Форум

Data.BG Форуми: Полезни материали за уеб-програмиране (client-side) - Data.BG Форуми

Прехвърляне към съдържание

  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема

Полезни материали за уеб-програмиране (client-side)

#21
Потребителят е неактивен   archivator 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 1447
  • Регистриран: 28-July 04
  • Репутация: 0

maxmight каза:

zevzekkk каза:

За уеб програмиране трябва да знаеш HTML и CSS, да имаш обща култура в JavaScript, да владееш добре поне един server-side език (PHP, ASP, Perl), също така работа с бази данни.




Да обаче ако ги знам тези езици от вкъщи примерно, а нямам диплома или нещо което удостоверява че см го учил някой би ли ме взел на работа?
Зависи от работодателя. Ако е по-така би те взел след като му покажеш доказателство, че наистина ги знаеш (някое твое сайтче,наприемр), но ако се парви на много отворен, ще ти иска някакво удостоверение на "хартиен носител" :) Всичко опира до човека.
0

#22
Потребителят е неактивен   zevzekkk 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 513
  • Регистриран: 14-October 03
  • Репутация: 0
  • Град:Пловдив
Ако нямаш връзки е кофти. Аз я карам от нулата.
Покибичваш известно време безцелно из форуми и сайтове и същевременно задобряваш. След като намериш хора, които да се интересуват от услугите ти, почваш да правиш чудесии за мизерни пари.
Чак след като натрупаш няколко добри проекта, с които можеш да се фукаш, можеш да претендираш за хубаво заплащане.
Аз още не съм стигнал до този етап. Набутвация е, но какво да се прави -)
0

#23
Потребителят е неактивен   opspopa 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 2
  • Регистриран: 18-February 05
  • Репутация: 0
awe hubavo za stranicata ama kak sa ka4vaaaaaaaaa?
0

#24
Потребителят е неактивен   halala 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 28
  • Регистриран: 22-April 05
  • Репутация: 0
10x :)
0

#25
Потребителят е неактивен   hypnocil 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 824
  • Регистриран: 12-March 05
  • Репутация: 48
Нали за да стигнеш до даден дизайн ти трябва да го програмираш,за да може браузърът да изобрази или направи каквото трябва,това е моето мнение !
0

#26
Потребителят е неактивен   mcwolfmm 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 9008
  • Регистриран: 16-November 04
  • Репутация: 2

justone каза:

"Стигането" до даден дизайн не става с програмиране а с писане на HTML, което няма нищо общо с програмирането!


направо ме уби с компетентност

http://linux-index.org/
Цитат(abozhilov @ Mar 28 2009, 16:55 ) <{POST_SNAPBACK}>
Писнало ми е да чета. ИЕ има дупки в сигурноста. Това са хлапашки наизустени изрази. Дай да ги видим дупките в него и тогава ще ни се изяснят на всички много неща ....
0

#27
Потребителят е неактивен   hypnocil 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 824
  • Регистриран: 12-March 05
  • Репутация: 48
Е писането на HTML какво е?
За да програмираш дадена програма било то на basic или друг език ти трябва да я напишеш ...
0

#28
Потребителят е неактивен   hypnocil 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 824
  • Регистриран: 12-March 05
  • Репутация: 48
Мисля,че грешиш.HTML е програмен WEB език! Какво от това,че става въпрос за Web?
0

#29
Потребителят е неактивен   hypnocil 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 824
  • Регистриран: 12-March 05
  • Репутация: 48
8) HTML e по повърхностен език за програмиране.Не мисля,че навсякъде са го сбъркали и са го сложили при другите програмни езици.Не мисля,че щом продукта на HTML не се нарича "Програма",HTML не може да бъде програмен език.
Я ми кажи една причина поради,която HTML не може да бъде програмен език ...
0

#30
Потребителят е неактивен   hypnocil 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 824
  • Регистриран: 12-March 05
  • Репутация: 48
Дори това,че можеш да направиш на даден тектс да се кликне и да води някъде прави ХТМЛ програмен език,това е пример.
Без значение какви са му възможностите(Мое Мнение).
И пак казвам съмнява ме навсякъде където има програмни езици да са объркали и да са сложили ХТМЛ към програмните езици...
0

