Форум

Data.BG Форуми: Всичко за WEB програмиране(HTML) - Data.BG Форуми

Прехвърляне към съдържание

  • (24 Страници) +
  • « Първа
  • 22
  • 23
  • 24
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема

Всичко за WEB програмиране(HTML)

#461
Потребителят е неактивен   bigfather 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 759
  • Регистриран: 22-December 04
  • Репутация: 1
Как да махна синята рамка от картинките който качвам на сайта си?
0

#462
Потребителят е неактивен   jassson 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 347
  • Регистриран: 28-April 06
  • Репутация: 0
  • Пол:Мъж
С CSS може. Сложи му border:none; :lol:
0

#463
Потребителят е неактивен   oppoppoppqq 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 713
  • Регистриран: 09-February 09
  • Репутация: 12

Преглед на мнениеglizan, на Mar 14 2009, 11:20, каза:

html

Здравейте, как мога да направя така, че като задържа мишката върху нещо то да се подчертае с тънка линия отдолу. Примерно един бутон. Като сложа мишката върху него той да се подчертае. Виждал съм и други такива... примерно да се замъгли, да си промени цвета и т.н. Моля ако някой знае да ми обясни малко по-подробно.
Благодаря предварително.


http://www.echoecho.com/csslinks.htm

по-точно hover ефекта.
0

#464
Потребителят е неактивен   petarcheto 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 800
  • Регистриран: 18-December 06
  • Репутация: 27
  • Пол:Мъж
Разкажете ми за новия HTML5 (experimental) ! Какво е новото при него ? По HTML 4.01 Transitional Сайта ми е OK, а по този - Result: 58 Errors, 5 warning(s)
Internal encoding declaration windows-1251
 disagrees with the actual encoding of the document(utf-8).
 

…" content="text/html;charset=windows-1251">


Attribute width not allowed on element table at this point.

     

Element-specific attributes for element table:
    Global attributes
    summary (but see prose) 


Attribute width not allowed on element td at this point.

          [url="http://index.htm"]

Element-specific attributes for element td:
    Global attributes
    colspan
    rowspan
    headers 

Bad value javascript1.1 for attribute language on element script.
Bad value javascript1.2 for attribute language on element script.
Bad value javascript1.3 for attribute language on element script.[/url]

[url="http://index.htm"]
[/url]

Мнението беше редактирано от petarcheto: 05.12.09 - 16:02

0

#465
Потребителят е неактивен   djborap 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 625
  • Регистриран: 02-October 06
  • Репутация: 1

Преглед на мнениеpetarcheto, на Dec 5 2009, 15:00, каза:

Разкажете ми за новия HTML5 (experimental) ! Какво е новото при него ? По HTML 4.01 Transitional Сайта ми е OK, а по този - Result: 58 Errors, 5 warning(s)


Тук са изложени разликите с HTML4 (фокусирал съм ти новите елементи, обяснени накратко). По-надолу са описани и забранени елементи/атрибути.
0

#466
Потребителят е неактивен   darksunrise 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 12
  • Регистриран: 11-November 09
  • Репутация: 0
Евала много ми помогна мерси :lol:
0

#467
Потребителят е неактивен   antracsa 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 2561
  • Регистриран: 02-June 05
  • Репутация: 83
  • Град:bFL-team.com
Здравейте ! Искам да знам , има ли начин да се направи бутон под HTML от изображение при който ако поставиш мишката върху него да сменя изображението ?
Дано да сте ме разрали :lol: Благодаря Ви предварително.
Публикувано изображение
0

#468
Потребителят е неактивен   theshadoww 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 1432
  • Регистриран: 03-March 06
  • Репутация: 16
  • Пол:Мъж
  • Град:На тавана в къщата на село.

Преглед на мнениеantracsa, на Jul 19 2010, 10:22, каза:

Здравейте ! Искам да знам , има ли начин да се направи бутон под HTML от изображение при който ако поставиш мишката върху него да сменя изображението ?
Дано да сте ме разрали :lol: Благодаря Ви предварително.

Може с css. Ето ти един пример Цък

Мнението беше редактирано от theshadoww: 19.07.10 - 10:42

Подписа модераторите го изтриха за пореден път :D Това ми мирише на диктатура! XD
0

#469
Потребителят е неактивен   antracsa 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 2561
  • Регистриран: 02-June 05
  • Репутация: 83
  • Град:bFL-team.com

Преглед на мнениеtheshadoww, на Jul 19 2010, 09:39, каза:

Може с css. Ето ти един пример Цък

Meрси :lol: Но нещо с css не мога да го схвана , но за сметка на това намерих цял код с java скрипт който ми свърши перфектна работа, дори звук изкарва :lol:
Публикувано изображение
0

#470
Потребителят е неактивен   theshadoww 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 1432
  • Регистриран: 03-March 06
  • Репутация: 16
  • Пол:Мъж
  • Град:На тавана в къщата на село.
И така става, но не е препоръчително. По-добре седни да попрочетеш малко за цсс и ще го схванеш. Не е толкова сложна материята.

