Форум

Data.BG Форуми: Mysql към Mysqli преминаване - Data.BG Форуми

Прехвърляне към съдържание

Страница 1 от 1
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема

Mysql към Mysqli преминаване

#1
Потребителят е неактивен   muzikalenn 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 364
  • Регистриран: 30-April 08
  • Репутация: 0
  • Пол:Мъж
  • Град:Ямбол
Какво трябва да се промени в този код за да премина към Mysqli

session_start(); // Starting Session
$error=''; // Variable To Store Error Message
if (isset($_POST['submit'])) {
if (empty($_POST['username']) || empty($_POST['password'])) {
$error = "Грешен потребител или парола";
}
else
{
// Define $username and $password
$username=$_POST['username'];
$password=$_POST['password'];
// Establishing Connection with Server by passing server_name, user_id and password as a parameter
$connection = mysql_connect("localhost", "root", "");
// To protect MySQL injection for Security purpose
$username = stripslashes($username);
$password = stripslashes($password);
$username = mysql_real_escape_string($username);
$password = mysql_real_escape_string($password);
// Selecting Database
$db = mysql_select_db("shoemake_shop", $connection);
// SQL query to fetch information of registerd users and finds user match.
$query = mysql_query("select * from user_password where password='$password' AND username='$username'", $connection);
$rows = mysql_num_rows($query);
if ($rows == 1) {
$_SESSION['login_user']=$username; // Initializing Session
header("location: massage.php"); // Redirecting To Other Page
} else {
$error = "Грешен потребител или парола";
}
mysql_close($connection); // Closing Connection
}
}

0

#2
Потребителят е неактивен   pix3l 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 717
  • Регистриран: 31-August 09
  • Репутация: 217
По-добре вземи да преминеш към PDO, да нямаш ядове следващия път... http://php.net/manua...book.mysqli.php
Нито крачка назад - Зад нас е България!
0

#3
Потребителят е неактивен   tonymony 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 294
  • Регистриран: 09-December 04
  • Репутация: 20
  • Пол:Мъж
Навсякъде където имаш mysql го заменяш с mysqli. Стартираш кода и ще изпищи!!! И ще ти даде номера на редовете където пищи. Взимаш съответната функция, за пример взимам mysqli_num_rows и ->
https://www.google.c...=utf-8&oe=utf-8

https://search.yahoo...=yfp-t-478&fp=1

http://msxml.excite....mysqli_num_rows

http://nova.rambler....mysqli_num_rows
0

Споделете тази тема чрез:


Страница 1 от 1
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема

1 потребители четат тази тема
0 регистрирани потребители, 1 гости и 0 анонимни потребители


Data.BG e форум за дискусии. Data.BG не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Data.BG.

Close  Member Login