Мнението беше редактирано от aalesund: 17.09.19 - 21:18
- (5 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
Ремонт на захранване Corsair
Публикувано: 17.09.19 - 21:17

Публикувано: 17.09.19 - 22:15

Публикувано: 17.09.19 - 22:37

Принципно за всяка една повреда гаранционния сервиз може да ти излезе с номера, че повредата е от токов удар!. И нито ти, нито те могат да кажат точно от какво е.
Ми нали тези захранвания имат защита и срещу пренапрежение! Значи то не работи правилно и е гръмнало. Пиша гръмнало защото имах абсолютния случай преди време. Гръмна, само дет' не се запали! Три дни не мога да си проветря къщата! И сервиза като го видя веднага токов удар било!!! Дрън-дрън. Никакъв токов удар нямаше, ами му бяха в повече 390-тките!.

Цитат

Публикувано: 17.09.19 - 23:14

Публикувано: 17.09.19 - 23:22

Цитат

Публикувано: 18.09.19 - 00:21

Публикувано: 18.09.19 - 18:37

FRESKID, на 17.09.19 - 23:22, каза:
Тия нищо не искат да направят. Направо започнаха да ми пробутват тяхни захранвания. Първи човека с който говорих си нямаше и идея от захранвания, защото когато му казах за корсеир ми каза буквално "чакайте да питам колегата", после като му казах че нито е избухвало с мирис или дим, а буквално няколко капки вода паднаха и отново ходи да се консултира с другия му колега, след това започнаха да ми казват че не се знае какво е, може да е нещо непоправимо и започнаха да ми предлагат тяхни захранвания. Никой от сервиза дори не писка да им го оставя, да го отворят и да видят какъв реално е проблема и може или не може да се оправи. Не знам какъв сервиз са, ама с това отношение ми паднаха в очите и едва ли бих отишъл втори път при тях.
Ходих и в Стантек сервиза, но там още от вратата ми казаха, че захранвания не ремонтират и ме върнаха.
Толкова ли няма един читав сервиз, който да го вземе, да го отвори и да каже - човек проблема е това и това, може или не може да се оправи.
nakibest, на 18.09.19 - 00:21, каза:

Ама питай за цена!
Свързах се с тях и казаха, че ремонтират захранвания и цените почват от 40лв минимум, но зависи и от какво е проблема. Казаха ми, ако е евтино захранване няма смисъл от ремонт, аз им казах че става въпрос за Corsair RM850x и те тогава ми отговориха че това е хубаво захранване и да отида и да им го оставя за ремонт. Ако не се лъжа ИскамПС май е на ХардуерБГ, а за тях съм чувал доста добри отзиви. Дано успеят да го поправят и дано е нещо малко.
Мнението беше редактирано от aalesund: 18.09.19 - 19:10
Публикувано: 19.09.19 - 00:59

Laptop: Asus G551JM - CPU I7 4710HQ, RAM 8 + 4 GB DDR3 1600, GPU NVIDIA GTX 860M with unlocked BIOS, SSD Micron 1100 256 GB, HDD HGST 1TB WD 7200 RPM

Публикувано: 19.09.19 - 08:23

Публикувано: 19.09.19 - 17:50

И как точно се полива захранване с вода е абсолютна мистерия.
Мнението беше редактирано от My7hY: 19.09.19 - 17:53
Публикувано: 19.09.19 - 18:04

Гърми захранването а след това и повлича със себе си твърдия диск.
Публикувано: 20.09.19 - 12:33

aalesund, на 18.09.19 - 18:37, каза:
Ходих и в Стантек сервиза, но там още от вратата ми казаха, че захранвания не ремонтират и ме върнаха.
Толкова ли няма един читав сервиз, който да го вземе, да го отвори и да каже - човек проблема е това и това, може или не може да се оправи.
Това е нормално свиквай във всичко ако нямаш опит, тука рядко имаме специалисти и дори и да има са мързеливи,
Българина винаги иска да мине по тънкото лесното и да не поема отворност, или да се ангажира с нещо дълго.
Няма значение богат високо платен или по беден.
Хората ми се чудят как изобщо казвам оооо още погледна стария лаптоп или ДА мога да го поправя но ще е скъпо.
Като преди това на 10 места са ги изгонили и са им казали че нема смисъл.
Трябва тъй наречените майстори или псевдо такива, да свикнат с мисълта че има вариант клиента просто да иска да му се свърши работата. А не да му се обеснява колко му стар компютъра или как тази кола (варел) вече е стар и демоде.

