Форум

Data.BG Форуми: Прикриване на web - адреса - Data.BG Форуми

Прехвърляне към съдържание

Страница 1 от 1
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема

Прикриване на web - адреса ако е възможно

#1
Потребителят е неактивен   finalista 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 798
  • Регистриран: 24-May 09
  • Репутация: 23
Може ли от мой web - сайт да имам хиперлинк, който да насочва кликащите към друг сайт, така че другият сайт да остава замаскиран по някакъв начин за посещаващите го ( да не се появява в адресното поле на браузъра ) ?
Ако е възможно как ?
0

#2
Потребителят е неактивен   sbojikravov 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 4385
  • Регистриран: 03-January 07
  • Репутация: 594
  • Пол:Мъж
  • Град:Варна
надявам се че не.
Легендата гласи че колкото по голяма е цифрата срещу "Мнения: " толкова повече пораства пишката!
0

#3
Потребителят е неактивен   sandh 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 8748
  • Регистриран: 11-August 04
  • Репутация: 120
  • Пол:Мъж
  • Град:София
Фрейм? (iframe)
0

#4
Потребителят е неактивен   finalista 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 798
  • Регистриран: 24-May 09
  • Репутация: 23

Преглед на мнениеsandh, на 14.07.16 - 14:47, каза:

Фрейм? (iframe)
Този начин го знам, но се надявах, да има и някакъв друг начин ....
0

#5
Потребителят е неактивен   sandh 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 8748
  • Регистриран: 11-August 04
  • Репутация: 120
  • Пол:Мъж
  • Град:София
Какъв е проблемът с фрейма? И какво точно се опитваш да направиш? Може би ако разясниш целите си ще е по-лесно да ти дадем решение.
1

#6
Потребителят е неактивен   finalista 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 798
  • Регистриран: 24-May 09
  • Репутация: 23

Преглед на мнениеsandh, на 14.07.16 - 16:29, каза:

Какъв е проблемът с фрейма? И какво точно се опитваш да направиш? Може би ако разясниш целите си ще е по-лесно да ти дадем решение.
Няма проблем засега, просто търся различни варианти, ако такива съществуват.
Бих искал входната точка да е един сайт, но ако преминавайки към следващия сайт се вижда неговия web-адрес хората вероятно няма да си губят времето да влизат през първия сайт и тогава от линка, да преминават на втория, а биха отишли направо на втория сайт.
0

#7
Потребителят е неактивен   T555 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 1905
  • Регистриран: 12-August 10
  • Репутация: 437
Освен пък и аз да направя нещо подобно - входна точка моя сайт и изходна друг мой сайт но да прилича на сайта на пейпал.... да не знаят че всъщност си пращат паролите в мой сайт, който само прилича на оригиналния - без адреси, чиста работа :D
1

#8
Потребителят е неактивен   finalista 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 798
  • Регистриран: 24-May 09
  • Репутация: 23
Да, двата сайта са мои, но нито един не прилича на Paypal :skype_giggle:
0

#9
Потребителят е неактивен   skakaletsa 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 34
  • Регистриран: 13-July 08
  • Репутация: 16

Преглед на мнениеfinalista, на 14.07.16 - 20:58, каза:

Бих искал входната точка да е един сайт, но ако преминавайки към следващия сайт се вижда неговия web-адрес хората вероятно няма да си губят времето да влизат през първия сайт и тогава от линка, да преминават на втория, а биха отишли направо на втория сайт.


Не съм сигурен дали разбирам правилно въпроса, но все пак...
Ако искате да има сайт, който се визуализира в браузъра, но чийто адрес не се вижда, или поне не се вижда лесно, то го скривате в рамките на друг "сайт" (с фрейм например или с някакъв скрипт).
Ако искате да имате база данни с адресите на други сайтове (директория), но хората да не могат да ги екстрахират лесно, то правите отварянето на желания адрес на две стъпки. Клик на вашия сайт, преход към ваш сървър и някаква база данни там и тогава отваряне на новия сайт. Разбира се, след време потребителите все пак ще запомнят новия адрес, ако го посещават често.

Мнението беше редактирано от skakaletsa: 20.07.16 - 10:38

0

#10
Потребителят е неактивен   finalista 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 798
  • Регистриран: 24-May 09
  • Репутация: 23

Преглед на мнениеskakaletsa, на 20.07.16 - 10:37, каза:

Не съм сигурен дали разбирам правилно въпроса, но все пак...
Ако искате да има сайт, който се визуализира в браузъра, но чийто адрес не се вижда, или поне не се вижда лесно, то го скривате в рамките на друг "сайт" (с фрейм например или с някакъв скрипт).
Ако искате да имате база данни с адресите на други сайтове (директория), но хората да не могат да ги екстрахират лесно, то правите отварянето на желания адрес на две стъпки. Клик на вашия сайт, преход към ваш сървър и някаква база данни там и тогава отваряне на новия сайт. Разбира се, след време потребителите все пак ще запомнят новия адрес, ако го посещават често.

Благодаря, правилно сте разбрали въпроса ми.
Успях, да отворя сайт в браузъра, чийто адрес не се вижда чрез фрейм.
Има ли някъде пример, как би станало подобно нещо с някакъв скрипт ?
0

#11
Потребителят е неактивен   skakaletsa 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 34
  • Регистриран: 13-July 08
  • Репутация: 16
По принцип в последните версии на различните браузъри скриптът не работи, или поне тази част, която се отнася до адресбара. Ако ви се занимава - пробвайте на нещо по-старо.

<script language="javascript">
function ShowPopUp(www) 
{
window.open(www, 'window','toolbar=0,scrollbars=0,width=400,height=400'
);
}
</script>

<a href="#" onMouseOver="ShowPopUp('http://www.dir.bg')"
>link</a>

0

#12
Потребителят е неактивен   finalista 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 798
  • Регистриран: 24-May 09
  • Репутация: 23

Преглед на мнениеskakaletsa, на 27.07.16 - 14:04, каза:

По принцип в последните версии на различните браузъри скриптът не работи, или поне тази част, която се отнася до адресбара. Ако ви се занимава - пробвайте на нещо по-старо.

<script language="javascript">
function ShowPopUp(www) 
{
window.open(www, 'window','toolbar=0,scrollbars=0,width=400,height=400'
);
}
</script>

<a href="#" onMouseOver="ShowPopUp('http://www.dir.bg')"
>link</a>


Благодаря !
Ще го изпробвам.
0

Споделете тази тема чрез:


Страница 1 от 1
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема

1 потребители четат тази тема
0 регистрирани потребители, 1 гости и 0 анонимни потребители


Data.BG e форум за дискусии. Data.BG не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Data.BG.

Close  Member Login