Форум

Data.BG Форуми: Помощ за домашно по Java - Data.BG Форуми

Прехвърляне към съдържание

Страница 1 от 1
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема

Помощ за домашно по Java

#1
Потребителят е неактивен   koce1313 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 14
  • Регистриран: 02-February 13
  • Репутация: 0
  • Пол:Мъж
  • Град:Перник
Здравейте!
Имам нужда от помощ за домашно по Java за оценка :)

Задачата е да въведеш от клавиатурата тези неща като са за модела на твоят телефон:
-Battery
-Model
-Owner
-Price
-Manifacture

След като въведеш тези неща е нужно да ти ги изкара в конзолния прозорец. Това е задачата!
Благодаря предварително! :)

Написах нещо, но госпожата кажа, че не е така и да си го оправя за другия път! Все пак ето какво съм написал аз -

package telefon;
import java.util.Scanner;

public class telefon {
static Scanner scan = new Scanner(System.in);

public static void main(String[] args) {

System.out.println("Enter Model");
in.nextLine();

System.out.println("Enter Battery");
in.nextInt();

System.out.println("Enter Price");
in.nextFloat();

System.out.println("Enter Owner");
in.nextLine();

System.out.println("Enter Manifacture");
in.nextLine();

telefon.setModel("Iphone 6");
telefon.getModel();
telefon.setManufacturer("Apple");
telefon.getManufacturer();
telefon.setPrice("1 100");
telefon.getPrice();
telefon.setOwner("Kostadin Draganov");
telefon.getOwner();
telefon.setBattery("1,810mAh");
telefon.getBaterry();

}

private static void getBaterry() {

}

private static void getOwner() {

}

private static void getPrice() {

}

private static void getManufacturer() {

}

private static void getModel() {

}

private static void setBattery(String string) {


}

private static void setOwner(String string) {


}

private static void setPrice(String string) {


}

private static void setManufacturer(String string) {


}

private static void setModel(String string) {


}

}
0

#2
Потребителят е неактивен   brigadier 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 1101
  • Регистриран: 25-December 05
  • Репутация: 247
Вярно ти е казала госпожата.

Getters & setters тука не вършат нищо и ги махаш.

- дефинираш в началото статични класови променливи 5 броя , всички стринг
- скенера си го кръстил scan, а после викаш in , дето го няма
- след всяко въвеждане инициализираш съответната променлива да е = scan.nextLine()
- затваряш скенера
- накрая пускаш да ти отпечата всички променливи с обясненията преди тях
0

#3
Потребителят е неактивен   koce1313 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 14
  • Регистриран: 02-February 13
  • Репутация: 0
  • Пол:Мъж
  • Град:Перник
МНОГО БЛАГОДАРЯ!
Обаче тук нещо незнам какво да направя след това:

package telefon;
import java.util.Scanner;

public class telefon {
static Scanner scan = new Scanner(System.in);

public static void main(String[] args) {

System.out.println("Enter Model");
String Model=scan.nextLine();

System.out.println("Enter Battery");
String Battery=scan.nextLine();

System.out.println("Enter Price");
String Price=scan.nextLine();

System.out.println("Enter Owner");
String Owner=scan.nextLine();

System.out.println("Enter Manifacture");
String Manifacture=scan.nextLine();

System.out.println("Model");

System.out.println("Battery");

System.out.println("Price");

System.out.println("Owner");

System.out.println("Manifacture");

}
}

Прикачен(и) файл(ове)

  • Прикачен файл  JAVA.PNG (23.76К)
    Брой изтегляния: 20

Мнението беше редактирано от koce1313: 01.02.15 - 15:04

0

#4
Потребителят е неактивен   brigadier 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 1101
  • Регистриран: 25-December 05
  • Репутация: 247
По принцип трябваше след отваряне на класа да сложиш класови променливи (data fields) и след това да ги инициализираш, но и така ще работи.

public static String model , battery , price , owner , manufacturer ;

- както си го написал с директно създаване, може и без static, понеже са си вътре в main метода

- променливи се пишат с малка буква, за да ги различаваш от класове и конструктори. Иначе може да си работят и с главна.