Мнението беше редактирано от theshadoww: 19.07.10 - 10:53

Подписа модераторите го изтриха за пореден път :D Това ми мирише на диктатура! XD
0

#471
Потребителят е неактивен   antracsa 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 2561
  • Регистриран: 02-June 05
  • Репутация: 83
  • Град:bFL-team.com

Преглед на мнениеtheshadoww, на Jul 19 2010, 09:51, каза:

И така става, но не е препоръчително. По-добре седни да попрочетеш малко за цсс и ще го схванеш. Не е толкова сложна материята.

В крайна сметка ще ги направя с флаш програма !!!
Публикувано изображение
0

#472
Потребителят е неактивен   theshadoww 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 1432
  • Регистриран: 03-March 06
  • Репутация: 16
  • Пол:Мъж
  • Град:На тавана в къщата на село.
Още по-зле.. Ок, правиш бутоните, как ще оказваш актив стейта? За всяка страница ще качваш ново меню?! Освен това ако искаш да направиш промяна ти се ебава майката да ровиш за фла файла, да коригираш, да експортваш, да заменяш. Вярно, че всичко това може да се поправи чрез използване на външен файл съдържащ информацията за бутоните, но все пак.. Просто най-удачния вариант е css.. Вече ако искаш някоя друга анимация към бутоните винаги можеш да разгледаш jquery библиотеките. Не казвам, че аз съм много добър в тази сфера, но все пак като ми потрябва нещо го намирам, прочитам за какво става въпрос и си го правя в повечето случаи без проблем. Ще се убедиш колко по-лесно стават нещата след известно време. А колкото до цсс-а какво не му схващаш? Специално за бутоните са 5-6 реда писане...
Подписа модераторите го изтриха за пореден път :D Това ми мирише на диктатура! XD
0

#473
Потребителят е неактивен   AsusHacker 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 3
  • Регистриран: 19-July 10
  • Репутация: 0
Много полезна информация
:lol: :lol: :lol:
0

#474
Потребителят е неактивен   nosoft 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 1132
  • Регистриран: 11-February 05
  • Репутация: 149
  • Пол:Мъж
Пуснах на съобщение едно описание и реших, че ще е полезно и за други начинаещи да разберат кое какво е, като връзки и изпълнение. Та ето го:

Виж например:
http://www.w3schools...tml/default.asp
Принципно важно е да се научиш да търсиш. Май много пъти го повтарям във форума. От линка може да гледаш нещата по табовете горе до jQuery. Той е свързан с JavaScript, така че може да го гледаш след него. Най-добре си инсталирай нещата които иска да ползваш. Статичните файлове се интерпретират от браузерите и не са инсталационни. Браузера ти прави обръщение към адрес, той връща например HTML (вид код видим от браузера с View Source). Най-добре на някакъв FireFox или Chrome си инсталирай FireBug и кликайки на елемент на страница от менюто на мишката при десен бутон, дай Inspect. Ще ти даде дървовидната структура на страницата, което се нарича DOM (Document Object Model). Има маркиращи езици. HTML-а е такъв. В него маркираш текстово обекти, които се наслагват един в друг. Вече вътре има обръщения към адреси за картинки, стилове CSS, JavaScript и други. Те съответно се зареждат. CSS ти придава например по намерен път(характерен за обекта), какви характеристики има, като размери,цвят и други. JavaScript е друг код за динамични промени. Например натискаш бутон и ти излиза запитване "Сигурни ли сте?". Реално изпълнение се връзва към събитие към обект - бутона. JavaScript може да променя страницата. На сървъра със сайта имаш обикновенно език. Него трябва да го избереш. Там могат да стоят и статични .html файлове. Но това вече не се ползва. Но те просто се донлоудват точно като картинки. Реално обаче се ползва сега някакъв език. В сървър програмата (например Apache) има описание, че при обръщане на адрес към файл с някакво разширение, то този файл не се донлоадва, а изпълнява от език. Например .php файл от PHP езика, и файла се подава на скрипта за езика. Самия език може да е почти всякакъв, дори С. PHP е един от специализирани за web. Този език изпълнява скрипта. То обикновенно е хвърляне на съдържание, към извикващия. Например <?php echo 1+2; ?>, ще ти върне същото като текстови файл със съдържание 3. Все едно генерира файла който е викан, без да се интересува да го съхранява, а просто го връща. От там динамично управляваш съдържанието на сайта. Там вече за съхранение се ползва база. Например MySQL. Apache, MySQL и PHP са вече програми и ако искаш да гледаш на собствения си компютър, то трябва да ги инсталираш. Първоначално ще имаш адрес за браузерите ти localhost - той ще ти отвори страница по подразбиране. После може да си направиш и собствени измислени домейни. Това се прави от hosts файл в операционната ти система. За стар Windows XP - C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts. Него го отваряш в текстови редактор. Там е описано:
127.0.0.1 localhost
Реално 127.0.0.1 е адреса на локалната ти машена. Ако искаш да пренасочиш Гугле към нея добавяш на нов ред:
127.0.0.1 google.bg
И вече няма да ти се отваря. Не го прави - за примера. Apache (сървъра) има конфигурационни файлове, в които се описва кой домейн (localhost, google.bg) на къде води. За начало той ще е само за localhost. Най-често във файл httpd.conf се описват подобни. Описаното в ServerName е домейна който ще разпознае. Браузера като се обърне към адрес, освен че се открива попътно IP-то (от DNS), то той предава още много информация, дори домейна. Така на едно IP, може да имаш няколко домейна. Сървъра го получава (Apache-то). По тази конфигурация го открива в частите VirtualHost по ServerName или ServerAlias (за допълнителни, например ако почва с www. , което е друг домейн). Там има DocumentRoot в който се указва път във фаловата система. Например C:\www\mytestdomain.com . Правиш си такава папка. Изисква рестартиране и да си проучиш нещата. Първия файл който се стартира там ще е index.html, а при инсталиран например PHP, ако не намери index.html, ще търси index.php - описват се търсените в конфига. От там ще ти стартира сайта. Това е при сървър/машина при теб. Накрая за реален, се качва на хостинг. Всичко това изисква разучаване. Аз ти описвам пътя на функиониране.
XML е най-простия маркиращ език, който е почти само правила. По него се изграждат и други. А сега в HTML се стремят да спазват правилата му и това наричат XHTML.

