Форум

Data.BG Форуми: Често искани и полезни скриптове - Data.BG Форуми

Прехвърляне към съдържание

  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема

Често искани и полезни скриптове

#1
Потребителят е неактивен   faicheto 

  • All I Want All I Need
  • Група: Потребители
  • Мнения: 13230
  • Регистриран: 05-March 03
  • Репутация: 7
  • Пол:Мъж
  • Интереси:;]
Тема в която ще се дават най-често исканите скриптове.

Правила:

1) Преди да пуснете даден код, проверете чрез търсачката на форума дали не е посочен в темата.
2) Авторът на поста да даде обяснение за скрипта.
3) Ако е възможно да бъде посочен линк с дадения скрипт.
4) Коментари, оффтопици по дадения скрипт няма да бъдат допускани и ще бъдат изтривани.
5) При нововъведения авторът може да се свърже с мен за edit-ване на поста му.
6) При евентуални въпроси отворете тема в която отпратете запитване по даден скрипт.
7) Желателно е автора да посочи линк към сайта от където е взет кодът.


====================================

Ротация на изображения
Pop Up прозорец
Пренасочване към друга страница
Tool tip
Ротация на банери чрез Java Script
Изпращане на страница чрез e-mail
Прозрачност на изображение чрез CSS
Поредица от линкове
Линкове чрез navigation menu
Смяна на изображение при посочване с мишката + preload
Дигитален часовник чрез Java Script
Музика в сайта чрез Java Script
Java Script Gallery
Скрипт за скрол на лентата title
Оцветяване на scroll-а
Часовник в сайта
Вмъкване на flash в сайт
Скрипт за подобряване показването на png под IE 5.5 или по-нов.
Табличен layout без таблици
Вертикално центриране
Slideshow скрипт
Произволен банер
Произволен текст
Count Down and Count Up script
Забрана на десен бутон
Дървовидно меню
Скролер с Java Script
Дървовидно меню
Как да направим снежинки в страницата си
AJAX скрипт за вкарване на съдържанието на TXT файл
Падащо меню с ниво на вложеност
Клас за drag & drop
Премахване на swf Object в Internet Explorer
Зареждане на CSS фикс, ако браузърът е IE
Прозрачен фрейм

Мнението беше редактирано от faicheto: 04.01.09 - 18:02

0

#2
Потребителят е неактивен   faicheto 

  • All I Want All I Need
  • Група: Потребители
  • Мнения: 13230
  • Регистриран: 05-March 03
  • Репутация: 7
  • Пол:Мъж
  • Интереси:;]
Ротация на изображения

<html>



   <head>

	  <title></title>

	  <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251">

	  <script type="text/javascript">

		 var images = new Array();

		 images[0] = "image1.jpg";

		 images[1] = "image2.jpg";

		 images[2] = "image3.jpg";

		 images[3] = "image4.jpg";

		 images[4] = "image5.jpg";

		 images[5] = "image6.jpg";

		 images[6] = "image7.jpg";

		 images[7] = "image8.jpg";

		 images[8] = "image9.jpg";

		 images[9] = "image10.jpg";

		 

		 function randomImage() {

			var i = Math.floor(Math.random()*images.length);

			document.images['randomImage'].src=images[i];


		 }

	  </script>

   </head>



   <body onload="randomImage()">

	  <img src="" name="randomImage" alt="">

   </body>



</html>


images[0] = "image1.jpg"; - тук се задава първото изображение

images[1] = 'image2.jpg'; - ... второто и така нататък


<img src="" name="randomImage" alt=""> - поставяме тагът за изображение в body там където искаме да се появяват изображенията


коригиран пост
0

#3
Потребителят е неактивен   faicheto 

  • All I Want All I Need
  • Група: Потребители
  • Мнения: 13230
  • Регистриран: 05-March 03
  • Репутация: 7
  • Пол:Мъж
  • Интереси:;]
Pop up прозорец