- долу го правиш System.out.println("Model " + Model); итн . Вътре в кавичките оставяш поне 1 празно място накрая за да не излизат залепени
0

#5
Потребителят е неактивен   koce1313 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 14
  • Регистриран: 02-February 13
  • Репутация: 0
  • Пол:Мъж
  • Град:Перник
СУПЕР МНОГО ТИ БЛАГОДАРЯ! :emote_blush:
Супер много ми помогна! :)
0

#6
Потребителят е неактивен   koce1313 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 14
  • Регистриран: 02-February 13
  • Репутация: 0
  • Пол:Мъж
  • Град:Перник
Хей отново съм аз :D
Трябва да направя това, а идея си нямам кво да правя! :icon_cry:
Ако може да ми обясните и помогнете с това ще съм ви много благодарен! :)

Задачката гласи:
Create a class Student which is derived from the class Person from homework 1. The class has the member variables:

facultyNumber - a String, which will be initialized to value "426789XX" where the XX is the serial number of the object created in the program (if the program has created 3 objects, the value of XX respectively will be - 00, 01 and 02).
notes - an array of 20 int values in the interval [2,6]. The elements of the array will be initialized with the values 1.


and the methods:

void takeExam(int index, int note) - assign the value note to the element in position index

void failExam(int index) - assign the value 2 to the element in position index

public String toString () - convert the Student to String



Create an application Test which make a demonstration of the class.

Мнението беше редактирано от koce1313: 13.02.15 - 02:22

0

#7
Потребителят е неактивен   brigadier 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 1101
  • Регистриран: 25-December 05
  • Репутация: 247
Ами общо взето правиш 3 класа : Person , Student (extends Person) и Test . В Test e main методът , в който правиш обекти от Student. За порединия номер или го пишеш ръчно като номер на обекта (ако са малко зададен брой) , или го вкарваш в loop с брояч и числото го пускаш като параметър в конструктора на Student. При всеки обект array с бележките е инициализиран с единици при създаването му, и после се манипулира с методите. В Student пренаписваш toString метода, като му задаваш какво да вади при разпечатване на обекта.
0

#8
Потребителят е неактивен   kenkupe 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 159
  • Регистриран: 15-January 15
  • Репутация: 6
  • Пол:Мъж
  • Град:София
Здравейте
Някой ако дава уроци индивидуални за начинаещи по Java8 да пише
Заплащане по договаряне.
0

#9
Потребителят е неактивен   koce1313 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 14
  • Регистриран: 02-February 13
  • Репутация: 0
  • Пол:Мъж
  • Град:Перник
Здравейте! :)

Искам да ви помоля ако някой може да ми напише срещу всеки ред от по долу написния код какво прави!
Благодаря предварително!


Function

package Project;

public class Function {
public static void main(String[] a){
Student p[]= new Student[3];
for(int i=0;i<p.length;i++){
p[i]=new Student();
System.out.println(i+ ":"+p[i]);
}
System.out.println("Younger 20:");
for(int i=0;i<p.length;i++){
if(p[i].age<20)
System.out.println(""+p[i]);
}
}
}


Main

package Project;

public class Main extends Student{

String facultyNumber = "426789";
int append = 0;
int notes[] = new int[20];

for(int i = 0; i < 20; i++)
{
notes[i] = 1;
}

void takeExam(int index, int note)
{
notes[index]=note;
}

void failExam(int index){
notes[index]=2;
}

public String toString(){
return facultyNumber;
}
}


Student

package Project;

import java.util.*;
public class Student {
String name;
int age;
Student(){
Scanner in = new Scanner(System.in);
System.out.print("Name:");
name = in.nextLine();
System.out.print("Age:");
age=Integer.parseInt(in.nextLine());
}
public String toString(){
return "name:"+name +" age:"+age;
}
}
0

