Форум

Data.BG Форуми: Търся литература за Visual Basic - Data.BG Форуми

Прехвърляне към съдържание

Страница 1 от 1
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема

Търся литература за Visual Basic

#1
Потребителят е неактивен   vesodimov 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 167
  • Регистриран: 23-September 03
  • Репутация: 4
  • Пол:Мъж
  • Град:Русе
Здравейте.
Работя с Visual Studio и през Visaul Basic създавам малки проекти. Стигнах до момента, в който имам нужда от бази данни. В тази връзка търся литература, от която да науча как се създават, как се работи с базите ... как се прави връзка между база и данни от приложението ...
Имам нужда от насоки.
Поздрави
0

#2
Потребителят е неактивен   superivan 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 246
  • Регистриран: 20-March 15
  • Репутация: 34
  • Пол:Мъж
  • Град:Велико Търново

Преглед на мнениеvesodimov, на 19.07.18 - 13:52, каза:

Здравейте.
Работя с Visual Studio и през Visaul Basic създавам малки проекти. Стигнах до момента, в който имам нужда от бази данни. В тази връзка търся литература, от която да науча как се създават, как се работи с базите ... как се прави връзка между база и данни от приложението ...
Имам нужда от насоки.
Поздрави



Потърси в този сайт https://www.udemy.com - тук има видео курсове
1

#3
Потребителят е неактивен   vesodimov 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 167
  • Регистриран: 23-September 03
  • Репутация: 4
  • Пол:Мъж
  • Град:Русе
Благодаря. Ще потърся.
0

#4
Потребителят е активен   nakibest 

  • Mr. Company PC Guy
  • Група: Потребители
  • Мнения: 20837
  • Регистриран: 26-December 02
  • Репутация: 2503
  • Пол:Мъж
  • Град:Ботевград
  • Интереси:tennis, VB, C++ Builder, Win32 API
Коя е версията на Visual Studio?
Силно се надявам, да се ползва VB .NET, а не старият VB (6-ца).
Старият VB 4-5-6 е морално и всякак остарял и няма смисъл да се ползва или пише на него.
Иначе за бази данни се ползва MS Access най-лесно (даже няма нужда MS Access да е инсталиран, ползва се вътрешно форматът му).

Мнението беше редактирано от nakibest: 21.07.18 - 22:05

Публикувано изображениеПубликувано изображение
Публикувано изображениеПубликувано изображение
0

#5
Потребителят е неактивен   vesodimov 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 167
  • Регистриран: 23-September 03
  • Репутация: 4
  • Пол:Мъж
  • Град:Русе
Извинявам се за закъснението, но не получавам съобщения за отговори по темата.
Към момента - Visual Studio 2013
Намерих един добър урок, но не мога да изпълня стъпка 5, защото не намирам DATA при бутончетата.
0

#6
Потребителят е неактивен   nuhko 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 780
  • Регистриран: 11-October 05
  • Репутация: 34
Разгледай SQLite. Тук има и примери с код. Според мен не се занимавай с уроци, в които няма и един ред код написан (като този, към който си дал линк). В началото е по-трудно да свикнеш да пишеш код, вместо да цъкаш с мишката по екрана, но ако искаш да се занимаваш с програмиране било то и на любителско ниво (като мен) ще ти е необходимо.
0

#7
Потребителят е активен   nakibest 

  • Mr. Company PC Guy
  • Група: Потребители
  • Мнения: 20837
  • Регистриран: 26-December 02
  • Репутация: 2503
  • Пол:Мъж
  • Град:Ботевград
  • Интереси:tennis, VB, C++ Builder, Win32 API

Преглед на мнениеvesodimov, на 25.07.18 - 13:03, каза:

Извинявам се за закъснението, но не получавам съобщения за отговори по темата.
Към момента - Visual Studio 2013
Намерих един добър урок, но не мога да изпълня стъпка 5, защото не намирам DATA при бутончетата.

Нямах време да ти пиша, и се извинявам!
Но за да ползваш каквото и да било във Visual Studio/VB .NET трябва първо да си добавиш в проекта Reference към дадения обект, било то библиотека извън вградените, компонент/контрол или връзка за данни.
И чак тогава ще можеш да си ги слагаш на формата в проекта, да сменяш после формата на базите данни и т.н.
Добре е да си имаш и MS Access инсталиран, въпреки че не е задължително.
Публикувано изображениеПубликувано изображение
Публикувано изображениеПубликувано изображение
0

Споделете тази тема чрез:


Страница 1 от 1
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема

1 потребители четат тази тема
0 регистрирани потребители, 1 гости и 0 анонимни потребители


Data.BG e форум за дискусии. Data.BG не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Data.BG.

Close  Member Login