<html>



   <head>

	  <title></title>

	  <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251">

	  <script type="text/javascript">

		 function openPopup(url,width,height){

			window.open(url,'popup','toolbar=0,location=0,directories=0,
 statusbar=0,menubar=0,scrollbars=0,resizable=0,width='+width+'
,height='+height);

		 }

	  </script>



   </head>



   <body>

<a href="javascript: openPopup('http://mail.bg',300,100);">клик<
/a>



   </body>



</html>


('http://mail.bg',300,100)


http://mail.bg - задаваме страницата която ще се отваря в pop up-а
300 - ширина на pop up прозорецът
100 - височината му
0

#4
Потребителят е неактивен   faicheto 

  • All I Want All I Need
  • Група: Потребители
  • Мнения: 13230
  • Регистриран: 05-March 03
  • Репутация: 7
  • Пол:Мъж
  • Интереси:;]
Пренасочване към друга страница

<html>

	<head>

		<script language="JavaScript">

	

			function redir()

			

			{

			window.location='http://www.mail.bg';

			}

		</script>

	</head>

	<body onload="setTimeout('redir()',0)">


	</body>

</html>


window.location='http://www.mail.bg'; - страницата към която искаме да пренасочим посетителя; в случая е зададена mail.bg

setTimeout('redir()',0)"

Ако желаем пренасочването да се извърши след 3 секунди, на мястото на 0 поставяме 3000

1 сек - 1000
2 сек - 2000
3 сек - 3000

и т.н.
0

#5
Потребителят е неактивен   faicheto 

  • All I Want All I Need
  • Група: Потребители
  • Мнения: 13230
  • Регистриран: 05-March 03
  • Репутация: 7
  • Пол:Мъж
  • Интереси:;]
Tooltip
Вариант, при който балона следва курсура:

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" 

"http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd"> 

<html> 

<head> 

<title>New Document</title> 

   <style type="text/css"> 

	  #tool_tip { 

		 position: absolute; 

		 width: 200px; 

		 border: 1px solid black; 

		 background-color: green; 

		 display: none; 

	  } 

   </style> 

   <script type="text/javascript"> 

	  var obj=null; 

	  var element=new Array(); 

	  element["first"]='text number 1'; 

	  element["second"]='text number 2'; 

	  element["three"]='text number 3'; 

	  function Hint(evt) { 

		 var x,y,doc_x,doc_y; 

			if (window.event) { 

			   x=event.clientX; 

			   y=event.clientY; 

			   doc_x=document.documentElement.clientWidth; 

			   doc_y=document.documentElement.clientHeight; 

			} 

			else { 

			   x=evt.pageX; 

			   y=evt.pageY; 

			   doc_x=innerWidth; 

			   doc_y=innerHeight; 

			} 

			obj.style.left=x+10+'px'; 

			obj.style.top=y+10+'px'; 

			obj.style.display='block'; 

		 var mouse_objX=x+obj.offsetWidth; 

		 var mouse_objY=y+obj.offsetHeight; 

			if (mouse_objX>doc_x) { 

			   obj.style.left=x-obj.offsetWidth+'px'; 

			} 

			if (mouse_objY>doc_y) { 

			   obj.style.top=y-obj.offsetHeight+'px'; 

			} 

	  } 

	  function getingElement(curently,sender) { 

		 obj=document.getElementById('tool_tip'); 

			if (element[sender]) { 

			   curently.onmousemove=Hint; 

			   obj.firstChild.data=element[sender]; 

			} 

			else { 

			   obj.style.display='none'; 

			} 

	  } 

   </script>	   

</head> 

<body> 

<div id="tool_tip">text</div> 

<a href="#" onmouseover="getingElement(this,'first')" onmouseout="getingElement()">text goes here</a><br> 

<a href="#" onmouseover="getingElement(this,'second')" onmouseout="getingElement()">text goes here</a><br> 

<a href="#" onmouseover="getingElement(this,'three')" onmouseout="getingElement()">text goes here</a> 

</body> 

</html>


code by abozhilov
0

#6
Потребителят е неактивен   faicheto 

  • All I Want All I Need
  • Група: Потребители
  • Мнения: 13230
  • Регистриран: 05-March 03
  • Репутация: 7
  • Пол:Мъж
  • Интереси:;]
Ротация на банери чрез Java Script

