Форум

Data.BG Форуми: Всичко за WEB програмиране(HTML) - Data.BG Форуми

Прехвърляне към съдържание

  • (24 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема

Всичко за WEB програмиране(HTML)

#21
Потребителят е неактивен   sandh 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 8748
  • Регистриран: 11-August 04
  • Репутация: 120
  • Пол:Мъж
  • Град:София

martiniankov каза:

Като гледам ти си главния потребител тук - трябва да те направят поне един МОДЕРАТОР
Ха-ха... само това ми трябва... Да ме намразят хората! :) :) :)
0

#22
Потребителят е неактивен   sandh 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 8748
  • Регистриран: 11-August 04
  • Репутация: 120
  • Пол:Мъж
  • Град:София

martiniankov каза:

Няма ве как ще те намразят ??? Ти толкова помагаш в тоя раздел.

Аз работя с FrontPage.Значи следващата питанка ми е:

Знаеш ли как мога да си направя рамки ???(Frame)
Пиша ей този код:
<iframe src="address" frameBorder="yes/no" width="" height=""></iframe>

Но като си напиша директорията на снимката ми на мястото на "adress" и не ми излиза картинката - пробвам да я вкарам ръчно, но после изчезва.Да не би да съм написал директорията грешно???
И има ли такива готови рамки на Frontpage?

Ето това пиша като директория:
E:UsersYu-GI-OhYu-Gi-Oh OnlineYu-Gi-Oh! PicsBannersSplash2.jpg , но немога да я вкарам тая картинка в рамката :cry:
Първо да ти кажа да го зарежеш тоя боклук FrontPage... С него нямаш бъдеще... Немога да ти кажа какво има в него, защото никога няма и да го отворя (отново).

А за рамката... Ти какво всъщност искаш да направиш? Това е фрейм, (който май аз съм го писал някъде, но немога да си спомня къде) който е вграден встраницата и той е нещо като прозорче, в което се визуализира друг файл. В повечето случаи този файл е .html файл, но съвсем наскоро (преди 2-3 месеца) разбрах от един сайт, че най-спокойно можеш да си сложиш и картинка на мястото на html файла...

Този address трябва да го заместиш с пътя до картинката. Незнам защо си задал този път E:Users....... (можеби там ти е грешката), но най-добре си сложи картинката в поддиректория (или в същата директория) и задай пътя до нея (демек заместваш address с това): poddirektoriaSplash2.jpg или ако е в същата директория (в която е и html файла ти) просто Splash2.jpg и толкова... Трябва да стане...

Само незнам защо ти е притрябвало да го правиш това... какво искаш да постигнеш? Нали знаеш, че "рамка" е просто буквален превод на frame? Предполагам си наясно с "фреймове", нали? Ако не си... просто ми кажи какво искаш да направиш и да го правиме. :)
0

#23
Потребителят е неактивен   sandh 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 8748
  • Регистриран: 11-August 04
  • Репутация: 120
  • Пол:Мъж
  • Град:София

martiniankov каза:

Ми отново и отново си прав - стана - просто трябваше да преместя картинката в папката, където е .html-а и всичко е 6 и да сменя естествено директорията.
Ми аз много не забелязвам каква е разликата между рамката и да си сложиш картинката ей така с влачене!!!Нали виждам че по различен начин се слага, но пък става абсолЮтно едно и също

Много ми хвалят ей тая Dreamweaver(мисля че така се пише) и мисля да я пробвам !!!
Кода го взех от съседната тема, но не съм се заглеждал кой го е писал !!!
И също така - благодаря, че ми каза, че трябва картинките да са в същата папка - щото като го пусна из нета и никой няма да може да го отвори!!!
Ами виж какво... картинка се задава:
<img src="image.jpg" border="0" />
незнам защо използваш фрейм! Фрейм се използва за други неща... когато искаш например в страницата да имаш два-три линка и едно прозорче (празно прозорче - фрейм), вкоето да се отварят линковете при натискането им. Например пробвай следното:
<html>

<head></head>

<body bgcolor="#cccccc" text="#000000" link="#000000" alink="#000000" vlink="#000000">

<a href="http://www.abv.bg" target="f1">ABV.BG</a><br>

<a href="http://www.data.bg" target="f1">DATA.BG</a><br>



<iframe width="500" height="400" name="f1" id="f1"></iframe></p>

</body>

</html>
Виж какво например можеш да направиш съв силата на фреймовете. :)
0

#24
Потребителят е неактивен   sandh 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 8748
  • Регистриран: 11-August 04
  • Репутация: 120
  • Пол:Мъж
  • Град:София

martiniankov каза:

Аааааааааа , ясно. Много благодаря - но все пак стават и за картинки !!!
Но не им е това целта... С други думи - това е глупаво. Какво искаш? Рамка ли искаш да сложиш?!? Нали ти казах как да слагаш картинка?
0

#25
Потребителят е неактивен   yugiohbg 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 44
  • Регистриран: 06-May 05
  • Репутация: 0
  • Пол:Мъж
Някой знаели как мога да бана някои човек от сайта ми
???
0

#26
Потребителят е неактивен   sandh 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 8748
  • Регистриран: 11-August 04
  • Репутация: 120
  • Пол:Мъж
  • Град:София

yugiohbg каза:

Някой знаели как мога да бана някои човек от сайта ми
???
Незнам как точно става, но с php можеш да забраниш влизането в сайта ти от даден IP адрес. Проблема е, че ако иска, този човек може да влезе в сайта ти от друг компютър например...

