Форум

Data.BG Форуми: Всичко за phpBB/phpBB2/phpBB3 - Data.BG Форуми

Прехвърляне към съдържание

  • (62 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема

Всичко за phpBB/phpBB2/phpBB3

#1
Потребителят е неактивен   redcho 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 85
  • Регистриран: 17-January 04
  • Репутация: 0
  • Интереси:n/a
Такааа в тази тема ще се пише само и единсвено :
...:::Всичко за phpBB ( Инсталация - Администрация - Free Стилове - Free Аватарс - Free Емоцийки и др.):::...



---
Редакция на статуса!

Moderated By Sabbath

Статията "phpBB - инсталация и администрация" е премахната
по молба на истинският й автор - DrakLight.

Колапс

0

#2
Потребителят е неактивен   thenuke 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 13
  • Регистриран: 16-April 03
  • Репутация: 0
  • Град:София
Евала мен браво че някой се сети да го напише...
0

#3
Потребителят е неактивен   redcho 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 85
  • Регистриран: 17-January 04
  • Репутация: 0
  • Интереси:n/a
HOT !

Ето тук съм се постарал да събера вече всичко : http://phpbbstyles.hit.bg/

10х to moriq специално!!!!
0

#4
Потребителят е неактивен   nescafe 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 332
  • Регистриран: 16-February 04
  • Репутация: 6
  • Пол:Мъж
  • Град:София
А какво се пише за да вида последните теми както в ДАТА.БГ на моита страница ?
0

#5
Потребителят е неактивен   nescafe 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 332
  • Регистриран: 16-February 04
  • Репутация: 6
  • Пол:Мъж
  • Град:София
dulbokia бърз си 10х но имам проблем с това и то не един !
ето ги и тях:


значи на DATABASE какво се пише?
На MYSQL SERVER?

Код:
while ($row=mysql_fetch_row($result)) {
echo "<a href='http://www.domain.com/viewtopic.php?t=$row[0]' target='_blank'>$row[2]</a><br>";


това така ли е?
0

#6
Потребителят е неактивен   darhazer 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 143
  • Регистриран: 04-May 03
  • Репутация: 0
  • Град:HellCity
  • Интереси:Delphi, OpenGL, Software/Game Development
Пропусна да споменеш автора на статията :) Мисля че от screnshot-овете си личи достатъчно ясно, че това е DarkLight, респективно аз. А статията е взета от kaldata.com
Ето оригиналния линк:
phpBB - инсталация и администрация

Настоявам статията да бъде "свалена от ефир"
Подчертавам, не да бъде добавено името ми като автор, а да бъде премахнат целия и текст от тук! Просто защото преминахте всякакви граници :)

Разбирам, че искате да направите нещо полезно, но... по дяволите, елементарна етика! Споменавате phpBB за източник на некви скинове, не споменавате автор на статия - това е чиста кражба!

Още веднъж - не съм дал разрешение за публикация и изтриване на статията от този форум. Който иска да се възползва от дадения от мен линк
0

#7
Потребителят е неактивен   moriq 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 26
  • Регистриран: 14-November 03
  • Репутация: 0
Нещо млъкнахте всички:) я малко хелп на един начинаещ ... имам проблем с енкодинга, по подразбиране ми го зарежда "Western European" не "Cyrillic"

Благодаря :)


И Darhazer благодаря за статията, мн помогна:) Хубаво е че все още има хора като теб :hello2:
Светът е малък и може да бъде променен.
Рецепта за вечна младост - Като ти кацне новата годинка на раменете влезни в пубертета. Аз карам 6-ти :eusa_dance:
Легендата за Зеления Дракон
0

#8
Потребителят е неактивен   darhazer 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 143
  • Регистриран: 04-May 03
  • Репутация: 0
  • Град:HellCity
  • Интереси:Delphi, OpenGL, Software/Game Development
Това с Encoding-a вероятно е от Apache-а, не от форума

Отваряш httpd.conf и намираш
AddDefaultCharset...
Вероятно ще изглежда така:
AddDefaultCharset ISO-8859-2
Променяш го на
AddDefaultCharset WINDOWS-1251

Това е. Ако не стане - пусни една тема
Успех!
0

#9
Потребителят е неактивен   moriq 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 26
  • Регистриран: 14-November 03
  • Репутация: 0

chombe каза:

Мога ли да кача phpbb2 в дата ?