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"

"http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">

<html>

<head>

<title>Untitled Document</title>

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">

<script language="javascript">

   var banner1 = new Image();

   var banner2 = new Image();

   

   banner1.src = "http://forums.data.bg/images/avatars/d405910e4436ddaedac6e.
jpg";

   banner2.src = "http://forums.data.bg/images/avatars/d4241f6f43bc0b2202cb7.
jpg";



   function change()

   {

	  obj = document.getElementById('banner');

	  if(obj.src == banner1.src)

		 obj.src = banner2.src;

	  else

		 obj.src = banner1.src;

   }



   setInterval("change();", 1000);

</script>

</head>



<body>

<img src="http://forums.data.bg/images/avatars/d405910e4436ddaedac6e.
jpg" id="banner" alt=""/>

</body>

</html>


banner1.src = - задаваме пътя до banner 1
banner2.src = - задаваме пътя до banner 2 и т.н.

setInterval("change();", 1000); - задаваме през какъв интервал да се сменят изображенията; в случая е 1 секунда. Ако желаем 2, 3, 4 секунди, съответно пишем 2000 , 3000 , 4000 и т.н.

<img src="http://forums.data.bg/images/avatars/d405910e4436ddaedac6e.
jpg" id="banner" alt=""/>


в body слагаме таг за изображение там където искаме да се появява то.

code by sandh
0

#7
Потребителят е неактивен   faicheto 

  • All I Want All I Need
  • Група: Потребители
  • Мнения: 13230
  • Регистриран: 05-March 03
  • Репутация: 7
  • Пол:Мъж
  • Интереси:;]
Изпращане на страница чрез e-mail

page.htm

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"  "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.
dtd">



<html>



   <head>

	  <title></title>

	  <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251" />

	  <script type="text/javascript">

		 function getURL() {

			document.forms['send'].elements['url'].value=window.
location;

		 }

	  </script>

   </head>



   <body>

	  Изпрати тази страница на твой приятел:

	  <form name="send" action="send.php" method="post" onsubmit="getURL();">

		 Въведи мейла на приятеля ти:<br />

		 <input type="text" name="mail" />

		 <input type="hidden" name="url" />

		 <input type="submit" value="Изпрати" />

	  </form>

   </body>



</html>


send.php

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"  "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.
dtd">



<html>



   <head>

	  <title></title>

	  <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251" />

   </head>



   <body>

	  <?php

		 $to = $_POST['mail'];

		 $msg = $_POST['url'];

		 $subject = "Това Ви беше изпратено от приятел";

		 $headers = 'From: YOURSITE.com'."rn".'Reply-To: SITEMAIL@smt.ext'."rn";



		 mail($to, $subject, $msg, $headers);

		 echo("Адресът $msg беше изпратен на имейл $to!");

	  ?>

   </body>



</html>

0

#8
Потребителят е неактивен   faicheto 

  • All I Want All I Need
  • Група: Потребители
  • Мнения: 13230
  • Регистриран: 05-March 03
  • Репутация: 7
  • Пол:Мъж
  • Интереси:;]
Прозрачност на изображение чрез css

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"

"http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">

<html>

		<head>

			<title>opacity</title>

			<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">

				<style type="text/css">

					a.linkopacity img {

					filter:alpha(opacity=50); 

					-moz-opacity: 0.5; 

					opacity: 0.5;}

					

					a.linkopacity:hover img {

					filter:alpha(opacity=100);   

					-moz-opacity: 1.0;   

					opacity: 1.0;

					}

					

					a.opacity img {

					filter:alpha(opacity=80); 

					-moz-opacity: 0.8; 

					opacity: 0.8;}

					

					a.opacity:hover img {

					filter:alpha(opacity=100);   

					-moz-opacity: 1.0;   

					opacity: 1.0;

