Форум

Data.BG Форуми: Firefox и всичко необходимо за него - Data.BG Форуми

Прехвърляне към съдържание

  • (368 Страници) +
  • « Първа
  • 366
  • 367
  • 368
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема

Firefox и всичко необходимо за него

#7341
Потребителят е неактивен   pgm 

  • Група: Глобални
  • Мнения: 10153
  • Регистриран: 29-December 03
  • Репутация: 1035

Преглед на мнениеshahitz, на 09.11.18 - 15:54, каза:

мисля че рутера/ISP-то ме спират. вчера на таблета на работа се отвори.

Най-вероятно не е от прекия доставчик.
Изпробвах и при мен е така. С всички браузери, без VPN, сайта не се зарежда.
Трасирах връзките от различни достъпи и виждам, че сайтът е недостъпен от един от основните доставчици, през чиито трасета минава интернет трафика.
Използвайки VPN (случая с Opera), или доставчик, на който трафика не минава от там (вероятно служебния е такъв), няма да има такъв проблем.
1

#7342
Потребителят е неактивен   shahitz 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 29983
  • Регистриран: 19-November 06
  • Репутация: 2367
  • Пол:Мъж
  • Град:Compton
  • Интереси:Предимно асоциални
Според https://whatismyipaddress.com/ моя ISP е Telecom Aset Ltd

И май използваме IPv4

Мнението беше редактирано от shahitz: 10.11.18 - 17:25

"Fool me once shame on you, but teach a man to fool me and i will be fooled for the rest of my life."
0

#7343
Потребителят е неактивен   pgm 

  • Група: Глобални
  • Мнения: 10153
  • Регистриран: 29-December 03
  • Репутация: 1035

Преглед на мнениеshahitz, на 10.11.18 - 17:23, каза:

Според https://whatismyipaddress.com/ моя ISP е Telecom Aset Ltd

И май използваме IPv4

Няма значение кой е прекия доставчик.
Ако трасето до сайта който не се зарежда минава през основен доставчик, през който даден сайт е недостъпен, няма как да го достъпиш.
1

#7344
Потребителят е неактивен   quarz 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 156
  • Регистриран: 25-March 18
  • Репутация: 113
  • Пол:Мъж
  • Град:София
Как да спра автоматичното възпроизвеждане на видео в сайовете? Като тук например https://www.vesti.bg...vtornik-6089507
0

#7345
Потребителят е неактивен   CunKajHuj 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 28
  • Регистриран: 07-August 18
  • Репутация: 12
  • Пол:Мъж
  • Град:Бургас
quarz, пробвай с туй: https://addons.mozil...addon/noscript/ и кажи как е. Има много настройки. Може да се изключва. Може да слагаш доверени сайтове в списъка.
За сайтове с флаш, върши работа и туй: https://addons.mozil...ash/?src=search . Aз ползвам стара версия 1.5.20, без плюс, но не намирам линк за нея в addons, тук има описание на български: https://www.download...ogram&id=533333
Забравих да напиша, че карам стар Palemoon. Там си работи FlashBlock.

Мнението беше редактирано от CunKajHuj: 05.12.18 - 15:01

0

#7346
Потребителят е неактивен   cybercop78 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 301
  • Регистриран: 03-March 10
  • Репутация: 115

Преглед на мнениеCunKajHuj, на 04.12.18 - 00:59, каза:

За сайтове с флаш, върши работа и туй: https://addons.mozil...ash/?src=search . Aз ползвам стара версия 1.5.20, без плюс, но не намирам линк за нея в addons, тук има описание на български: https://www.download...ogram&id=533333


https://i.postimg.cc.../flashblock.png

Мнението беше редактирано от cybercop78: 05.12.18 - 12:40

1

#7347
Потребителят е неактивен   quarz 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 156
  • Регистриран: 25-March 18
  • Репутация: 113
  • Пол:Мъж
  • Град:София
Имаше някаква настройка за това, но в новата версия не я намирам. Не ми се занимава с добавки, които утре може и да не работят.
0

#7348
Потребителят е неактивен   emilkap 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 2209
  • Регистриран: 08-September 05
  • Репутация: 274
  • Пол:Мъж
  • Град:София

Преглед на мнениеquarz, на 05.12.18 - 21:25, каза:

Имаше някаква настройка за това, но в новата версия не я намирам. Не ми се занимава с добавки, които утре може и да не работят.

напиши about:config в адрес бара, намери media.autoplay.default и промени стойността на 1.
при мен това действа(поне в сайта "вести").

