен 10.08.17 - 21:21
В момента:
Не е в страницата

Информация за мен

Години:
31 годишен(на)
Рождена дата:
Май 24, 1988
Пол:
Мъж Мъж
Град:
Плевен

Информация за контакти

Електронна поща:
Лично

Мнения

  1. В тема:Java fx - променливи

    10.08.17 - 13:16

    За да мога да използвам математическите знаци добавих doubleValue()

    DoubleProperty a = new SimpleDoubleProperty();
    DoubleProperty b = new SimpleDoubleProperty();

    String[] values = text.getText().split("\\s");
    a.setValue(Double.parseDouble(values[0]));
    b.setValue(Double.parseDouble(values[1]));

    if(a.doubleValue() == b.doubleValue())
    {
    lab.setText ("a = b");
    }
  2. В тема:Java fx - променливи

    09.08.17 - 10:52

    Благодаря
  3. В тема:Java fx - променливи

    08.08.17 - 11:07

    Малко ми е неудобно с DoubleProperty, защото не мога да използвам математическите знаци. Например за равно трябва да напиша - a.equals(b);, а не "a = b;". Така ми е малко некомфортно :chuckle:
  4. В тема:Java fx - променливи

    07.08.17 - 14:56

    brigadier, на 07.08.17 - 14:33, каза:

    Принципът е - вземаш някаква стойност, вкарваш я в Property , а после пропъртито обновява стойност другаде, в зависимост как си го вързал.

    Ако беше с 2 бутона, щеше да е:
    a.setValue(парснатия String в първото поле след цъкане на бутона)
    b.setValue(парснатия String във второто поле след цъкане на бутона)

    Ако искаш да ги вкарваш наведнъж, първо трябва да разбиеш стринга на парчета:
    String[] values = text1.getText().split("\\s");
    a.setValue(Double.parseDouble(values[0]));
    b.setValue(Double.parseDouble(values[1]));

    Ти в момента не подаваш никакви стойности и ти вади сбора от 0 по default.


    Благодаря, сега се получи. Нещата са малко по различни в сравнение с това да извеждам резултати на конзолата.
  5. В тема:Java fx - променливи

    07.08.17 - 12:14

    Не се получава това което искам, искам в текстовото поле TextField, да въведа две числа последвано с интервал и като натисна "result" числата да се отпечатат на прозореца.

    DoubleProperty a = new SimpleDoubleProperty();
    DoubleProperty b = new SimpleDoubleProperty();

    StringExpression lab3 = Bindings.format("%f,%f", a, b);

    System.out.println(lab3.get());

    Каквато и стойност да въведа, на конзолата получавам 0;

Приятели

mitak88 все още няма приятели.

Коментари

mitak88 все още няма коментари в профила си. Защо не му кажеш 'Здрасти'?


Data.BG e форум за дискусии. Data.BG не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Data.BG.

Close  Member Login