					}

				</style>

		</head>

	<body>

		<a class="linkopacity" href="#">



			<img src="http://forums.data.bg/images/avatars/d4241f6f43bc0b2202cb7.
jpg" alt="" style="border:1px solid black;">

		</a>

			<br />

		<a class="opacity" href="#">

			<img src="http://forums.data.bg/images/avatars/d4241f6f43bc0b2202cb7.
jpg" alt="" style="border:1px solid black;">

		</a>

	</body>

</html>


При по-стари версии на Opera не работи.
0

#9
Потребителят е неактивен   faicheto 

  • All I Want All I Need
  • Група: Потребители
  • Мнения: 13230
  • Регистриран: 05-March 03
  • Репутация: 7
  • Пол:Мъж
  • Интереси:;]
Поредица от линкове

<html>

   <head>

	  <title></title>

	  <script type="text/javascript">

		 var flag=0;

		 var pics=new Array(

			'http://forums.data.bg:8080/images/avatars/54f2ba2f4481c60b813e6.
jpg',

			'http://forums.data.bg:8080/images/avatars/d4241f6f43bc0b2202cb7.
jpg',

			'http://forums.data.bg/images/avatars/d405910e4436ddaedac6e.
jpg'

		 );



		 function slide(dir) {

			if(dir=='next') {if(flag<pics.length-1) flag++;}

			else {if(flag>0) flag--;}

			document.images['pic'].src=pics[flag];

		 }

	  </script>

   </head>



   <body>

	  <a href="javascript:slide('prev');">prev<
/a>

	  <a href="javascript:slide('next');">next<
/a><br />

	  <img src="http://forums.data.bg:8080/images/avatars/54f2ba2f4481c60b813e6.
jpg" alt="Image#" name="pic" />

   </body>

</html>


code by abozhilov
0

#10
Потребителят е неактивен   faicheto 

  • All I Want All I Need
  • Група: Потребители
  • Мнения: 13230
  • Регистриран: 05-March 03
  • Репутация: 7
  • Пол:Мъж
  • Интереси:;]
линкове чрез navigation menu

<html>

<head>

<title>Drop Down</title>

<script type="text/javascript">

function GOButtonClick(sender)

{

   window.location.href = sender.form.elements["navigationMenu"].value;


}

</script>

</head>

<body>

<form>

<select name="navigationMenu">

   <option value="http://www.abv.bg">abv</option>


   <option value="http://www.data.bg">data</option>


</select>



<input type="button" value="GO!" onclick="GOButtonClick(this);">

</form>

</body>

</html>


<option value="http://www.abv.bg">abv</option> - задаваме името и посочваме линка на страница 1

<option value="http://www.data.bg">data</option> - задаваме името и посочваме линка на страница 2
0

#11
Потребителят е неактивен   faicheto 

  • All I Want All I Need
  • Група: Потребители
  • Мнения: 13230
  • Регистриран: 05-March 03
  • Репутация: 7
  • Пол:Мъж
  • Интереси:;]
Смяна на изображение при посочване на мишката + preload

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"

"http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">

<html>

<head>



<title></title>

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251">

	<script type="text/javascript">

		  

		  var pic1=new Image(); pic1.src="http://forums.data.bg/images/avatars/d405910e4436ddaedac6e.
jpg";

				  var pic2=new Image(); pic2.src="http://forums.data.bg/images/avatars/d4241f6f43bc0b2202cb7.
jpg";



		  

		 function rollover(ent, pic1, pic2)

		 {

			if (ent.src==pic1.src) {ent.src=pic2.src}

			else {ent.src=pic1.src}

		 }

		 

<!--



function newImage(arg) {

	if (document.images) {

		rslt = new Image();

		rslt.src = arg;

		return rslt;

	}

}



function changeImages() {

	if (document.images && (preloadFlag == true)) {

		for (var i=0; i<changeImages.arguments.length; i+=2) {

			document[changeImages.arguments[i]].src = changeImages.arguments[i+1];

		}

	}

}



var preloadFlag = false;

function preloadImages() {

	if (document.images) {

		img1.jpg = newImage("http://forums.data.bg/images/avatars/d4241f6f43bc0b2202cb7.
jpg");

		preloadFlag = true;