#10
Потребителят е неактивен   brigadier 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 1101
  • Регистриран: 25-December 05
  • Репутация: 247
Function създава array от 3 студента , инициализира го с въвеждане от конзолата, разпечатва съдържанието + тези които са по - млади от 20 г

Main не прави нищо, понеже никъде не участва, а и няма да може да се компилира. Цикълът виси във въздуха. Трябва да се вкара в конструктор:

Main() {
for(int i = 0; i < 20; i++)
{
notes[i] = 1;
}
}
0

#11
Потребителят е неактивен   koce1313 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 14
  • Регистриран: 02-February 13
  • Репутация: 0
  • Пол:Мъж
  • Град:Перник
Благодаря! :)
0

#12
Потребителят е неактивен   brigadier 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 1101
  • Регистриран: 25-December 05
  • Репутация: 247
Ако мислиш да го сглобяваш да работи - Function не трябва да вика Student, а Main. Той вече сам си вика първо конструктора на суперкласа.
0

#13
Потребителят е неактивен   chelseatv 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 1149
  • Регистриран: 17-July 05
  • Репутация: 123
  • Град:In Your Imagination
  • Интереси:PC
Слагайте код тагове бе хора, тоя код не се чете !!!!
ASUS MAXIMUS X HERO | INTEL 8700K@stock | NOCTUA UH-U12S | 2x16GB Kingston HyperX | 1080Ti Gainward Phoenix 11GB | 4TB WD BLUE | 512GB Samsung 960 EVO | THERMALTAKE VIEW 27 | 1000W Seasonic Gold |
0

#14
Потребителят е неактивен   koce1313 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 14
  • Регистриран: 02-February 13
  • Репутация: 0
  • Пол:Мъж
  • Град:Перник
Здравейте отново! :)

Имам нова задача за домашно за която си нямам идея вече какво да правя ако може някой да ми я дооправи ще бъда благодарен!

Задачата гласи - Create an applet with 4 buttons and 2 text fields. In the first text field display how many times each button is clicked.
In the second – the label of the button clicked maximum number of times.


Направил съм я до тук -

import java.awt.*;
import java.awt.event.*;
import java.applet.*;

import javax.swing.*;

public class Buttons extends Applet {
    Button b1 = new Button("Bt 1"),b2 = new Button("Bt 2");
    Button b3 = new Button("Bt 3"),b4 = new Button("Bt 4 ");
  
    TextField t = new TextField("Click the buttons");
    TextField t1 = new TextField("Click the buttons");
    public void init() {
        b1.addActionListener(new B1());
        b2.addActionListener(new B2());
        b3.addActionListener(new B3());
        b4.addActionListener(new B4());
      
        add(b1);
        add(b2);
        add(b3);
        add(b4);
       
        add(t);
        add(t1);

0

#15
Потребителят е неактивен   brigadier 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 1101
  • Регистриран: 25-December 05
  • Репутация: 247
Трябват ти още:

- 4 int променливи за броячи на бутоните + 1 за максимума от тях. Сложи им имена да отговарят на бутоните. Ако вече сте учили колекции, може и само със HashMap String / Integer за бутон / брояч
- описание какво прави подслушвателя при задействане (променя брояча и съдържанието на текстовите полета) Може да е и със само 1 подслушвател и надолу с if или case в зависимост кой източник (бутон) го е задействал.
- 1 дисплей метод да обновява текстовите полета и ги показва
0

#16
Потребителят е неактивен   koce1313 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 14
  • Регистриран: 02-February 13
  • Репутация: 0
  • Пол:Мъж
  • Град:Перник
import java.awt.BorderLayout;
import java.awt.Color;
import java.awt.FlowLayout;
import java.awt.Graphics;
import java.awt.Polygon;
import java.awt.GridLayout;
import java.awt.image.BufferedImage;

import javax.swing.ImageIcon;
import javax.swing.JButton;
import javax.swing.JFrame;
import javax.swing.JLabel;
import javax.swing.JPanel;
import javax.swing.SwingUtilities;

class Shape{

    private BufferedImage image;
    private JLabel drawing;

    private int x = 0;
    private int y = 0;