Със сигурност можеш, но като не знаеш името на базата данни няма как да инсталираш форума :) не случаино се качват на ситес с платен хостинг.
Успех с намирането на цц, иначе: http://goto.bg (към 80 лв излиза за 1 година)

Darhazer, отново ти благодаря :) енкодинга се оправи, но след рестарт на компа :)

*едит
поправям си грешката... писана е тема :) погледни там : http://forums.data.b...showtopic=46335
Светът е малък и може да бъде променен.
Рецепта за вечна младост - Като ти кацне новата годинка на раменете влезни в пубертета. Аз карам 6-ти :eusa_dance:
Легендата за Зеления Дракон
0

#10
Потребителят е неактивен   slipknoter 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 6
  • Регистриран: 15-August 03
  • Репутация: 0
хммммммм еми аз така малко съм начинаещ даже доста лол.......и искам да си инсталл-на php на сайт-а което е възможно но просто нз как phpBB-2.0.10.zip е php-то ми имам и mysql и apache но просто ми е непонятно как пък и нещо не схващам хелп-а о_О ето го и фрии форум-а http://mpv.myfreebb.com/
и сай-та ми http://mafiqik.topcities.com и един друг http://mafiqik.topci...om/indexmpv.htm със форум от един френд
0

#11
Потребителят е неактивен   moriq 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 26
  • Регистриран: 14-November 03
  • Репутация: 0

slipknoter каза:

хммммммм еми аз така малко съм начинаещ даже доста лол.......и искам да си инсталл-на php на сайт-а което е възможно но просто нз как phpBB-2.0.10.zip е php-то ми имам и mysql и apache но просто ми е непонятно как пък и нещо не схващам хелп-а о_О ето го и фрии форум-а http://mpv.myfreebb.com/
и сай-та ми http://mafiqik.topcities.com и един друг http://mafiqik.topci...om/indexmpv.htm със форум от един френд

slipknoter погледни тук:

Darhazer каза:

... А статията е взета от kaldata.com
Ето оригиналния линк:
phpBB - инсталация и администрация ...

сладура е обяснил всичко подробно ... по отношение на версията на phpBB мисля че няма значение, повечето скинове са за врсия 2+
лично аз използвам 2.0.8а и съм мн доволна

за инсталирането на форума ще са ти нужни:
database name = името на базата данни
database user = юзера на базата данни
database pass = паролата на юзера
host = хоста (в повечето случаи е localhost)

виж в контрол панела на ситето за MySQL Databases или нещо подобно. създай база данни, след това създай юзер, аддни юзера към базата данни. тук съм добавила и ScrenShots от тях става малко по-ясно :)
къде ти е хостнато ситето ?

успех сладур

киссес
Светът е малък и може да бъде променен.
Рецепта за вечна младост - Като ти кацне новата годинка на раменете влезни в пубертета. Аз карам 6-ти :eusa_dance:
Легендата за Зеления Дракон
0

#12
Потребителят е неактивен   slipknoter 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 6
  • Регистриран: 15-August 03
  • Репутация: 0
мерси мн са само трябва да видя дали topcities.com дават PHP
0

#13
Потребителят е неактивен   mexus 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 106
  • Регистриран: 25-October 03
  • Репутация: 0
  • Град:www.i.live@home.com
  • Интереси:Hardware, Clocking, Web-design, Video & Audio editing and mixing, extreem sports ......
Трябва ми скрипт да изкарва на заглавната страница новини: тоест от един раздел на форума, нещо като на дата.бг.

Също така скрипт за последните теми във форума, пак на заглавната страница. Този горе не е с хубав дизайн, пък и ми бъгна Mysql-а (сранно а?!). Има ли начин някакси да се сложи в таблици, като на wаrеzbg или нещо от сорта, че така е адски грозно, как да си го изтипосам така на стартовата? :)

И да питам как да сложа php кона във html, защото заглавната страница е във Html?
0

#14
Потребителят е неактивен   moriq 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 26
  • Регистриран: 14-November 03
  • Репутация: 0

mexus каза:

Трябва ми скрипт да изкарва на заглавната страница новини: тоест от един раздел на форума, нещо като на дата.бг.
Също така скрипт за последните теми във форума, пак на заглавната страница. Този горе не е с хубав дизайн, пък и ми бъгна Mysql-а (сранно а?!). Има ли начин някакси да се сложи в таблици, като на wаrеzbg или нещо от сорта, че така е адски грозно, как да си го изтипосам така на стартовата? :)
И да питам как да сложа php кона във html, защото заглавната страница е във Html?