	}

}



// -->

</script>

</head>

<body>



   <img src="http://forums.data.bg/images/avatars/d405910e4436ddaedac6e.
jpg" alt="" onmouseover="rollover(this, pic1, pic2)" onmouseout="rollover(this, pic1, pic2)" />

  

 </body>	

</html>


pic1.src - задаваме пътя до първоначалното изображение
pic2.src - задаваме пътя до изображението, което ще се показва при посочване с мишката в/у първоначалното изображение

function preloadImages -> pic1.src - тук задаваме пътя до второто изображение с цел презареждането му

<img src="http://forums.data.bg/images/avatars/d405910e4436ddaedac6e.
jpg" alt="" onmouseover="rollover(this, pic1, pic2)" onmouseout="rollover(this, pic1, pic2)" />
задаваме път на първото изображение в body секцията.
0

#12
Потребителят е неактивен   emicha 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 1632
  • Регистриран: 02-September 04
  • Репутация: 1
  • Пол:Мъж
  • Град:София//Лозенец
  • Интереси:����� ��
JavaScript дигитален часовник


<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">

<html>

<head>

<title>bla</title>

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251">

</head>

<body>

<table align="center">

<tr>

<td bgcolor="black" height="45">

<img src="dg8.gif" name="hr1" alt=""><img 

src="dg8.gif" name="hr2" alt=""><img 

src :arrow: ="dgc.gif" name="c" alt=""><img 

src="dg8.gif" name="mn1" alt=""><img 

src="dg8.gif" name="mn2" alt=""><img 

src="dgc.gif" name="c" alt=""><img 

src="dg8.gif" name="se1" alt=""><img 

src="dg8.gif" name="se2" alt=""><img 

src="dgpm.gif" name="ampm" alt="">

</td></tr></table>



<script language="javascript" type="text/javascript"><!-- start

dg0 = new Image();dg0.src = "dg0.gif";

dg1 = new Image();dg1.src = "dg1.gif";

dg2 = new Image();dg2.src = "dg2.gif";

dg3 = new Image();dg3.src = "dg3.gif";

dg4 = new Image();dg4.src = "dg4.gif";

dg5 = new Image();dg5.src = "dg5.gif";

dg6 = new Image();dg6.src = "dg6.gif";

dg7 = new Image();dg7.src = "dg7.gif";

dg8 = new Image();dg8.src = "dg8.gif";

dg9 = new Image();dg9.src = "dg9.gif";

dgam= new Image();dgam.src= "dgam.gif";

dgpm= new Image();dgpm.src= "dgpm.gif";

dgc = new Image();dgc.src = "dgc.gif";



function dotime(){ 

theTime=setTimeout('dotime()',1000);

d = new Date();

hr= d.getHours()+100;

mn= d.getMinutes()+100;

se= d.getSeconds()+100;

if(hr==100){hr=112;am_pm='am';}

else if(hr<112){am_pm='am';}

else if(hr==112){am_pm='pm';}

else if(hr>112){am_pm='pm';hr=(hr-12);}


tot=''+hr+mn+se;

document.hr1.src = 'dg'+tot.substring(1,2)+'.gif';

document.hr2.src = 'dg'+tot.substring(2,3)+'.gif';

document.mn1.src = 'dg'+tot.substring(4,5)+'.gif';

document.mn2.src = 'dg'+tot.substring(5,6)+'.gif';

document.se1.src = 'dg'+tot.substring(7,8)+'.gif';

document.se2.src = 'dg'+tot.substring(8,9)+'.gif';

document.ampm.src= 'dg'+am_pm+'.gif';}

dotime();

//end -->

</script>

</body>

</html>


:) Копирате кода между <body> и </body> там където искате да поставите часовника
:) Той е дигитален и може да смените цифричките с такива по ваш избор
:) Ето го и в действие
:) Кода е валиден
:) Тествано е под FF, IE и opera и работи както трябва.
;) Ето цифрите в GIF формат. Тях трябва да добавите в папката в която се намира самия файл на часовника.

