От скоро месец-два си направих(инсталирах) phpBB форум на безплатен хост(000Webhost). x10hosting чух, че бил добър, но пък поддържа малко страни(без България) и не мога да го използвам. Та използвам си форума, дискутирам си във техния форум, помагаме си , понаучавам някви неща, забавлявам с, но реших да си си инсталирам Wakaba and Kareha което ще рече "scratch image and message boards".Това е имиджбоард платформа подобна на 4chan различна от phpBB.
Изисквания:
- Make sure your web server is set up for RunningPerlScripts.
- Set up a database. See MysqlDatabase or SQLiteDatabase.
- Make sure you have a thumbnailer installed. See ImageMagick or NetPBM.
- Make sure the permissions are set correctly on the scripts and directories. See SettingPermissions.
- Edit config.pl to your liking. At the very least, set up the database settings, the AdminPassword and the SecretString. See WakabaConfig.
- Access wakaba.pl through a web browser. This should create the HTML pages and forward you to them if everything worked.
Използвам безплатен 000Webhost. MysqlDatabase (2 вазможни) направих си 1 за форума и 1 за wakaba. Видях, че правя нещата както трябва, но RunningPerlScripts и ImageMagick or NetPBM няма безплатни в 000webhost. Тъй като не разбирам много много. Препоръчайте ми някви уебхостове - безплатни!
https://bg.hostadvice.com/
Идеята ми като цяло е сайт, форум, имиджбоард и уики. За сега съм 2.5/4. Просто сменям хоста защото са ми необходими ресурси както по-горе споменах.
Благодаря!
Мнението беше редактирано от fliper4o: 21.09.17 - 23:27