Мнението беше редактирано от QuantumFireball10: 20.09.19 - 12:43
Публикувано: 20.09.19 - 17:02

Отгоре на всичкото след ремонта не дай си боже да се случи нещо с компа ще съм виновен аз, заради некачествено свършена работа!
И на финала като му кажеш на клиента 100 лева за ремонт и той скача до тавана!! Затова ...НОВО, или си ползваш гаранцията и НЕ пипаш!!!
Цитат

Публикувано: 20.09.19 - 20:30

Публикувано: 20.09.19 - 23:44

Мнението беше редактирано от FRESKID: 20.09.19 - 23:45
Цитат

Публикувано: 23.09.19 - 00:46

Затова на първото място просто са те отсвирили. Защото го знаят това. По-добре ли щеше да ти е ако го бяха приели? Щяха да го вземат, да хвърлят 1 час труд, да видят че е тотална щета и да ти вземат 30-40лв, за да ти кажат че нищо не става от него. Ти на свой ред щеше да ги напсуваш, нямаше да им платиш и щеше да наспамиш всеки един хардуерен форум, че от този сервиз за нищо не стават. Те ще са свършили всичко каквото могат и за награда ще получат среден пръст, няма да им се плати и рейтинга в нета ще им падне.
Само, моля те, недей да го правиш това със сервиза на iskampc, защото шанса точно това да се случи е доста голям.
Публикувано: 23.09.19 - 03:09

unfragable, на 23.09.19 - 00:46, каза:
Затова на първото място просто са те отсвирили. Защото го знаят това. По-добре ли щеше да ти е ако го бяха приели? Щяха да го вземат, да хвърлят 1 час труд, да видят че е тотална щета и да ти вземат 30-40лв, за да ти кажат че нищо не става от него. Ти на свой ред щеше да ги напсуваш, нямаше да им платиш и щеше да наспамиш всеки един хардуерен форум, че от този сервиз за нищо не стават. Те ще са свършили всичко каквото могат и за награда ще получат среден пръст, няма да им се плати и рейтинга в нета ще им падне.
Само, моля те, недей да го правиш това със сервиза на iskampc, защото шанса точно това да се случи е доста голям.
Чакай малко.... заплащане се взима срещу свършена работа....... не може разбираш,не разбираш правиш се че работиш мъчиш се мериш с мултицета и накрая да кажеш Не става, дай 40 лв рабита за труд ! За 40 лв хората по цял ден бъхтят на някой строеж примерно. Съгласи се че и хората не са балъци за каквито ги мислиш . Липса на части и липса на схеми до това водят. Не случайно преди около 5-6 години точно сегашното куче на бащата като беше малко му беше сдъвкало един USB кабел, дало на късо и фортрона замина. отвори го ...... повредата я откри почти за по малко от 1 час работа, звънна на 2-ма търговци на части...... абсолютно никаква информация нямаха за тия частта която беше изгоряла, даже и заместител няма, с една дума пийна една студена вода нищо че знаеше къде е проблема.........
Мнението беше редактирано от slavigeorgiev: 23.09.19 - 03:11
Публикувано: 23.09.19 - 10:39

Диагностиката в случая с PSU-тата е трудната работа, другото е сръчност на ръцете!
По неудобно нещо от ровене в захранване няма!
Мнението беше редактирано от FRESKID: 23.09.19 - 10:47
Цитат

Публикувано: 23.09.19 - 12:09

Споделете тази тема чрез:
- (5 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
1 потребители четат тази тема
0 регистрирани потребители, 1 гости и 0 анонимни потребители
Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Data.BG.