ПП: Пускам този часовник не защото съм привържъник на часовници в сайт, а защотото съм се нагледал на теми "дайте часовник", "искам часовник" и т.н. Според мен това да сложиш часовник в сайт е безсмислено по простата причина, че всеки го има долу вдясно на екрана.
0

#13
Потребителят е неактивен   emicha 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 1632
  • Регистриран: 02-September 04
  • Репутация: 1
  • Пол:Мъж
  • Град:София//Лозенец
  • Интереси:����� ��
JavaScript Music


<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">

<html>

<head>

<title>JavaScript Music</title>

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251">

</head>

<body>

<script type="text/javascript">

<!--

var musicsrc="drusan.mp3"

if (navigator.appName=="Microsoft Internet Explorer")

document.write('<bgsound src='+'"'+musicsrc+'"'+' loop="infinite">')

else 

document.write('<embed src="'+musicsrc+'" hidden="true" border="0" width="20" height="20" autostart="true" 



loop="true">')

//-->

</script>

</body>

</html>

Сменяте "drusan.mp3" с линка до песента, която искате да пуснете.

:) Ето действието тук
:) Кода е валиден
:) Работи под IE и Mozilla FF (с инталиран apple quicktime plugin).
0

#14
Потребителят е неактивен   emicha 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 1632
  • Регистриран: 02-September 04
  • Репутация: 1
  • Пол:Мъж
  • Град:София//Лозенец
  • Интереси:����� ��
JavaScript Gallery


<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">

<html>

<head>

<title>javaScript Gallery</title>

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251">

<script language="JavaScript" type="text/javascript">

browserName = navigator.appName;

browserVer = parseInt(navigator.appVersion);



ns3up = (browserName == "Netscape" && browserVer >= 3);

ie4up = (browserName.indexOf("Microsoft") >= 0 && browserVer >= 4);



function doPic(imgName) {

if (ns3up || ie4up) {

imgOn = ("" + imgName);

document.mainpic.src = imgOn;

   }

}

</script>

</head>

<body>

<table width="176" border="0" cellspacing="1" cellpadding=0 align="center">

<tr>

<td><a href="javascript:doPic('pic1.jpg');">
<img src="pic1.jpg" width="60" height="75" border="0" alt=""></a></td>

<td><a href="javascript:doPic('pic2.jpg');">
<img src="pic2.jpg" width="60" height="75" border="0" alt=""></a></td>

<td><a href="javascript:doPic('pic3.jpg');">
<img src="pic3.jpg" width="60" height="75" border="0" alt=""></a></td>

<td><a href="javascript:doPic('pic4.jpg');">
<img src="pic4.jpg" width="60" height="75" border="0" alt=""></a></td>

</tr>

<tr>

<td colspan=4 align=center><img name="mainpic" src="pic1.jpg" width="176" height="220" border="0" alt=""></td>

</tr>

<tr>

<td><a href="javascript:doPic('pic5.jpg');">
<img src="pic5.jpg" width="60" height="75" border="0" alt=""></a></td>

<td><a href="javascript:doPic('pic6.jpg');">
<img src="pic6.jpg" width="60" height="75" border="0" alt=""></a></td>

<td><a href="javascript:doPic('pic7.jpg');">
<img src="pic7.jpg" width="60" height="75" border="0" alt=""></a></td>

<td><a href="javascript:doPic('pic8.jpg');">
<img src="pic8.jpg" width="60" height="75" border="0" alt=""></a></td>

</tr>

</table>

</body>

</html>


:) Ето го в действие
:) Валиден код
:) Заменяте pic1/2/...8/ с имената на снимките, които искате да бъдат показвани. width="60" height="75" са размерите на малките картинки.
<img name="mainpic" src="pic1.jpg" width="176" height="220" border="0" alt="">
този ред показва снимката, която ще седи при отварянето на страницата със скрипта
:) Използването на таблица ви предоставя още доста възможности - да увеличавате/намалявате броя на малките картинки, да ги подреждате по различен начин, да подреждате и хоризонтални картинки и т.н.
:) Тествано е под FF, IE и opera и работи както трябва.

