Форум

Data.BG Форуми: Настройка на рутер - Data.BG Форуми

Прехвърляне към съдържание

Страница 1 от 1
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема

Настройка на рутер

#1
Потребителят е неактивен   HighAsF 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 2
  • Регистриран: 09-September 20
  • Репутация: 0
  • Пол:Мъж
  • Град:София
Здравейте :) От снощи имам доста странен проблем с настолния ми компютър - не се свързва към Wi-Fi. Използвам USB адаптер TP-Link. Към WiFi мрежата са свързани 2 телефона и си имат интернет, но настолният компютър не се свързва. Свързва се към мрежата, но не и към нета. От телефона ми си пуснах точна за соатъп и настолният компютър св свързва и има нет, тоест е нещо от рутера предполагам. Но пък си имах нет до снощи когато си изключих компа. Нищо не е променяно по настройките на компа или рутера.. Пробвах с troubleshoot на адаптера, като решение предложи да рестартирам рутера, направих го и започна да показва катп решение да се ресетнат network settings на компютъра. Правя и това и след рестарт и све пак няма нет..
0

#2
Потребителят е неактивен   leko 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 3453
  • Регистриран: 06-July 04
  • Репутация: 983
Адаптерът така ли ти е настроен:
https://www.its.hku..../obtain-ip-auto
:?:

Мнението беше редактирано от leko: 09.09.20 - 16:31

Само в мрака има светлина,
Само в тишината - слово.

0

#3
Потребителят е неактивен   nakibest 

  • Mr. Company PC Guy
  • Група: Потребители
  • Мнения: 21666
  • Регистриран: 26-December 02
  • Репутация: 2815
  • Пол:Мъж
  • Град:Ботевград
  • Интереси:tennis, VB, C++ Builder, Win32 API
С каква ОС си?
Изтрий адаптера от Device Manager, като му дадеш да НЕ ти трие и драйвера.
После го извади от USB порта, сложи го пак и пробвай пак.

Ако не помага, пробвай от USB 3.0 порт (ако си го сложил на такъв) да го сложиш на USB 2.0.
Или обратното, ако е на USB 2.0, пробвай на 3.0 порт.

Кажи дали има ефект! ;)
Публикувано изображениеПубликувано изображение
Публикувано изображениеПубликувано изображение
0

#4
Потребителят е неактивен   HighAsF 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 2
  • Регистриран: 09-September 20
  • Репутация: 0
  • Пол:Мъж
  • Град:София
Здравейте, проблема си седи.. :( Да за WiFi, автоматично си ми седи да си взима настройките от рутера. В рутера DHCP е Enabled.
С Win10 съм, всичко е ъпдейтнато. Пробвах и с ъпдейт на драйвъра и с деинсталиране на устройството, сменях USB, все така си стои.. :( По интересното е, че ако си пусна wifi от телефона на компа се връзвам, пробвах на съседа wifi, свързва и си има нет, но към конкретно моята wifi мрежа не, а в същото време телефоните ми имат си имат нет..
0

Споделете тази тема чрез:


Страница 1 от 1
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема

1 потребители четат тази тема
0 регистрирани потребители, 1 гости и 0 анонимни потребители


Data.BG e форум за дискусии. Data.BG не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Data.BG.

Close  Member Login