#31
Потребителят е неактивен   mcwolfmm 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 9008
  • Регистриран: 16-November 04
  • Репутация: 2
html е ПРОГРАМЕН ЕЗИК и то доста мощен - това че с него си играете да правите "странички" не значи че е играчка - все повече приложения го използват за създаване на потребителски интерфейс - също така много www базирани приложения използват страници за потребителският си интерфейс - само за сведение една www страница може да включва и елементи написани на C

и малко по темата - дизайнер е човек който се занимава със естетичното оформление на даден проект - било моден дизайнер, било www дизайнер - дизайнерът работи главно със графични програми - след като е създаден обликът на проектът той се дава на екипът от програмисти (респективно шивачи) който го реализират напрактика - според възможностите си

това че знаете ОСНОВИТЕ на html не значи че сте дизайнери

justone разбирам че искаш да блеснеш - ето ти възможност - дай определение за htlm (dhtml/xhtml) - относно хитрата ти "задачка" - всеки език е създаден да решава конкретен проблем - трябват ти числата от 1 до 1000 изведени на екрана - защо реши че трябва да е с цикъл ?

1<br/>

2<br/>

3<br/>

.

.

.

998<br/>

999<br/>

1000<br/>


ако по някаква причина ми трябва извеждането с цикъл ще ползвам javascript, VBS, java ...

http://linux-index.org/
Цитат(abozhilov @ Mar 28 2009, 16:55 ) <{POST_SNAPBACK}>
Писнало ми е да чета. ИЕ има дупки в сигурноста. Това са хлапашки наизустени изрази. Дай да ги видим дупките в него и тогава ще ни се изяснят на всички много неща ....
0

#32
Потребителят е неактивен   hypnocil 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 824
  • Регистриран: 12-March 05
  • Репутация: 48
justone кажи пак,че не е пгорамен език!
0

#33
Потребителят е неактивен   mcwolfmm 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 9008
  • Регистриран: 16-November 04
  • Репутация: 2
Javascript е най-широко разпространеният език за програмиране в интернет, след HTML

<html>

	<body>

		<script language="javascript">

				for(i = 1; i <= 1000; i++)

				{

						document.write(i + "<br/>");

		   		}

		</script>

	</body>

</html>


само да ти пална лампата че форумът е ПОТРЕБИТЕЛСКИЯТ интерфейс към база данни - форумът Е ПРИЛОЖЕНИЕ притова трислойно

та какво казваш значи html

http://linux-index.org/
Цитат(abozhilov @ Mar 28 2009, 16:55 ) <{POST_SNAPBACK}>
Писнало ми е да чета. ИЕ има дупки в сигурноста. Това са хлапашки наизустени изрази. Дай да ги видим дупките в него и тогава ще ни се изяснят на всички много неща ....
0

#34
Потребителят е неактивен   hypnocil 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 824
  • Регистриран: 12-March 05
  • Репутация: 48
justone какво тогава според теб е html ?
0

#35
Потребителят е неактивен   mcwolfmm 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 9008
  • Регистриран: 16-November 04
  • Репутация: 2

mcwolfmm каза:

html е ПРОГРАМЕН ЕЗИК и то доста мощен - това че с него си играете да правите "странички" не значи че е играчка - все повече приложения го използват за създаване на потребителски интерфейс - също така много www базирани приложения използват страници за потребителският си интерфейс


да мощен език за създаване на потребителски интерфейс - айде да видиме кой ще ми се изсмее - а това че натебе ти е проблем да го ползваш както личи от творчеството ти си е изцяло и единствено твой проблем нали - лично направено от теб

http://forums.data.b...hl=&pid=2489786
http://forums.data.b...2785160#2785160


дали се мисля за програмист ли :) - смешник - занимавам се със програмиране - ПРИЛОЖНО за всякакви ОС и всякакви технологий - от доста годинки - когато решиши да даваш оценка на някой който не познаваш поне си направи трудът да го "проучиш" - поне да ми беше прегледал профилът

както вече ти казах ВСЕКИ ЕЗИК Е СЪСДАДЕН ДА РЕШИ КОНКРЕТЕН ПРОБЛЕМ - html се използва за визуализация на данни - xml за съхранение на данни