Опааа този едит се отнася и за другите ми постове в тази тема - не съм посочил източник поради две причини... едната е, че кодовете са променени от мен (минимално) за да са валидни и втората е, че съм прост и забравих кое от къде е... ;)
0

#15
Потребителят е неактивен   linkinparknikki 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 1290
  • Регистриран: 29-April 06
  • Репутация: 0
Скриптче за скролване на лентата TITLE


<title>Hey is it works?  </title>

<script>







var repeat=0 //enter 0 to not repeat scrolling after 1 run, othersise, enter 1

var title=document.title

var leng=title.length

var start=1

function titlemove() {

  titl=title.substring(start, leng) + title.substring(0, start)

  document.title=titl

  start++

  if (start==leng+1) {

	start=0

	if (repeat==0)

	return

  }

  setTimeout("titlemove()",140)

}

if (document.title)

titlemove()

</script>

0

#16
Потребителят е неактивен   linkinparknikki 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 1290
  • Регистриран: 29-April 06
  • Репутация: 0
Този скрипт е за слагане на текст , който да следи курсора.

Кодът работи само под IE



<html>

<head>



<style>

.spanstyle {

	position:absolute;

	visibility:visible;

	top:-50px;

	font-size:10pt;

	font-family:Verdana;

	  font-weight:bold;

	color:black;

}

</style>

<script>







var x,y

var step=20

var flag=0





var message="LINKINPARKNIKKI "

message=message.split("")



var xpos=new Array()

for (i=0;i<=message.length-1;i++) {

	xpos[i]=-50

}



var ypos=new Array()

for (i=0;i<=message.length-1;i++) {

	ypos[i]=-50

}



function handlerMM(e){

	x = (document.layers) ? e.pageX : document.body.scrollLeft+event.clientX

	y = (document.layers) ? e.pageY : document.body.scrollTop+event.clientY

	flag=1

}



function makesnake() {

	if (flag==1 && document.all) {

		for (i=message.length-1; i>=1; i--) {

   			xpos[i]=xpos[i-1]+step

			ypos[i]=ypos[i-1]

		}

		xpos[0]=x+step

		ypos[0]=y

	

		for (i=0; i<message.length-1; i++) {

			var thisspan = eval("span"+(i)+".style")

			thisspan.posLeft=xpos[i]

			thisspan.posTop=ypos[i]

		}

	}

	

	else if (flag==1 && document.layers) {

		for (i=message.length-1; i>=1; i--) {

   			xpos[i]=xpos[i-1]+step

			ypos[i]=ypos[i-1]

		}

		xpos[0]=x+step

		ypos[0]=y

	

		for (i=0; i<message.length-1; i++) {

			var thisspan = eval("document.span"+i)

			thisspan.left=xpos[i]

			thisspan.top=ypos[i]

		}

	}

		var timer=setTimeout("makesnake()",30)

}



</script>

</head>

<body onLoad="makesnake()" style="width:100%;overflow-x:hidden;overflow-y:
scroll">

<script>

<!-- Beginning of JavaScript -



for (i=0;i<=message.length-1;i++) {

	document.write("<span id='span"+i+"' class='spanstyle'>")

	document.write(message[i])

	document.write("</span>")

}



if (document.layers){

	document.captureEvents(Event.MOUSEMOVE);

}

document.onmousemove = handlerMM;



// - End of JavaScript - -->

</script></body>

</html>

0

#17
Потребителят е неактивен   linkinparknikki 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 1290
  • Регистриран: 29-April 06
  • Репутация: 0
Скриптче за часовник





<html>

<head>

<style type="text/css">

#div4e { 

 width:160px;

 border:5px solid red;

 margin-left:auto;

 margin-right:auto;

 background-color:darkblue;

 color:white;

 font-weight:bold;

 font-size:40px;