надявам се да намериш отговор на въпроса си в тези теми:
Четене на новини от форум - скрипт
Скрипт който вади новини от форум
Новини който да се извличат от phpbb
в тях има линкове и към други подобни теми, прочети всичко :)

10х за коментара на темплейта:) но все пак си е моята малка грдост, бутоните ми отнеха само 2 часа.при мен нямаше проблем с MySQL version 4.0.15,пхпбб ти дава възможност да промениш цветовата гама и тнт...
колко стила можеш да намериш с бутони на бг?


киссес
Светът е малък и може да бъде променен.
Рецепта за вечна младост - Като ти кацне новата годинка на раменете влезни в пубертета. Аз карам 6-ти :eusa_dance:
Легендата за Зеления Дракон
0

#15
Потребителят е неактивен   mexus 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 106
  • Регистриран: 25-October 03
  • Репутация: 0
  • Град:www.i.live@home.com
  • Интереси:Hardware, Clocking, Web-design, Video & Audio editing and mixing, extreem sports ......
moriq, нещо немога да се оправя с тия скриптове.
Ако можеш да ми пратиш един пренаправен на ЛС.
Host: localhost
database: phpbb
Новини: http://mexus.org/forum/viewforum.php?f=21&...4d622ef4a90ba8f

Някой да ми каже как да сложа php скрипта във html страница?


Благодаря!
0

#16
Потребителят е неактивен   codebreaker 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 10
  • Регистриран: 02-July 04
  • Репутация: 0
Бихте ли ми казали от къде да изтегля Emotions и къде да се сложат в сървър-а с форума?
0

#17
Потребителят е неактивен   moriq 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 26
  • Регистриран: 14-November 03
  • Репутация: 0

Codebreaker каза:

Бихте ли ми казали от къде да изтегля Emotions и къде да се сложат в сървър-а с форума?

тук можеш да намериш доста

слагат се във:
forum(или там както си кръстил папката)/images/smiles

киссес
Светът е малък и може да бъде променен.
Рецепта за вечна младост - Като ти кацне новата годинка на раменете влезни в пубертета. Аз карам 6-ти :eusa_dance:
Легендата за Зеления Дракон
0

#18
Потребителят е неактивен   codebreaker 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 10
  • Регистриран: 02-July 04
  • Репутация: 0
Имам админ права. Бихте ли ми казали от къде да изтрия потребител. Ако може де. Имам достъп до администраторския панел, но много много не искам да пипам, защото форума не е лично мой. Страх ме е да не омацам нещо :)
0

#19
Потребителят е неактивен   moriq 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 26
  • Регистриран: 14-November 03
  • Репутация: 0

Codebreaker каза:

Имам админ права. Бихте ли ми казали от къде да изтрия потребител. Ако може де. Имам достъп до администраторския панел, но много много не искам да пипам, защото форума не е лично мой. Страх ме е да не омацам нещо :)


Влезни в администраторския панел :) Потребители :) Настройки :) напиши името на потребителя и натисни бутона Вижте потребителя :) ще видиш целия му профил, последното е Изтриване на потребителя

киссес
Светът е малък и може да бъде променен.
Рецепта за вечна младост - Като ти кацне новата годинка на раменете влезни в пубертета. Аз карам 6-ти :eusa_dance:
Легендата за Зеления Дракон
0

#20
Потребителят е неактивен   slipknoter 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 6
  • Регистриран: 15-August 03
  • Репутация: 0
Значи мн се интересувам как да си направя скин за форум-а
0

Споделете тази тема чрез:


  • (62 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема

1 потребители четат тази тема
0 регистрирани потребители, 1 гости и 0 анонимни потребители


Data.BG e форум за дискусии. Data.BG не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Data.BG.

Close  Member Login