Форум

Data.BG Форуми: Кой е правилния начин да свържа уеб приложение и база данни - Data.BG Форуми

Прехвърляне към съдържание

Страница 1 от 1
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема

Кой е правилния начин да свържа уеб приложение и база данни mySQL, apache tomcat

#1
Потребителят е неактивен   gringocekcu 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 387
  • Регистриран: 03-February 08
  • Репутация: 5
Значи правя си jsp файл-а и искам да се свържа с базата данни и успявам по този начин:

<%
		Class.forName("com.mysql.jdbc.Driver");
		Connection myConn = DriverManager.getConnection("jdbc:mysql://localhost:3306/
library",ИМЕ,ПАРОЛА);
	%>


обаче едва ли трябва да го правя така (името и паролата да се намират в jsp файла) и не успях да кача properties файл в tomcat сървърът
Мъча се с гоогъл но без успех, моля помогнете :)

Пробвах това но не работи :

в context.xml на самия Tomcat v8.0 Server
<Resource name="jdbc/library" auth="Container" type="javax.sql.DataSource"
		driverClassName="com.mysql.jdbc.Driver" url="jdbc:mysql://localhost:3306/library"
		username="ИМЕ" password="ПАРОЛА" maxActive="20" maxIdle="10"
		maxWait="-1" />



и това в web.xml на dynamic web project-a ми
	<resource-ref>
		<description>DB connection</description>
		<res-ref-name>jdbc/library</res-ref-name>
		<res-type>javax.sql.DataSource</res-type>
		<res-auth>Container</res-auth>
	</resource-ref>


после се опитвам да направя връзка с този метод
public static void main(String[] args) throws SQLException {
		// TODO Auto-generated method stub

		DataSource ds = null;

		try {
			Context ctx = new InitialContext();
			ds = (DataSource) ctx.lookup("jdbc/library");
		} catch (NamingException e) {
			e.printStackTrace();
		}
		// get database connection

		Connection con = ds.getConnection();
	}


и ми изкарва

description The requested resource is not available.

Мнението беше редактирано от gringocekcu: 08.03.15 - 18:18

0

#2
Потребителят е неактивен   brigadier 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 1101
  • Регистриран: 25-December 05
  • Репутация: 247
Някой, който практически се занимава може да каже най - добре.

Това Java EE е страшно блато. Тъкмо с голям зор разбереш какво искат да кажат и после ако не почнеш веднага да го ползваш и до месец го забравяш.

Последно схванах по нещо (засега частично) от тия филми - http://torrenthound....rning-Java-EE-7
Случаят май беше из 4-та глава, но не помня къде точно. Съществен момент беше да се добави отделно JAR-a с драйвъра към проекта (като JAR) , нищо че го има и в библиотеката на JDK. Има си и вариант с хардкодирана парола, и после как се маха и слага в отделен бийн, със сесии, с куки, без куки и така нататъка. Само където водещият обяснява със скорост като че ли гони да не изтърве самолета.

Beginning Java EE 7 на Antonio Goncalves също е добра, но там примерите са с Glassfish

Прочее Class.forName от JDBC 4 насам вече не играе (не дава грешка, но не се и изпълнява)
1

#3
Потребителят е неактивен   gringocekcu 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 387
  • Регистриран: 03-February 08
  • Репутация: 5
Мерси много тези видеота са супер, и преди да пишеш се сетих и изпълних по същия начин връзката с базата данни, хард коде-нах името, паролата и линка в web.xml като инишъл параметри и после ги сложих в контекста, от там на татък е лесно :) и в тези видеота е направено по същия начин но далеч по елегантно :D
0

Споделете тази тема чрез:


Страница 1 от 1
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема

1 потребители четат тази тема
0 регистрирани потребители, 1 гости и 0 анонимни потребители


Data.BG e форум за дискусии. Data.BG не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Data.BG.

Close  Member Login