 }

</style>



<script type="text/javascript">

function chas(){

var vreme= new Date();



var hh = vreme.getHours();

var mm = vreme.getMinutes();

var ss = vreme.getSeconds();



if( hh <=9 ) hh = "0"+hh;

if( mm <=9 ) mm = "0"+mm;

if( ss <=9 ) ss = "0"+ss;



document.getElementById('div4e').innerHTML= hh+":"+mm+":"+ss;

window.setTimeout("chas()",1000);

}



</script>



<head>



<body onLoad="chas()">

<div id="div4e">

</div>



</body>

</html>

0

#18
Потребителят е неактивен   faicheto 

  • All I Want All I Need
  • Група: Потребители
  • Мнения: 13230
  • Регистриран: 05-March 03
  • Репутация: 7
  • Пол:Мъж
  • Интереси:;]
За удобство на потребителите при търсене на желания скрипт, в първия пост ще се посочват линкове към въпросния скрипт, даден в темата.

Приятен ден.

What the world out there is like
And how I can fit in
0

#19
Потребителят е неактивен   emicha 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 1632
  • Регистриран: 02-September 04
  • Репутация: 1
  • Пол:Мъж
  • Град:София//Лозенец
  • Интереси:����� ��
Скрипт за подобряване показването на png под IE 5.5 или по-нов.

<script type="text/javascript">

function correctPNG() 

   {

   for(var i=0; i<document.images.length; i++)

	  {

	  var img = document.images[i]

	  var imgName = img.src.toUpperCase()

	  if (imgName.substring(imgName.length-3, imgName.length) == "PNG")

		 {

		 var imgID = (img.id) ? "id='" + img.id + "' " : ""

		 var imgClass = (img.className) ? "class='" + img.className + "' " : ""

		 var imgTitle = (img.title) ? "title='" + img.title + "' " : "title='" + img.alt + "' "

		 var imgStyle = "display:inline-block;" + img.style.cssText 

		 if (img.align == "left") imgStyle = "float:left;" + imgStyle

		 if (img.align == "right") imgStyle = "float:right;" + imgStyle

		 if (img.parentElement.href) imgStyle = "cursor:hand;" + imgStyle		

		 var strNewHTML = "<span " + imgID + imgClass + imgTitle

		 + " style="" + "width:" + img.width + "px; height:" + img.height + "px;" + imgStyle + ";"

		 + "filter:progid:DXImageTransform.Microsoft.AlphaImageLoader"


		 + "(src='" + img.src + "', sizingMethod='scale');"></span>" 

		 img.outerHTML = strNewHTML

		 i = i-1

		 }

	  }

   }

window.attachEvent("onload", correctPNG);

</script>


:) Добавяте това между <head> и </head> секцията на страницата ви
:) Работи само под IE (защо ли? ;) )
:) Кода е взет от страницата на АсарелТур
:) Баааа тая глупост верно работи. Аз го пуснах малко на доверие тоя пост, ама сега тествах и е екстра. ;)
:) Работи само с <img> тага! Ако искате ето код за background при div. Кода е писан от "пясъка" ;) (sandh).
0

#20
Потребителят е неактивен   faicheto 

  • All I Want All I Need
  • Група: Потребители
  • Мнения: 13230
  • Регистриран: 05-March 03
  • Репутация: 7
  • Пол:Мъж
  • Интереси:;]
Вмъкване на flash в сайт

<object type="application/x-shockwave-flash" data="флаш.swf" style="height: $$$px;  width: $$$px;">

		 <param name="movie" value="флаш.swf">

</object>


Кода се поставя там, където желаете да се показва flash-чето.

value="флаш.swf" - тук задаваме пътя до flash-чето
height: - височина в пиксели (px)
width: - дължина в пиксели (px)

P.S. Не забравяйте да спазвате съотношението height/width , за да се изобразява в истинския си вид flash-чето.
What the world out there is like
And how I can fit in
0

Споделете тази тема чрез:


  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема

1 потребители четат тази тема
0 регистрирани потребители, 1 гости и 0 анонимни потребители


Data.BG e форум за дискусии. Data.BG не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Data.BG.

Close  Member Login