Форум

Data.BG Форуми: Масив от символи на екрана - Data.BG Форуми

Прехвърляне към съдържание

Страница 1 от 1
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема

Масив от символи на екрана

#1
Потребителят е неактивен   Technichar 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 987
  • Регистриран: 04-April 06
  • Репутация: 1
Имате ли идея как ще се изкарат тези масив от символи(нещо като патерн)
1.
.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.
*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*
.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.
*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*
.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.
*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*
.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.
*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*
.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.
*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*
.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.
*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*
.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.
*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*
.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.
*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*
.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.
*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*
.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.
*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*
.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.
2. .......*******.......
.......*******.......
.......*******.......
.......*******.......
.......*******.......
.......*******.......
.......*******.......
*******.......*******
*******.......*******
*******.......*******
*******.......*******
*******.......*******
*******.......*******
*******.......*******
.......*******.......
.......*******.......
.......*******.......
.......*******.......
.......*******.......
.......*******.......
.......*******.......
0

#2
Потребителят е неактивен   Technichar 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 987
  • Регистриран: 04-April 06
  • Репутация: 1
Всъщност ми трябва на Java. Примерът се отнася за дължина на страната седем знака и три квадрата на дължина.
0

#3
Потребителят е неактивен   unfragable 

  • Bo0om Headshot!!!
  • Група: Потребители
  • Мнения: 13314
  • Регистриран: 02-October 05
  • Репутация: 2282
  • Пол:Мъж
  • Град:Пловдив
		//1.
		for(int i = 1; i < 22; i++)
		{
			if ( (i & 1) == 0 )
			{ 
				 System.out.println("*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*");
			} 
			else 
			{ 
				System.out.println(".*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.");
			}	
		}
		//2.
		int a = 0, b = 1;
		
		for(int i = 1; i < 22; i++)
		{			
			a++;
			if (a == 7)
			{
				a = 0;
				b++;
			}
			if ( (b & 1) == 0 )
			{ 
				System.out.println("*******.......*******");
			} 
			else 
			{ 
				System.out.println(".......*******.......");				
			}	
		}

0

Споделете тази тема чрез:


Страница 1 от 1
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема

1 потребители четат тази тема
0 регистрирани потребители, 1 гости и 0 анонимни потребители


Data.BG e форум за дискусии. Data.BG не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Data.BG.

Close  Member Login