Мнението беше редактирано от nosoft: 17.06.15 - 17:33

Тъй като ме е блокирал да пиша тук един модератор и админите явно са мълчаливо съглесни, не очаквайте помощ. В този форум демокрация няма. Модераторите са като от партийна централа - поне двама.
0

#475
Потребителят е неактивен   nemadachakam 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 352
  • Регистриран: 11-November 12
  • Репутация: 37
  • Пол:Мъж
Защо под Линукс,като напиша в html документа <img src="kartinka.jpg" alt="error" width="125" height="125" > за да си вкарам картинки в страницата нищо не излиза ? Няма права за достъп до файлът ли,как да го оправя ? Искам да си адд-вам картинки от моя компютър.
0

#476
Потребителят е неактивен   nosoft 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 1132
  • Регистриран: 11-February 05
  • Репутация: 149
  • Пол:Мъж
Картинките първо имат пътища. Така изписано то е от текущата директория в пътя на адреса. Виж първо да може да отвориш самостоятелно картинката в браузер с пълен път. Пътищата са иначе:
Пълен път:
http://domain.com/path/to/image.jpg
Пълен път без протокол:
//domain.com/path/to/image.jpg
Абсолютен път започващ от домейна нататък:
/path/to/image.jpg
(Отговаря на http://domain.com/path/to/image.jpg)
Относителен път от мястото на викане:
path/to/image.jpg
(Ако си в http://domain.com/dir/ то това отговаря на http://domain.com/dir/path/to/image.jpg)
Относителен път от мястото на викане, но с връщане назад:
../path/to/image.jpg
(Ако си в http://domain.com/dir1/dir2/ то това отговаря на http://domain.com/dir1/path/to/image.jpg)

За локалната машина може домейна да ти е localhost, ако не си го нагласил.
Ако викаш HTML от машината си, без обръщение тип домейн (пускане в браузер) е друг случай. Дори на Windows например C:\You Folder\image.jpg ще работи. Това разбира се не става за страница. Тогава го сложи относително справо мястото на HTML файла ти. Но по принцип се гледа през домейн и сървър програма. Това да гледаш локално страница, отваряна като файл, не съм го правил последните 10 години. Прекалено начално ниво е. И завършвай единичните тагове с наклонена черта:
<singletag/>
Тъй като ме е блокирал да пиша тук един модератор и админите явно са мълчаливо съглесни, не очаквайте помощ. В този форум демокрация няма. Модераторите са като от партийна централа - поне двама.
1

Споделете тази тема чрез:


  • (24 Страници) +
  • « Първа
  • 22
  • 23
  • 24
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема

1 потребители четат тази тема
0 регистрирани потребители, 1 гости и 0 анонимни потребители


Data.BG e форум за дискусии. Data.BG не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Data.BG.

Close  Member Login