Мнението беше редактирано от emilkap: 06.12.18 - 21:26

2

#7349
Потребителят е неактивен   golemsmeh 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 5460
  • Регистриран: 28-August 05
  • Репутация: 1412
  • Пол:Мъж
64 и кво?Публикувано изображение
https://www.youtube....h?v=8AglUMCKyns

1

#7350
Потребителят е неактивен   petarcheto 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 777
  • Регистриран: 18-December 06
  • Репутация: 25
  • Пол:Мъж
  • Интереси:motori , girls
Извинявам се, ако това ще се приеме като спам. Някой някога ме питаше защо използвам "стара" версия на мозилата. Прилагам скрийншот, за да обясня. Публикувано изображение

Администрирам игрова платформа. Всеки лог има game ID, който представлява и последните цифри на линка. Както се вижда от скрийншота, вече нямам достъп до последните цифри направо. Когато щракна на тези проценти, всичко става голямо, но въпреки това, пак нямам пряк достъп до последните символи от адресната лента.

На по-старата -47-ма версия можех с първото кликване да започна да маркирам в адресната лента сегашното game ID и да поставя на негово място новото. Сега е версия 65.******************************************************


И макар да съм с последна версия на Мозила и Флаш, пак не мога да виждам клиповете, постнати като вградени във форумите.


Мнението беше редактирано от petarcheto: 28.02.19 - 21:26

0

#7351
Потребителят е неактивен   golemsmeh 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 5460
  • Регистриран: 28-August 05
  • Репутация: 1412
  • Пол:Мъж
65.0.2 страхотна,а? Светкавица!Публикувано изображение
0

#7352
Потребителят е неактивен   nakibest 

  • Mr. Company PC Guy
  • Група: Потребители
  • Мнения: 20437
  • Регистриран: 26-December 02
  • Репутация: 2407
  • Пол:Мъж
  • Град:Ботевград
  • Интереси:tennis, VB, C++ Builder, Win32 API

Преглед на мнениеgolemsmeh, на 03.03.19 - 07:50, каза:

65.0.2 страхотна,а? Светкавица!Публикувано изображение

Излезе вече и 66.0.3 версия. Новото е: https://www.mozilla....3/releasenotes/
(Бележка допълнително: Новото във версия 66.0.2 е тука: https://www.mozilla....2/releasenotes/
66.0.1, тук: https://www.mozilla....1/releasenotes/ )

Новото в голямата (major) версия 66, тук: https://www.mozilla....0/releasenotes/
Публикувано изображениеПубликувано изображение
Публикувано изображениеПубликувано изображение
0

#7353
Потребителят е неактивен   golemsmeh 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 5460
  • Регистриран: 28-August 05
  • Репутация: 1412
  • Пол:Мъж
И все по-бавно реагира нейната...
0

#7354
Потребителят е неактивен   cybercop78 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 301
  • Регистриран: 03-March 10
  • Репутация: 115

Преглед на мнениеgolemsmeh, на 13.04.19 - 07:01, каза:

И все по-бавно реагира нейната...

Не може да бъде! Нали всяка нова версия от N-версии насам се промотира, че зарежда XX% по бързо от предишната. Ако съберем всички проценти, ще се окаже, че браузъра зарежда около половин час преди включването на компютъра.

Извън шегата, при мен в CENTOS се наложи да махна всички добавки, включително всички локализации, освен българската, защото след последното обновяване, започна да заражда и изключва доста тромаво. От добавките съм оставил само българската езикова и ublock-origin. След това, нещата се оправиха. На другите машини ползвам Chromium базирани браузъри.

Мнението беше редактирано от cybercop78: 14.04.19 - 12:22

0

#7355
Потребителят е неактивен   nakibest 

  • Mr. Company PC Guy
  • Група: Потребители
  • Мнения: 20437
  • Регистриран: 26-December 02
  • Репутация: 2407
  • Пол:Мъж
  • Град:Ботевград
  • Интереси:tennis, VB, C++ Builder, Win32 API
При мен няма такива неща. :!: :!:
Дайте моля 2цата малко по-конкретно - под коя ОС (за golemsmeh, дето не е казал с коя е), колко точно сайта/таба отваряте, с колко РАМ и какъв процесор е компът? Колко в натоварено от РАМ и колко - процесор? Какво друго има пуснато и активно?
С колко е забавянето? Примерно преди даден сайт е зареждал за 2.5 секунди, а сега е 3.2 и т.п.? И как ги мерите тез секунди, на око ли? :unsure:

Все пак следва да кажа, че Firefox на компа ми е 2ри браузър, ползвам предимно Хром. Но когато/доколкото ползвам и Firefox ежедневно, никакви такива забавяния при мен НЕ виждам, само ускорения. ;)
(верно, комповете ми са със 16 РАМ ГБ на този, 32 ГБ на другия, та нямам наблюдения как е със 8 или 4 ГБ РАМ.)