абе какво съм седнал да се занимавам с поредният ламер

http://linux-index.org/
Цитат(abozhilov @ Mar 28 2009, 16:55 ) <{POST_SNAPBACK}>
Писнало ми е да чета. ИЕ има дупки в сигурноста. Това са хлапашки наизустени изрази. Дай да ги видим дупките в него и тогава ще ни се изяснят на всички много неща ....
0

#36
Потребителят е неактивен   sandh 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 8748
  • Регистриран: 11-August 04
  • Репутация: 120
  • Пол:Мъж
  • Град:София
justone - какво от това, че в HTML няма цикли??? Това не е индикиращо за един програмен език.
Чрез HTML се създават web приложения (същото като програма, но WEB). Той е създаден с определена цел - както каза ти - визуализация на хипертекст. Това обаче не го прави по-"нисш" (не се сетих за друга дума)... С php например или JavaScript няма да постигнеш същия ефект и няма да докараш този както ти го наричаш "дизайн" (въпреки, че доста се бъркаш по отношение на понятията в тази област) както и с HTML неможеш да направиш цикъл или да декларираш променлива и т.н.
Ако HTML можеше да работи с цикли нямаше да има JavaScript и ако JavaScript можеше да прави "дизайн" - нямаше да има HTML. Всичко това е създадено, за да работи в едно цяло. И нямаш право да подценяваш HTML като го сравняваш с JavaScript (например... нали съм почнал с него... :) ) Той също е програмен език макар и да работи в друга област.
Не всички програмни езици правят едно и също.
Мисля, че ме разбра. :)
0

#37
Потребителят е неактивен   mcwolfmm 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 9008
  • Регистриран: 16-November 04
  • Репутация: 2
justone МОЖЕ ЛИ БЕЗ ОБИДИ А - да нормален съм - я направи тая табличка на С господин експерт - не случайно icq, norton, mcaffe и още доста ползват html за изграждане на потребителският си интерфейс

http://linux-index.org/
Цитат(abozhilov @ Mar 28 2009, 16:55 ) <{POST_SNAPBACK}>
Писнало ми е да чета. ИЕ има дупки в сигурноста. Това са хлапашки наизустени изрази. Дай да ги видим дупките в него и тогава ще ни се изяснят на всички много неща ....
0

#38
Потребителят е неактивен   sandh 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 8748
  • Регистриран: 11-August 04
  • Репутация: 120
  • Пол:Мъж
  • Град:София
justone - опитвам се да ти обясня нещо ти обиждаш. :)
HTML Е програмен език! Щеш или не щеш. Така е!
Мощен е заради това, че прави нещо (явно на теб ти се струва много просто), което другите ПРОГРАМНИ езици НЕ могат с такава лекота. Затова е мощен, защото с C неможеш да направиш такъв интерфейс! В това отношение той е мнопоого по-мощен от куп други езици. Това е и целта му и точно затова той е мощен! В своята област е върха.
Това е. Надявам се си ме разбрал...
0

#39
Потребителят е неактивен   sandh 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 8748
  • Регистриран: 11-August 04
  • Репутация: 120
  • Пол:Мъж
  • Град:София

justone каза:

Момчета нещо много сте се объркали, не знам защо си мислите, че като пишете на HTML правите web приложения. С HTML може да направиш нищо повече от СТАТИЧНА web страница - това не е web приложение. За да направиш web приложение, което работи с база данни, изчислява нещо..... трябва да използваш ПРОГРАМЕН език от сорта на PHP. Ама толкова ли ви е трудно да го проумете това бе хора?
Целта на HTML (още веднъж казвам) НЕ Е ДА СМЯТА ЧИСЛА! Може да се направи само статична страница, но с JavaScript (само с него) неможеш да направиш статична страница както и с HTML неможеш да направиш динамична! Това са различни области!
Двата ПРОГРАМНИ езика се занимават с различни дейности. Единия извежда информацията при потребителя, другия я проверява.
Защо мислиш, че за да е ПРОГРАМЕН един език трябва да може да смята числа??? :)
0

#40
Потребителят е неактивен   hypnocil 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 824
  • Регистриран: 12-March 05
  • Репутация: 48
justone незнам как можеш да твърдиш,че ХТМЛ не е програмен език !
0

Споделете тази тема чрез:


  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема

1 потребители четат тази тема
0 регистрирани потребители, 1 гости и 0 анонимни потребители


Data.BG e форум за дискусии. Data.BG не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Data.BG.

Close  Member Login