    protected void initUI() {
        JFrame jFrame = new JFrame();
        jFrame.setDefaultCloseOperation(JFrame.EXIT_ON_CLOSE);
        JButton jButton1 = new JButton();
        JButton jButton2 = new JButton();
        JButton jButton3 = new JButton();
        
        jButton1.setText("Circle"); //Dobavq buton krug
        jButton1.addActionListener(new java.awt.event.ActionListener() { //Dobavq action listener 
            @Override
            public void actionPerformed(java.awt.event.ActionEvent evt) {
                jButton1ActionPerformed(evt);
            }
        });

        jButton2.setText("Square"); //Dobavq buton kvadrat
        jButton2.addActionListener(new java.awt.event.ActionListener() { //Dobavq action listener
            @Override
            public void actionPerformed(java.awt.event.ActionEvent evt) {
                jButton2ActionPerformed(evt);
            }
        });
        jButton3.setText("Triangle"); //Dobavq buton triugulnik
        jButton3.addActionListener(new java.awt.event.ActionListener() { //Dobavq action listener
        @Override
        public void actionPerformed(java.awt.event.ActionEvent evt) {
            jButton2ActionPerformed(evt);
        }
    });

        image = new BufferedImage(500, 300, BufferedImage.TYPE_INT_RGB);
        image.getGraphics().setColor(Color.WHITE);
        image.getGraphics().fillRect(0, 0, image.getWidth(), image.getHeight());
        drawing = new JLabel(new ImageIcon(image));
        JPanel bottomPanel = new JPanel(new FlowLayout());
        JPanel buttonPanel = new JPanel(new GridLayout(1, 0));
        buttonPanel.add(jButton1);
        buttonPanel.add(jButton2);
        buttonPanel.add(jButton3);
        bottomPanel.add(buttonPanel);
        jFrame.add(drawing);
        jFrame.add(bottomPanel, BorderLayout.SOUTH);
        jFrame.pack();
        jFrame.setVisible(true);
    }

    private Graphics getImageGraphics() {
        return image.getGraphics();
    }

    private void jButton1ActionPerformed(java.awt.event.ActionEvent evt) {
        Graphics g = getImageGraphics();
        g.setColor(Color.decode("#6EB5D8"));
        g.drawRoundRect(x, y, 40, 40, 100, 200);
        drawing.repaint();
        x += 5;
        y += 5;
    }

    private void jButton2ActionPerformed(java.awt.event.ActionEvent evt) {
        Graphics g = getImageGraphics();
        g.setColor(Color.decode("#D7DF01"));
        g.drawRect(x, y, 200, 200);
        drawing.repaint();
        x += 5;
        y += 5;
    }
    private void jButton3ActionPerformed(java.awt.event.ActionEvent evt) {
        Graphics g = getImageGraphics();
        g.setColor(Color.decode("#DF0174"));
        g.drawPoly(x, y,100);
        drawing.repaint();
        x += 5;
        y += 5;
        
    }

    public static void main(String[] args) {
        SwingUtilities.invokeLater(new Runnable() {
            @Override
            public void run() {
                new Shape().initUI();
            }

        });
    }
}



Здравейте ако може да ми обясните какво прави всеки ред
0

#17
Потребителят е неактивен   brigadier 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 1101
  • Регистриран: 25-December 05
  • Репутация: 247
Идеята е била всеки бутон да чертае фигура, като следващият път я отмества на 5 пиксела. Обаче тука няма да стигне докрая. Третият бутон извиква пак метода на втория. А пък е сменен, понеже третият метод е сбъркан и програмата няма да компилира. Аргументите за полигона не са 3 числа, а Polygon(int[] xpoints, int[] ypoints, int npoints)

Ей тука един е дал примери с триъгълник - http://stackoverflow...draw-a-triangle

0

Споделете тази тема чрез:


Страница 1 от 1
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема

1 потребители четат тази тема
0 регистрирани потребители, 1 гости и 0 анонимни потребители


Data.BG e форум за дискусии. Data.BG не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Data.BG.

Close  Member Login