Форум

Data.BG Форуми: Задачка Java - Data.BG Форуми

Прехвърляне към съдържание

Страница 1 от 1
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема

Задачка Java ако е възможно да ми помогнете да я решим.

#1
Потребителят е неактивен   Castielbg 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 30
  • Регистриран: 24-December 08
  • Репутация: 0
Interface Player {
public boolean play (int trackno);
public boolean stop();
}
public class GenPlayer {
private static int objcnt;
public String model;
protected int ramSize;
public GenPlayer(String model,int ramSize) {
this.model = model; this.ramSize = ramSize; objcnt++;
}
}


Искам да попитам кое е атрибут на класа GenPlayer и кое е атрибут на обекта GenPlayer. ( не разбирам от програмиране... ) според мен атрибут на класа е - objcnt , model, ramsize
и същото според мен за обект-а.( ако не е така моля да ме поправите)

Ще съм ви много благодарен ако ми помогнете.

Другото от което се нуждая е да се разпише getter (метод, който връщал текущата стойност) за атрибут objcnt.

И ако не съм много нахален да ми разпишете клас MP3Player наследяващ от GenPlayer и реализиращ (имплементиращ) интерфейс Player и по отношение интерфейса класът да се явява адаптер.

според мен тука е Class MP3Player extends GenPlayer implements Player {

(но тука вътре не знам какво да пиша.. ).
}
0

#2
Потребителят е неактивен   pix3l 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 717
  • Регистриран: 31-August 09
  • Репутация: 217
Не знам колко точно разбираш обектния модел, за това просто ще ти кажа, че objcnt е свойство на класа, а останалите са свойства на обектите, които ще си правиш от тоя клас. Свойство на клас го прави тая думичка static в декларацията за това му викаме статично свойство.
Понеже не можеш от вън да вземеш стойността на objcnt (заради думичката private в началото на декларацията), трябва да си направиш метод за достъп, на който му казват getter и който връща свойството, а щом свойството е статично, метода също е статичен (макар че това не е задължително, но няма смисъл да правиш инстанция единствено за да вземеш стойността на статично свойство):
public static int getObjcnt() {
    return objcnt;
}

Нито крачка назад - Зад нас е България!
0

#3
Потребителят е неактивен   Klapana 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 11
  • Регистриран: 07-May 17
  • Репутация: 5
  • Пол:Мъж
  • Град:Пловдив
някой да има проблеми с чистенето на кеша в JC2?
0

Споделете тази тема чрез:


Страница 1 от 1
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема

1 потребители четат тази тема
0 регистрирани потребители, 1 гости и 0 анонимни потребители


Data.BG e форум за дискусии. Data.BG не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Data.BG.

Close  Member Login