Мнението беше редактирано от nakibest: 14.04.19 - 13:03

Публикувано изображениеПубликувано изображение
Публикувано изображениеПубликувано изображение
0

#7356
Потребителят е неактивен   jossbomon 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 23229
  • Регистриран: 06-February 07
  • Репутация: 7539
  • Пол:Мъж
Тестове за скорост на download също дават известно забавяне в сравнение с хром.
0

#7357
Потребителят е неактивен   golemsmeh 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 5460
  • Регистриран: 28-August 05
  • Репутация: 1412
  • Пол:Мъж
Не са в ред момчетата, но няма да се втъщаме назад.
В момента за три кирливи таба има 8 /осем/ процеса...Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

0

#7358
Потребителят е неактивен   shahitz 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 29983
  • Регистриран: 19-November 06
  • Репутация: 2367
  • Пол:Мъж
  • Град:Compton
  • Интереси:Предимно асоциални
на един комп с уин 7 64 бит и най-новия ФФ ми излиза бял правоъгълник като отворя някой сайт и съм дотам. няма реклама, няма Х да му шибна, няма нищо повече от бял правоъгълник.
"Fool me once shame on you, but teach a man to fool me and i will be fooled for the rest of my life."
0

#7359
Потребителят е неактивен   nakibest 

  • Mr. Company PC Guy
  • Група: Потребители
  • Мнения: 20437
  • Регистриран: 26-December 02
  • Репутация: 2407
  • Пол:Мъж
  • Град:Ботевград
  • Интереси:tennis, VB, C++ Builder, Win32 API

Преглед на мнениеgolemsmeh, на 14.04.19 - 22:48, каза:

Не са в ред момчетата, но няма да се втъщаме назад.
В момента за три кирливи таба има 8 /осем/ процеса...Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Че това е предимство, а не недостатък!
Mozilla Firefox 66 to use 8 Content Processes by default
https://techdows.com...-processes.html

Цитирам, забележи болднатото от мен:

Цитат

Till current Firefox 65, the number of content processes running set to 4, now this to be changed to 8 in the upcoming version. The company is doing this after testing and getting good results. Memory advocate @Mozilla, Eric Roham confirmed the news in a blog post and said by doubling content processes number they noticed only 6% increase in memory, roham feels that is quite impressive.


Ако не харесваш промените и напредъка, и смяташ, че един комп е добре с 4 МБ РАМ, мини назад на ДОС 3.3 - ще останеш доволен колко малко РАМ ползва. ;)

Преглед на мнениеshahitz, на 15.04.19 - 15:41, каза:

на един комп с уин 7 64 бит и най-новия ФФ ми излиза бял правоъгълник като отворя някой сайт и съм дотам. няма реклама, няма Х да му шибна, няма нищо повече от бял правоъгълник.

На всички сайтове ли? Или конкретен даден сайт?
Публикувано изображениеПубликувано изображение
Публикувано изображениеПубликувано изображение
0

#7360
Потребителят е неактивен   shahitz 

  • Група: Потребители
  • Мнения: 29983
  • Регистриран: 19-November 06
  • Репутация: 2367
  • Пол:Мъж
  • Град:Compton
  • Интереси:Предимно асоциални
YouTube

Google търсене.

Вбокс - не
Уикипедия - не.

Каръка продължава. Сложих Хром и веднага почнаха да излизат порно банерчета. И не мога да влеза в админ профила на компа. Едвам го деинсталирах ама явно лепна вирус. При деинсталиране, за да го извърши ме пита за парола на едно място и стои Админ надпис. Все едно админ парола вкарайте. Пиша я и си изпълнява операцията. Дам му суич акаунт, пиша същата (вече доказано вярна парола) - грешна парола!

на ФФ това са тези политики за поверителност и т.н. ама като няма букви и не мога да натисна на ОК си оставам прецакан.

Мнението беше редактирано от shahitz: 16.04.19 - 10:22

"Fool me once shame on you, but teach a man to fool me and i will be fooled for the rest of my life."
0

Споделете тази тема чрез:


  • (368 Страници) +
  • « Първа
  • 366
  • 367
  • 368
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема

1 потребители четат тази тема
0 регистрирани потребители, 1 гости и 0 анонимни потребители


Data.BG e форум за дискусии. Data.BG не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Data.BG.

Close  Member Login