Форум

Data.BG Форуми: Някой ще ми обясни ли какво прави този код? - Data.BG Форуми

Прехвърляне към съдържание

Страница 1 от 1
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема

Някой ще ми обясни ли какво прави този код? Има | и >>

#1
Потребителят е неактивен   Rationality 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 1416
  • Регистриран: 16-May 10
  • Репутация: 42
public static int getNextHighestPO2(int n) {
n -= 1;
n = n | n >> 1;
n = n | n >> 2;
n = n | n >> 4;
n = n | n >> 8;
n = n | n >> 16;
n = n | n >> 32;
return n + 1;
}
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят.

Руски форум: питаш нещо и теб те питат.

Български форум:питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
0

#2
Потребителят е неактивен   brigadier 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 1101
  • Регистриран: 25-December 05
  • Репутация: 247
Получава число, вади единица и почва да му меша битовете. За чий ги меша не знам - явно прави някакво сравнение. Според както пишат, ускорява резултата при много стари процесори, или се ползва при писане на драйвъри

http://www.xyzws.com...erators-work/12
1

#3
Потребителят е неактивен   Rationality 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 1416
  • Регистриран: 16-May 10
  • Репутация: 42
А каква е разликата между
n = n;
n >> 1;

и

n = n | n >> 1;
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят.

Руски форум: питаш нещо и теб те питат.

Български форум:питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
0

#4
Потребителят е неактивен   Rationality 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 1416
  • Регистриран: 16-May 10
  • Репутация: 42
Благодаря и на двамата. Много скучна, абстрактна и неразбираема материя, но ще трябва да се научи.
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят.

Руски форум: питаш нещо и теб те питат.

Български форум:питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
0

#5
Потребителят е неактивен   gstag 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 2
  • Регистриран: 15-April 15
  • Репутация: 0
  • Пол:Мъж
  • Град:Стара Загора
zdraveite kupih si ALCATEL ,no e gadno che e M-TELSKI,a sam s globulska karta;(TELEFONCHETO se vodi pop c3),pomognete mi s nqkakvi kodove za otkluchvane MNOGO VI BLAGODARQ
0

Споделете тази тема чрез:


Страница 1 от 1
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема

1 потребители четат тази тема
0 регистрирани потребители, 1 гости и 0 анонимни потребители


Data.BG e форум за дискусии. Data.BG не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Data.BG.

Close  Member Login