Форум

Data.BG Форуми: Проблем със сайт на HTML - Data.BG Форуми

Прехвърляне към съдържание

Страница 1 от 1
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема

Проблем със сайт на HTML

#1
Потребителят е неактивен   slav4eto95 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 107
  • Регистриран: 30-November 14
  • Репутация: 5
  • Пол:Жена
  • Град:Варна
Здравейте,
Преди 3 дни започнах да правя сайт за един познат и имам няколко проблема, които не знам как да оправя.

1. Както може да се види от снимката, горната част от формата и от заглавието не се виждат. Как могат да се свалят надолу и по възможност размерите на двете карета (не знам как точно да ги нарека) да са еднакви на дължина? С другите страници проблемът е същия, така че ако направя едното, ще направя и другите.
2. В сайта имам галерия и снимките се сменят през няколко секунди. Проблемът е, че не мога да фиксирам самия размер на рамката на снимките (тоест самата рамка се увеличава или смалява според размера на снимката). Има ли някакъв начин да се фиксира или просто трябва да сложа снимки с еднакъв размер?
3. Понеже някои от нещата не се поддържат от някои по-стари браузъри, можете ли да ми кажете някакъв код, чрез който сайтът да може да изглежда добре и на тях?

Сайтът е правен с помощта на Bootstrap.
Ако някой иска да разгледа кода, мога да му го пратя на лично или да го поставя в code таг, тъй като не можах да кача нито txt, нито docx файл.

Благодаря предварително :)

Прикачен(и) файл(ове)

  • Прикачен файл  contacts.png (435.96К)
    Брой изтегляния: 27

0

#2
Потребителят е неактивен   Stefany1993 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 525
  • Регистриран: 23-March 10
  • Репутация: 38
  • Пол:Жена
  • Град:Ловеч
  • Интереси:Програмиране, книги...
1. Сигурно марджина им е висок, за това не се виждат или имат position:absolute не мога да кажа ако не видя кода. Ако искаш и двете колони да имат еднаква височина им даваш примерно height:1000px или колкото пиксела искаш.

2. Даваш height на контейнера на снимката, обаче ако снимките имат различна дължина, ще стане мазило, за това ги resize - вай преди да ги качиш.


3. Какви неща? И какви точно броузери искаш да поддържаш? IE 8 и надуло просто няма смисъл http://www.w3schools...rs_explorer.asp
0

#3
Потребителят е неактивен   slav4eto95 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 107
  • Регистриран: 30-November 14
  • Репутация: 5
  • Пол:Жена
  • Град:Варна

Преглед на мнениеStefany1993, на 28.06.16 - 19:01, каза:

1. Сигурно марджина им е висок, за това не се виждат или имат position:absolute не мога да кажа ако не видя кода. Ако искаш и двете колони да имат еднаква височина им даваш примерно height:1000px или колкото пиксела искаш.

2. Даваш height на контейнера на снимката, обаче ако снимките имат различна дължина, ще стане мазило, за това ги resize - вай преди да ги качиш.


3. Какви неща? И какви точно броузери искаш да поддържаш? IE 8 и надуло просто няма смисъл http://www.w3schools...rs_explorer.asp



Снимките не знам още колко и какви ще са, но смятам да ги мина първо през Photoshop, да им уеднаквя размера (и ще се надявам да няма огромни последици :D ) и после вече да ги качвам.

Понеже ми подчертаваше <meta charset="utf-8"> или <... data-toggle="collapse" .. > и пишеше, че не се поддържат от някои версии на IE и Netscape, за това реших да попитам :). Иначе пробвах на Edge, Chrome, Firefox и Opera - всичко си изглежда наред.
0

#4
Потребителят е неактивен   sandh 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 8748
  • Регистриран: 11-August 04
  • Репутация: 120
  • Пол:Мъж
  • Град:София
Чел си стари уроци. Netscape вече не съществува :P
0

#5
Потребителят е неактивен   slav4eto95 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 107
  • Регистриран: 30-November 14
  • Репутация: 5
  • Пол:Жена
  • Град:Варна

Преглед на мнениеsandh, на 28.06.16 - 21:48, каза:

Чел си стари уроци. Netscape вече не съществува :P


Dreamweaver-а ми каза :D
0

#6
Потребителят е неактивен   Stefany1993 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 525
  • Регистриран: 23-March 10
  • Репутация: 38
  • Пол:Жена
  • Град:Ловеч
  • Интереси:Програмиране, книги...

Преглед на мнениеslav4eto95, на 28.06.16 - 21:50, каза:

Dreamweaver-а ми каза :D


Значи утре като се събудиш и си направиш кафе, кликаш десен бутон на dreamweaver - a папката в Program Files и го триеш. След това инсталираш Sublime Text или NotePad++ и ще видиш колко по добре ще е.

Също така махни и Bootstrapa, ако искаш да се научиш да програмираш CSS той само ще ти пречи. Пък и като се научиш пак ще ти пречи.

Мнението беше редактирано от Stefany1993: 01.07.16 - 19:07

0

#7
Потребителят е неактивен   Stefany1993 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 525
  • Регистриран: 23-March 10
  • Репутация: 38
  • Пол:Жена
  • Град:Ловеч
  • Интереси:Програмиране, книги...

Преглед на мнениеsandh, на 28.06.16 - 21:48, каза:

Чел си стари уроци. Netscape вече не съществува :P


Богохулство :D :D
1

Споделете тази тема чрез:


Страница 1 от 1
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема

1 потребители четат тази тема
0 регистрирани потребители, 1 гости и 0 анонимни потребители


Data.BG e форум за дискусии. Data.BG не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Data.BG.

Close  Member Login