П.П. - Защо не пусна нова тема, а пишеш тук??!?!?!?!
0

#27
Потребителят е неактивен   edigi 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 43
  • Регистриран: 27-January 05
  • Репутация: 0
Искам да напиша например думата БОЗА ,която всъщност да е линк към сайт.Как става това? :) Моля помогнете!
0

#28
Потребителят е неактивен   hypnocil 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 824
  • Регистриран: 12-March 05
  • Репутация: 48
БОЗА
[url=http://abv.bg]БОЗА[/url]

на мястото на абв.бг слагаш сайта към който искаш да води а на мястоот на Боза думата :>
а за HTML e така
<a href="саита">думата</a>
0

#29
Потребителят е неактивен   edigi 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 43
  • Регистриран: 27-January 05
  • Репутация: 0
Много ,ама много Благодаря!Веднага ще пробвам.
лимонада
Стана :!: :)
0

#30
Потребителят е неактивен   hypnocil 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 824
  • Регистриран: 12-March 05
  • Репутация: 48
Хах няма защо :>
0

#31
Потребителят е неактивен   striikar 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 1605
  • Регистриран: 13-February 05
  • Репутация: 235
  • Пол:Мъж
  • Град:Пловдив
а как мога например като ми се влезе в саита да напраа така че да има един бутон Enter и като се цъкне на него да се влиза в саита ???
Целия сектор, само за тебе пее !!!
0

#32
Потребителят е неактивен   sandh 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 8748
  • Регистриран: 11-August 04
  • Репутация: 120
  • Пол:Мъж
  • Град:София

striikar каза:

а как мога например като ми се влезе в саита да напраа така че да има един бутон Enter и като се цъкне на него да се влиза в саита ???
Ами правиш си една страничка като индекс и в съдържанието слагаш един бутон "Enter", който да е линк към главната страница...

Цитат

<input type="button" value="Enter" onClick="window.location='GLAVNATA_STRANICA.HTML'" />

0

#33
Потребителят е неактивен   emicha 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 1632
  • Регистриран: 02-September 04
  • Репутация: 1
  • Пол:Мъж
  • Град:София//Лозенец
  • Интереси:����� ��

striikar каза:

а как мога например като ми се влезе в саита да напраа така че да има един бутон Enter и като се цъкне на него да се влиза в саита ???

Накратко вместо главната (началната) страница на сайта ти слагаш тази. Кръщаваш я "index.html" (с малки букви) и готово. :)
0

#34
Потребителят е неактивен   tatevalio 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 45
  • Регистриран: 19-June 05
  • Репутация: 0
Хммм...тези неща не се ли казват тагове а не етикети?! :) :) :)
0

#35
Потребителят е неактивен   bendy 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 1
  • Регистриран: 22-June 05
  • Репутация: 0
БЛАГОДАРЯ ! :computer:
0

#36
Потребителят е неактивен   sandh 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 8748
  • Регистриран: 11-August 04
  • Репутация: 120
  • Пол:Мъж
  • Град:София
Ами пробва ли през файл манипулатора? Под сайта ти пише "файлов мениджър" натискаш го и оттам вече предполагам ще се оправиш...
1

#37
Потребителят е неактивен   sandh 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 8748
  • Регистриран: 11-August 04
  • Репутация: 120
  • Пол:Мъж
  • Град:София
Ами зависи с кой браузър си. Ако си с IE нямаш проблеми. От бутон "Browse" избираш файла, който искаш да качиш и натискаш "Upload". Нали се досещаш, че главната страница трябва да е кръстена index.html ?
1

#38
Потребителят е неактивен   sandh 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 8748
  • Регистриран: 11-August 04
  • Репутация: 120
  • Пол:Мъж
  • Град:София
Ами писано е хиляди пъти... Главната страница я кръщаваш index.html а останалите както си ги кръстил там. Качваш в папката и... немога да разбера къде е проблема?
1

#39
Потребителят е неактивен   sandh 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 8748
  • Регистриран: 11-August 04
  • Репутация: 120
  • Пол:Мъж
  • Град:София
Double post... Леле тоя форум напоследък издъхва... От седмица не съм пускал пост без да имам проблем... :)
1

#40
Потребителят е неактивен   sandh 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 8748
  • Регистриран: 11-August 04
  • Репутация: 120
  • Пол:Мъж
  • Град:София

badri каза:

4ekei sega zna4i glavnata stranisa da q seivam v kompa s ime index.html
koiato sam si go napravil
2.da q uplodam

kazi
Да. Какъв е проблема???
1

Споделете тази тема чрез:


  • (24 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема

1 потребители четат тази тема
0 регистрирани потребители, 1 гости и 0 анонимни потребители


Data.BG e форум за дискусии. Data.BG не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Data.BG.

Close  Member Login